USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye´yi Sivaslılar Temsil Edecek--Video

Türkiye´yi Sivaslılar Temsil Edecek--Video

Türkiye´yi Sivaslılar Temsil Edecek--Video
31-07-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi Model Uçak takımı, 4-5 Ağustos 2018 tarihinde Bulgaristan´da yapılacak olan ?Bulgaria world cup? model uçak yarışmaları için ülkemizi ve Sivas´ı temsil edecek.

Bulgaristan´da yoğun bir katılımla yapılacak olan model uçak yarışmaları için Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü, ?A Milli Takımın? tamamını Sivas´tan seçti.

A ve B olmak üzere 2 takım olarak yurtdışında Türkiye´yi ve Sivas´ı temsil edecek olan model uçak Sivas kafilesinde 6 sporcu yer alacak.

ERBIYIK: ?SİVASLI OLMAKTAN

DOLAYI GURUR DUYUYORUZ?

Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Türk Hava Kurumu Sivas Şubesi Başkanı Sebahattin Erbıyık, Sivas´ın adını Bulgaristan´da duyuracaklarından dolayı gurur duyduklarını ifade ederek; ?Sivas ili bin yıllık Anadolu tarihimiz içerisinde önemli konuma sahiptir. Geçmişimizi geleceğe bağlayan bir kültür kentidir. Yakın tarihimiz içerisindeki milli mücadele sürecinde, gösterdiği kahramanlık, kararlılık takdire şayan olarak kabul edilmiştir. Bu niteliklerinden dolayı, Sivas halkını bir kez daha minnet ve şükranla anıyor ve bu ilin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz? dedi.

?MODEL UÇAKTA TEK

FAVORİ SİVAS´TIR?

Sivas Model Uçak takımının birçok derece elde ettiğini belirten Erbıyık şunları söyledi; ?İlimiz, model uçak kurslarının açılmasında ülkemiz sıralamasında birinci sırada bulunmaktadır. Son beş yıl içerisinde yapılan ulusal ve uluslar arası tüm yarışmalarının tek favorisi olmuş ve olmaya da devam etmektedir. İlimizin bu başarılı çalışmaları en sonunda karşılığını bulmuştur.?

?MİLLİ TAKIMIN TAMAMININ

SİVAS´TAN SEÇİLMESİ GURUR VERİCİ?

Başkan Erbıyık, Bulgaristan´da yapılacak olan Model Uçak Yarışmaları için milli takımın Sivas´tan çıktığını belirterek; ?Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü, Sivas´taki bu başarılı çalışmaları değerlendirerek, 4-5 Ağustos 2018 tarihinde Bulgaristan´da yapılacak model uçak yarışmaları için ülkemizi temsil edecek üç kişilik ?A Milli Takımın? tamamını 81 il içerisinden ilimiz gençleri arasından seçmiştir. Bu durum ilimiz açısından olağanüstü gurur ve umut vericidir. Gençlerimizin yetiştirilmesine emek veren herkese teşekkür ediyorum. A takımında görev alan öğrenci ve görevlilerin tüm masrafları Türk Hava Kurumunca karşılanacaktır. Ayrıca A takımındaki öğrencilerimize ilaveten üç kişilik ikinci bir öğrenci grubumuzun, tecrübe kazanmaları için B Takımı olarak Bulgaristan´a gitmesinde de yarar görülmüştür. Bu düşüncemizin THK´nca uygun görülmesi üzerine; Şubemiz ile Sivas Sportif Havacılık Kulübümüzün gayretleri ve halkımızdan aldığımız destekle yarışmaya gitmeleri planlanmıştır. Yarışma ekibimize ilgi ve desteklerinizi bekliyoruz? dedi.

?ÜSTÜN BAŞARILAR DİLİYORUM?

Sporculara yapılacak olan yarışma için başarılar dileyen Erbıyık; ?Yarışma da A takımımız; Çağatay Suvay, Melih Özüduru, Selin Uygur; B Takımımız ise Zehra Arsu, Yaren Abay, Hatice Yaren Güler´ den oluşmaktadır. Takımlarımıza Türkiye Model Uçak Serbest Uçuş Milli Takım Antrenörü Yalçın Olgun, rehber öğretmenler Ayla Çakır ve Sinan Çoban eşlik edeceklerdir. Yurt dışında yarışacak takımlarımıza, kurumumuz adına teşekkür ediyor ve üstün başarılar diliyoruz? ifadelerini kullandı.

?HAYIRSEVERLERE SONSUZ

TEŞEKKÜR EDERİZ?

Başkan Sebahattin Erbıyık son olarak, kuruma desteklerini veren herkese teşekkür ederek şunları dile getirdi; ?İlimizde yapmış olduğumuz faaliyetlerde kurumumuza güç ve destek veren Sivas Valiliğimize, Belediye Başkanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kamu, özel kurum ve kuruluşlarımıza, Sivas Halkımıza, Özmersan Mermercilik Şirketi Yönetimine, Sayın Berrin Yıldız Tavman´a ve hayırseverlere sonsuz teşekkür ederiz. Yakında idrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı içtenlikle kutlar ve Allah huzurunda kabulünü dileriz. Engin hoşgörünüze sığınarak, kurban derisi bağışlarınızı; ?Göklerdeki İstikbale Ulaşmak? için yola çıkan gençlerimizin havacılık eğitimlerine katkı sağlaması bakımından kurumumuza yapmanızı özellikle duyurur ve saygılarımızı sunarız.?

ABAY: ?ÇOK HEYECANLIYIZ?

Sporculardan Yaren Abay ise, ilk kez yurtdışında Türk Bayrağını temsil edeceklerini belirterek; ?Bulgaristan´da düzenlenecek olan model uçak yarışmasına katılacağız. Gerçekten çok heyecanlıyız. İlk kez yurtdışında bayrağımızı temsil edeceğiz. Yarışmada elimizden gelenin en iyisini yapıp dereceyle dönmeyi hedefliyoruz? dedi.

ÖZÜDURU: ?TÜRKİYE´YE

KENDİMİZİ KANITLADIK?

Model Uçak Takımındaki sporculardan Melih Özüduru da; ?Ben yaklaşık 4 yıldır model uçak yapıyorum. Türkiye´de katılmış olduğumuz birçok yarışmalarda dereceler elde ettik. Bu derecelerden sonra Türkiye´ye kendimizi kanıtladık. Bizi de bu yüzden Bulgaristan´a gönderiyorlar yarışma için. Orada bayrağımızı temsil edeceğiz, heyecanlı ve gururluyuz? şeklinde konuştu.

UYGUR: ?ÇOK GURURLUYUM?

Son olarak Selin Uygur da şu ifadeleri kullandı; ?Bende 4 yıldır model uçakla uğraşıyorum ve Türkiye´de yapılan birçok model uçak yarışmalarına katıldık. Güzel de dereceler elde ettik. Onun için milli takıma seçildik bu yüzden dolayı çok gururluyum. Bulgaristan´da bayrağımı temsil edeceğim. Çok mutluyum o yüzden.?

ÖĞRETMEN ÇAKIR: ?SIRA

YURDIŞINA ADIM ATMAKTA?

Model Uçak Rehber Öğretmeni Ayla Çakır da, Bulgaristan´da yapılacak olan yarışmaya katılacakları için çok heyecanlı olduklarını vurgulayarak; ?Bizde 4 yıldır model uçakla ilgilenmekteyiz. Bunun bir saha aşaması olduğu gibi aynı zamanda atölye aşaması da vardı. Biz her ikisini de başarıyla tamamlayıp ülkemizdeki birçok uluslar arası yarışmada başarı elde ettik. Şimdi sıra yurtdışına ilk adımı atmakta. Hepimiz gerçekten çok heyecanlıyız. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz? diye konuştu.

ÖĞRETMEN ÇOBAN: ?HER ZAMAN

SPORCULARIMIZIN ARKASINDAYIZ?

Model Uçak Rehber Öğretmeni Sinan Çoban ise şu şekilde konuştu; ?Gençlerle 4 yıldır beraberim. Ben daha çok teknik konusunda onların arkasında rol alan şahısım. Elimden gelen yardım için her zaman hazırım. Milli takımın Sivas´tan seçilmesinden dolayı onur duyuyoruz. Her zaman sporcularımızın arkasındayız.?

/resimler/2018-7/30/1356497340279.jpg

/resimler/2018-7/30/1357028434265.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!