USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜRKİYE´Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

TÜRKİYE´Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

TÜRKİYE´Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
25-12-2017 06:00
Google News

HAYRULLAH AĞKAŞ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilimizde çeşitli temaslarda bulunarak, İl Teşkilatının açılışını yaptı. Bölge Trafik önünde partililer tarafından karşılanan Akşener, İstasyon Caddesi üzerinden ilimize gelerek, Kongre Müzesi´ni ziyaret etti. Ardından kent merkezindeki esnafları ziyaret ederek, sohbet eden Akşener, daha sonra İYİ Parti İl Binasının bulunduğu Eski Belediye Sokağa gelerek, Sivas halkıyla buluştu.
İYİ Parti teşkilatlarının dürüstlerin hareketi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Akşener, "Sivas´ta devletin yaptığı fabrikalarımız vardı. Sattılar ya da özelleştirdiler. Oralarda 3-4 bin işçi çalışıyordu. Şimdi kaça düştü 500´lere düştü. Diğer üretim tesisleri vardı. Onlara ne oldu? Başka şehirlere taşındı. Peki, özel sektörün yatırımı var mı? Hayır. Tarım ve hayvancılık ortadan kalktı. Çocuğunuza iş bulabiliyor musunuz? Sivas işsizler kenti. Sivas göç kenti. Sivas emekli kenti. Üniversite mezunu her gencin ikisi işsiz. Evet devlet yardım ediyor. Aç kalınmıyor, çıplak gezilmiyor ama bu çocuklar nasıl bir hayat kuracaklar. Nasıl bir evlilik yapacaklar" dedi.
Türkiye´nin genelinde mutlaka sanayileşme hamlesi yapılması gerektiğini ifade eden Akşener, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin mutlaka çocuklarına iş, aş sağlaması lazım. Bu ülke büyük bir ülke. Bu millet büyük bir millet. Kayırmacılığın olmadığı, benim senin denilmediği, yapılan bir suç varsa onun adil bir şekilde yargılandığı suçu olanın bedelini ödediği Türkiye´de gençlerimizin kabiliyetine göre iş bulduğu bir Türkiye´yi yeni baştan inşa etmek bu ülkeye borcumuzdur."
Akşener konuşmalarının ardından Sivas İl Merkez Başkanlığı binasına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine konuşan Akşener, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı yakından tanıyan biri olarak seçim ile görüşlerini anlatan Akşener,  "seçiminin 2019 yılına kalmayacağını düşünüyorum. 15 temmuz 2018´de genel seçimlerle cumhurbaşkanlığı, partili cumhurbaşkanlığı seçiminin öne alınacağını düşünüyorum bu bir bilgi değil öngörü, bakalım  siyasi öngörülerim doğru çıkıcak mı. Biz iddialı bir siyasi hareketiz cumhurbaşkanlığı konusunda da çok iddialıyız, görünen o ki Sayın Erdoğan rakiplerini kendisi seçti, yani buna siyasi literatürde seçilmiş rakip denir" dedi.
SEÇİLMİŞ PARTİ OLMAYACAĞIZ
Seçilmiş parti sistemini ortadan kaldıran parti İYİ Parti´dir. Çünkü diğer muhalefet partilerin Sayın Erdoğan tarafından tanzim edildiği bir süreç var. Bütün bunlara şahit olup bir demokrasi mücadelesi verip sonrada AK Parti´nin hukuk skandallarıyla hukuk ve adalet ve de demokrasi mücadelesinin olmayacağını görüp bir yeni hareketi ortaya koyan, Türkiye´nin ihtiyacı olan bir yeni hareketi ortaya koyan insanların iradesiyle ortaya çıktı. Ve bu iradeyi ortaya koyan kişilerin için de pek çok farklı siyasi tanımlamaların içine girebilecek arkadaşlarımız var ama her birinin ortak noktası ben dahil hepimizin ortak noktası Türkiye´nin geleceği, bu gençlerin geleceği Türkiye´nin bekası, milletin bekası. İttifak arayışımız yok, barajın indirilmesine ilişkin bir arayışımız yok o nedenle de Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde beraber yapılacağı için en güçlü siyasi partilerden birisi olacak İYİ Parti" dedi.
İktidar olmaları dahilinde Sivas halkı için düşünmüş olduğunuz bir proje var mı sorusu yöneltilen Akşener, ilk olarak göçü engellemek için istihdam alanı yaratılacağını ve özel sektörün önünü açacak devlet yatırımlarının yapılması olduğunu söyleyerek, "İl Başkanım  ve Celal Dağgezen buraya gelirken benden söz aldılar demir çelik fabrikası ve şeker fabrikası projelerimizin sözünü verdik, seçim projelerimiz içerinde bildiririz" diye konuştu.

POLİTİKAYI BIRAKACAĞIM?
Kurulduğu günden beri İYİ Parti, FETÖ ile ilişkilendiriliyor sorusunu cevaplayan Akşener, "İYİ Parti kurulmadan öncede benimle ilgili iddialarda bulundular. Allah büyük bana FETÖ´cü diyenlerin herkesin en yakınları FETÖ´cü çıktı. Ben bir siyasetçi olarak iddia ediyorum benim yedi göbek sülalemde bir adet FETÖ´cü, FETÖ´den atılmış, FETÖ ile ilişkilendirilmiş tek kişi çıksın politikayı bırakacağım" dedi.
Kamuoyunda görüşmelerine devam eden asgari ücretin hakkında da konuşan Akşener, şöyle konuştu:
"Bulunduğumuz dönemde 1500 lira gibi bir gelirle Sivas şehir merkezindeki kirada buran bir aile geçinemez. Onun için elbette asgari ücretin bir aileyi geçindirecek şekilde olması gereklidir." Akşener basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği konuşma sonrasında Sivas İl Merkez Başkanlığı´nın açılışını gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
01.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!