USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turizme Ağırlık Verilecek--Video

Turizme Ağırlık Verilecek--Video

Turizme Ağırlık Verilecek--Video
10-04-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Sivas´ın turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası´nın (TSO) katkılarıyla Turizm Yatırım Teşvikleri konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

TSO Konferans Salonu´nda yapılan programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Avukat Hilmi Bilgin, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Teoman Karaca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken´in yanı sıra çok sayıda il protokolü, turizm belgeli otellerin işletmecileri ve seyahat acentelerinin yetkilileri katıldı.

?YATIRIMCILAR DAHA DUYARLI OLMALI?

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını TSO Başkanı Mustafa Eken gerçekleştirdi. Sivas´ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu ama bunun yeterince değerlendirilemediğini ifade eden Başkan Eken, ?Sivas hakikaten Türkiye´deki nadir illerden bir tanesi. Fakat biz turizmde hak ettiğimizi bulmadığımızı çok iyi biliyoruz. Sivas´ın değerlerini Türkiye´ye ve dünyaya tanıtmamız gerektiğini de her zaman üstüne basa basa söylüyorum. Devlet bu konuda imkanlar sağlıyor, özel sektöre bu konuda oldukça fazla görev düşüyor. Yatırımcıların bu konuda daha duyarlı olması lazım? dedi.

?İNANCIMIZ TAM?

Kangal Balıklı Kaplıca´yı örnek vererek konuşmasını sürdüren Başkan Eken, ?Kangal Balıklı Kaplıca´yı bugün gerçekten dünyada tanıtsak emin olun Sivas´a binlerce insan gelecek. Tarihi eserlerimizle, kaplıcalarımızla ve diğer turistik değerlerimizle Sivas´ın turizm noktasında hak ettiği yeri almasını sağlayabiliriz. Sivas´a 10 bin civarında yabancı turist gelmiş. Bu rakam oldukça az. İnşallah el birliği ile devletimizin vermiş olduğu imkanları da değerlendirerek 2019-2020 döneminde Sivas´ta çok şeyin değişeceğine inancımız tamdır? açıklamasında bulundu.

?GİRDİ SAĞLAYACAK?

Başkan Eken´in ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Teoman Karaca ise  ?Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ulusal kapsamda uygulamaya konulacak, ayrıca çeşitli turizm faaliyetlerine odaklanmamızı sağlayacak. Aynı zamanda Sürdürülebilir Turizm Projesi ön plana çıkarılmak sureti ile ilimize ve Türkiye´ye ciddi anlamda girdi sağlanacaktır. Gelecekte oluşturulacak olan turizm destek fonu, sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini güçlendirmek, kamu ve özel kuruluşlarının ortaklığı ile sürdürülebilir turizmin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir? dedi.

?ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ?

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ?Sivas Turizm Master Planı?nda oluşturulan eylem planları içerisinde ?Turizm sektörünün teşviklerden yararlandırılması ve girişimcilerin bilgilendirilmesi? ifadesinin yer aldığını anımsatan Müdür Vekili Karaca, ?Bu kapsamda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla irtibata geçerek desteklerini talep ettik. Kendileri de bize destek verdi. İlimizdeki yatırımcıların turizm teşviklerinden nasıl yararlandırabilecekleri ve ilimizde bulunan turizm merkezlerine nasıl yatırım yapabilecekleri konusunda bilgilendirmek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Yine bu kapsamda yerelde hizmet veren turizm sektörü paydaşları ile de bir araya gelerek Sivas´ın turizmdeki katma değerini artıracak çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz? açıklamasında bulundu.

Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk resmi programına katılan Belediye Başkanı Avukat Hilmi Bilgin ise Sivas´ın geleceğinin bugünden daha iyi olacağına dikkat çekti.

?YENİ DÖNEME SİVAS´I HAZIRLAMALIYIZ?

Sivas´ın birçok konuda önemli mesafe kat ettiğine dikkat çeken Başkan Bilgin, ?Belirli konularda eksiğimiz, noksanımız vardır ama şundan emin olun ki hep birlikte ortak bir masa etrafında  Ankara´da bakanlıklarla birlikte hareket ettiğimiz zaman her alanda olduğu gibi turizmde de önemli bir ivmeyi hep birlikte yakalayabiliriz. Bugün şehrimizin turizm alanında çok büyük değerleri var. Hepimizin bildiği Sıcak Çermik, Kangal Balıklı Kaplıca, yeni yatırıma açılacak olan Kangal Kalkım Balıklı Kaplıcası, Yıldız Dağ ve birçok eserimizin tanıtımını doğru düzgün yaptığımızda inanıyorum ki şehrimize oldukça fazla katkısı olacak tesislerimiz var. Tüm girişimciler emin olsun ki Sivas Belediyesi olarak, Sivas´ın ortak aklı olarak bu noktada ilimize katkı sağlayacak her girişimi ve her yatırımı sonuna kadar destekleriz. Yapabileceklerimiz hususunda girişimcilerimizin her zaman yanında oluruz. Yine Sivas´a artı bir değer katacak olan yüksek hızlı tren ilimize 2020 yılından itibaren gelecek. Biz bu noktada da hızlı tren ile oluşacak yeni döneme Sivas´ı hazırlamalıyız. Ortak akılla Sivas´ın yarını bu günden çok çok daha iyi olacak. Biz bu noktada belediye olarak sizlere destek olmaya devam edeceğiz? değerlendirmesinde bulundu.

HEDEF, 1 MİLYON TURİST

Programda konuşan Vali Salih Ayhan ise ?Sivas´ın turizm potansiyelini ortak bir akılla beraber yürütmemiz lazım. Turizme yönelik çalışmalar yaptık. 15 Nisan´da bir turizm planı açıklayacağız. Master planlarımız var, teşvikler hazır ve Sivas´ın potansiyelini biliyoruz. Bundan sonra algoritmamızı iyi kurarak somut adımlar atacağız. Sivas´ın potansiyeline baktığımızda hemşehri turizminden almamız gereken rakamın çok çok gerisindeyiz. Geçen yıl ki rakamlara baktığımızda 600 bin civarında bir rakam var. Bu yeterli değil. İç bütünlüğümüzü çok iyi sağlamamız lazım. Bu seneki hedefimiz en az 1 milyon olmalı. İlk etapta turizm platformu kuracağız. Bir defa paydaşlarımızla iyi bir şekilde senkronize olmamız lazım. Eksiğimiz, sıkıntımız nedir; iş gücü, piyasa arzında mı problemimiz var veya iş gücü sektöründe mi problemimiz var, reklam veya teşvikler noktasında mı problemimiz var yoksa kurumlarla ilgili bir sıkıntı mı var bu konuları aramızda konuşmamız lazım? dedi.

?SİVAS´A PARA GİRMESİ LAZIM?

15 Nisan´da turizme yönelik çalışmaları kamuoyuna duyuracaklarını tekrar dile getiren Vali Ayhan, ?Yeni dönemde bina, yol yapmayacağız. İhtiyaç olursa yine yaparız. Yeni dönemde sanayi, tarımsal potansiyel ve turizme ağırlık vereceğiz. Turizmle ilgili Sivas´a para girmesi lazım. En sempatik ve sıcak paranın girdiği sektör turizm. Bununla ilgili çok özel bir çalışma yaparak belediyemizle, odamızla, sivil toplum örgütlerimizle ve kurumlarımızla beraber ortak bir çalışma yapacağız. Sivas olarak turizmde hak ettiğimiz payı alacağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Özellikle 100. yıl etkinlikleri kapsamında şehirde çok güzel bir hareketlilik olacak. Çevre illerde olan Sivaslıları Sivas´a çekmemiz lazım. Yani gurbetteki hemşehrilerimizi tatil dendiği zaman ?Memleketimde çeşitli etkinlikler var gitmem lazım´ diyebileceği noktaya gelmemiz lazım. Marka Kent Sivas diye daha önce proje yapılmış ancak yarım kalmış. Niye? Kurumlar arası koordinasyonda sıkıntı var? Ben, sektör ve paydaşlarının bir araya geldiğini hatırlamıyorum. Turizme çok özel bir gayret sarf edeceğiz. Çok koşacağız ve koşturacağız. Sivas´ın bütün tarihi ve turistik alanlarını bir araya toplayıp bir yol çizdiğimizde emin olun Sivas´ın diğer turistik illerden hiçbir farkı kalmaz.  Turizm acentelerini arayıp Sivas´a yönelik neden gezi programları düzenlemediklerini sordum? Acente yetkilileri beni oldukça üzen sorunlar söyledi. Fiyat, eğitim ve tanıtım anlamında sıkıntılar olduğunu söylediler. Reklam bütçemizi artıracağız ve gerekirse bütün acenteler kapı kapı gezilecek. İnsan bilmediğine düşmandır. İnsanlar Sivas´ı tanımadığı için olumsuz bakıyor. İnsanlar Sivas´ı tanıdığı ve gezdiği zaman da Sivas´a hayran kalıyor. Kendimizi birbirimize değil dışarıya iyi anlatmamız lazım? açıklamasında bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan gelen uzmanlar ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) proje sorumluları, turizm teşviklerinden nasıl yararlanabileceği ve ilimizde bulunan turizm merkezlerine nasıl yatırım yapılabileceği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Uzmanı Gürdal Bozkurt ve  Şener Şen ?Turizm Teşvik Kanunu ve Sivas´taki Turizm Merkezlerinden Yürütülen Çalışmalar? konusunda, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Proje Asistanı Aslı Aygün Gürsoy ?Gelecekte Turizmde Projesi? konusunda, Horwath Hotel Tourism and Leisure Türkiye Başkanı Murat Erdoğdu ise ?Sürdürülebilir Toplum Temelli Turizm Projeleri İçin Yenilikçi Finansman Modelleri? konusunda katılımcılara sunum yaptı.

/resimler/2019-4/9/1532262294443.jpg

/resimler/2019-4/9/1532349482240.jpg

/resimler/2019-4/9/1532442763585.jpg

/resimler/2019-4/9/1532565263727.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!