USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turizmle Kalkınacağız

Turizmle Kalkınacağız

Turizmle Kalkınacağız
10-05-2019 07:00
Google News


 FATİH TABUR

"Kültür Turizm Sivas" projesi tanıtım toplantısı Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonu´nda gerçekleştirildi. Vali Salih Ayhan başkanlığındaki toplantıya Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Vali Yardımcıları Yüksel Karadağ, Mehmet Nebi Kaya ile sektör temsilcileri katıldı.

50´YE YAKIN PROJE HAYATA GEÇECEK

Şehrimizi, turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden Vali Salih Ayhan, ?50´ye yakın proje ile turizmde gözde bir şehir olacağız. Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratacağız. ?Kültür ve Turizm Sivas Projesi´ bu alanlarda yapılacak tüm çalışmaları bir arada görmemiz adına çok önemli? dedi.

?TURİZMİ TEK MERKEZDEN YÖNETECEĞİZ?

Turizmin gelişmesi için tüm turizm aktörlerinin iş birliği içinde çalışması gerektiğini dile getiren Vali Ayhan, ?Kısa, orta ve uzun vadeli turizm hedeflerine ulaşmak için bir ?Turizm Platformu´ kurduk. Bu platformun turizme yönelik bir üst bakış geliştireceğine inanıyorum. Bu modelle turizmi tek merkezden yöneteceğiz. Sivas´ımızı daha güzel bir geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Tanıtım faaliyetlerini yoğunlaştırarak Sivas´ı cazibe merkezi haline getireceğiz? diye konuştu.

?TURİZM AKADEMİSİ KURACAĞIZ?

?Marka Kent Sivas´ projesi ile turizmde çok yönlü bir ofisin kurulacağını belirten Vali Salih Ayhan, ?Yapılan tanıtımlarla Sivas markası oluşturularak turizm doğrudan desteklenecektir. Turizm Danışma Hattı, Dijital Platformlarda Sivas, Sivas Tatil Planlama Sitesi, Marka Kent Sivas Sitesi, Sanal Alışveriş Sitesi, Sanal Harita Sistemi, E-mailing Sistemi, Turizm Akademisi gibi siteler oluşturulacak. Turizm sektöründe çalışabilecek nitelikli ve eğitimli elemanların yetiştirilmesi, şehrimize gelecek olan turistlerin en iyi şekilde vakit geçirmesi için bir ?Turizm Akademisi´ de kuracağız? ifadelerini kullandı.

Sivas´ın önemli bir marka değeri olan Kangal Köpeği üzerine çok önemli bir proje hazırladıklarını dile getiren Vali Ayhan, Kangal Köpeği´nin üretiminin yanında şehrimize gelen insanların ziyaret edebileceği bir showroom modeli sunulacağını da söyledi.

TEMATİK MÜZELER KURULACAK

Turizmin önemli alanlarından biri olan müzecilik üzerine çok özel çalışmalar yapılacağının altını çizen Vali Ayhan, ?Tematik müzeler kuracağız. Aynı zamanda bu müzeleri şehrin ekonomisine de katkı sunacak ?Yaşayan müzecilik´ anlayışı ile tasarlıyoruz. ?Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi´ yine sadece şehrimiz için değil ülkemiz adına müzecilik açısından önemli bir çalışma. Burada yine canlı bir yapı kuruyoruz. Müzede sergi alanları, satış mağazaları, minyatür halı ve kilim atölyesi, Sivas tarağı atölyesi, Sivas bıçağı atölyesi ve geleneksel müzik aletleri yapım atölyesi gibi uygulama alanları da oluşturuyoruz. Gökmedrese´yi açıyoruz. Bununla ilgili nasıl kullanılacağı yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Gastronomi Müzesi, Tarım Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Basın Müzesi projeleri ile müzecilik anlamında yelpazemizin oldukça genişleyeceğine inanıyorum. Bu şekilde müze denilince akla ilk gelen kent olacağız. Ata sporlarımız ?Haralar Bölgesi Eko-Turizm Bölgesi´ projesi ile tekrar hayat bulacak. Farklı konseptlerin bir arada bulunacağı bu projede bölgenin tarihine vurgu yapan bir ?Savaş Atları Müzesi´ kuracağız? ifadelerini kullandı.

SİVAS HEMŞERİ TURİZMİYLE CANLANACAK

?Hemşeri Turizmi? adı altında çeşitli festivallere yer verileceğini dile getiren Vali Salih Ayhan, ?Şehrimizde hemşerilerimizin bir araya gelmek için sabırsızlandığı özel zamanlar planlamamız gerekiyor. Bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz ?Gardaşlık Festivali? bu anlamda çok önemli. Hemşerilerimizin bu tarihleri iple çekeceği bir kalite yakalayacağız. İlimizin yöresel mutfağının tanıtımını yapmak amacıyla festivaller düzenleyeceğiz. Sivas´a ait yemeklerde daha fazla coğrafi işaret almak için başvuru sayımızı artıracağız. Ayrıca Aşık Veysel Festivali de düzenleyeceğiz? dedi.

?Kültürel anlamda bizim için çok değerli olan el sanatlarımızı turizm potansiyeline dönüştürmek adına bir El Sanatları Çarşısı kuracağız? diyen Vali Ayhan, Osman Ağa Konağı Şehir Kitaplığı ve Kıraat Meclisleri ile şehrimizin kültürel yapısına farklı bir katkı sağlanacağını söyledi.

?KAYAK ORGANİZASYONLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ?

Kış turizminin Sivas´ta yeni yeni filizlendiğini anımsatan Vali Salih Ayhan, ?Kış turizmi ile canlı bir ekonomiye dönüşmeyi hedefliyoruz. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezimizin potansiyelini artırıp 12 ay boyunca aktif olan bir merkez haline getireceğiz. Trekking etkinlikleri, yamaç paraşütü, dağ bisikleti, kampçılık gibi etkinliklerin yanı sıra spor sahaları oluşturularak sportif kampların buralarda yapılmasını sağlayacağız. Ulusal ve uluslararası kayak organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız? diye konuştu.

?KALKIM BALIKLI KAPLICASINI DEVREYE SOKACAĞIZ?

Sivas´ın jeolojik ve jeomorfolojik yapısından faydalanılarak Sıcak Çermik Termal Turizm Merkezine Denizli ilinde bulunan Pamukkale´ye benzer ?Altınkale´ dokusunun hazırlanacağını belirten Vali Ayhan, ?Sıcak Çermik turizmine kazandırılması planlanan geleneksel çadır kamp alanları, sağlık merkezi ve karavan kamp alanları ile Sıcak Çermik bölgemiz termal turizmdeki alternatifleri arasında en iyilerinden biri haline getirilecek. Kangal Balıklı Kaplıca´nın eksikliklerini gidererek sağlık turizmi açısından bir merkez haline getireceğiz. Kalkım Balıklı Kaplıcasını da devreye sokacağız. Kış Turizmi ve Termal Turizmi beraber sunacağımız ve dünyada çok az örneği olan bir konsept üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor? ifadelerini kullandı.

?TIRMANMA VE DAĞ TURİZMİ GELİŞECEK?

 ?Kültür ve Turizm Sivas´ projesinde ilçelerin potansiyellerini ayrı ayrı değerlendirdiklerini anlatan Vali Salih Ayhan, ?Koyulhisar Söbüce ve Eğriçimen Yaylalarını cazibe merkezi haline getireceğiz. Hafik Gölü Turizm Merkezi şehre yakınlığı ile yeni bir cazibe alanı olacak. Zara Tödürge Gölü Turizm Merkezi projesi özellikle doğaseverler için çok özel bir proje olacak. Yukarı Kızılırmak Kültür ve Doğa Yolu ile keşfe çıkacağız. Tırmanma ve dağ turizmi gelişecek. Şehrimizde bulunan Kızılırmak Havzası Jeoparkı, Emirhan Kayalıkları gibi jeolojik değerlerin tanıtımı için yoğun gayret göstereceğiz. Foto safari turizmi ile flora- fauna turizmi ilimizde yer bulacak? şeklinde konuştu.

?KİTAP FUARININ NİTELİĞİNİ ARTIRACAĞIZ?

Sivas´ı ´Kongre Şehri´ yapmak istediklerini anlatan Vali Ayhan, "İlimizde 7 yıldır düzenlenen edebiyattan tarihe, ekonomiden siyasete birçok alanda çalışmalar yapmış yazarların ve akademisyenlerin buluştuğu Sivas Kitap Günleri´nin sekizincisini düzenleyeceğiz. Sivas Kongresi´nin 100. Yılı olması vesilesiyle bu yıl kitap fuarının niteliğini daha da artıracağız. Kültür turizmi kapsamında Kale Projesi, Sivas Hamamları, Ev Pansiyonculuğu ve Köy Turizmi, Turizm Treni Projesi, Tarihi İpekyolu Güzergâhına Deve Heykelleri Yerleştirilmesi, Selçuklu Çiniciliğinin Yaşatılması, İnanç Turizmi gibi faklı yelpazelerde çalışmalarımız olacak? diye konuştu.

?DOĞRUDAN DESTEK SAĞLAYACAĞIZ?

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ile Divriği Kalesi´nin restorasyonunun planlanan süresinde tamamlanacağını belirten Vali Salih Ayhan, ?Restorasyonu tamamlanan onlarca konak ve tarihi binayı turizme kazandıracağız. Belirli aralıklarla restorasyonları yenileyerek veya tarihi konak statüsünde tescilli olan konaklarda oturan ev sahiplerine restorasyon yardımı yaparak tarihi dokunun yaşatılmasında öncülük edeceğiz. Kültür turizmine doğrudan destek sağlayacağız. Yakın zamanda Buruciye Medresesi´ni restorasyona alarak çok kısa bir sürede turizme tekrar kazandıracağız? ifadelerini kullandı.

?TANITIMA AĞIRLIK VERECEĞİZ?

Turizmin ekonomiye doğrudan katkı sağlayan bir sektör olduğunun altını çizen Vali Ayhan, ?Bu nedenle etki alanı da çok geniş ve şehrimizin kalkınması için bizim olmazsa olmazımız. Tur operatörlerini Sivas´a akredite edeceğiz. Sivas´ı bir destinasyon merkezi haline getireceğiz. Eğitim ve tanıtım programlarına çok ciddi bir önem vereceğiz. Tanıtıma ağırlık vereceğiz. En büyük reklam müşterilerin birbirine yaptığı reklamdır. İnsanlar birbirini kulaktan kulağa etkiler. Bu yüzden gelen yerli yabancı turistlerimize en iyi şekilde hizmet vererek güzel izler bırakmamız gerekiyor. Sosyal medyayı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Dijital pazarı iyi beslememiz gerekiyor. Esnafımızdan akademisyenimize, kurumlarımızdan meslek odalarımıza hep birlikte bütüncül bir bakış ile bu taşın altına elimizi koyacağız ve Sivas´ı bir turizm merkezi yapacağız. Herkes kendi üzerine düşeni layığı ile yaparsa sorun kalmayacaktır? açıklamasında bulundu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız da kurumlar arası işbirliği ile Sivas´ın turizmde hak ettiği payı alacağına inandıklarını ifade ederek ?Kültür ve Turizm Sivas´ projesinin önemine vurgu yaptılar.

Toplantıda sektör temsilcileri de görüş ve önerilerini paylaştı.

/resimler/2019-5/9/1528077452795.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!