USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"ÜNİVERSİTEDEKİ NEMALANMALARI KESTİK"

"ÜNİVERSİTEDEKİ NEMALANMALARI KESTİK"

19-02-2018 06:00
Google News


BURAK YASİN TAŞ
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitenin 44. kuruluş yılı, bir buçuk yıllık görev süreci boyunca yapılan çalışmalar ve son günlerde ulusal ve yerel medyada üniversite hakkında çıkan haberler ile ilgili açıklama yaptı.
CÜ Mihmandar Otelinde gerçekleşen kahvaltı programında konuşan Rektör Prof. Dr. Yıldız, konuşmalarına başlarken Suriye´nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekâtında Şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet, gazi Mehmetçiklerimize şifa diledi.
Bir buçuk yıllık görev süreleri boyunca CÜ´ye yapılan sağlık, bilimsel, öğrenci, akademisyen, yerleşke ve şehrimize yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Yıldız, konuşmalarının sonunda basın mensuplarının sorularını da cevapsız bırakmadı.
Ulusal ve yerel basında çıkan iddialar hakkında konuşan Rektör Yıldız, yapılan haberlerin doğruluk derecesinin olmadığını söyledi.
"Üniversitenin Borcunu
Azaltamadık"
Rektörlük görevini devraldıkları süreçte üniversitenin devlet kurumlarına ve öze sektöre olan borçlarını azaltmayı ve bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Rektör Yıldız, üniversite borçları üzerine sorulan soruya, mevcut borçları çok fazla azaltamadıklarını ifade etti.
Rektör Yıldız, kendi mevcut yönetimlerinde hastaneden elde edilen gelir ile önceki dönemlerden kalan borçları ödediklerini söyledi. "Üniversite bünyesine kazandırılan cihazların ücretleri 3-4 yıl sonrasında ödenmeye başladığı için biz şuanda bizim yönetimimiz dışındaki borçları ödüyoruz. Sonradan ödeme yapıldığı için fiyatlar biraz daha pahalı oluyor. Biz 2014 yılının Aralık ayındayız daha borç ödemede. 2016 yılının Ağustos ayında göreve başladık. Daha 2015´e bile geçemedik."diye konuştu.
Türkiye genelinde 40 yakın üniversitenin aynı durumda olduğunu söyleyen Rektör Yıldız, YÖK ve Sağlık Bakanlığının borçların ödenmesi ile ilgili bir yapılandırma çalışması üzerine çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.
Mevcut borçlarının 100 milyonun üzerinde olduğunu söyleyen Rektör Yıldız, üniversitenin kendi kazacı ile bu borcun 1-2 yıl içerisinde ödenmesinin mümkün olmadığını belirtti. 2016 Ağustos 2017 yılı sonuna kadar 14 milyon TL borç ödediklerini söyleyen Rektör Yıldız, eksi durumda olan üniversite bakiyesini düze çıkardıklarını da belirtti.
"Her Değişiklik Birlerini
Rahatsız Eder"
Rektör Yıldız, son günlerde ulusal ve yerel medyada çıkan üniversite yönetimiyle ilgili yapılan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan her yönetim değişikliğinin birilerini rahatsız ettiğini ve bu rahatsızlıkların bir şeyler elde etme amaçlarının kesildiği için böylesi seslerin çıkacağını belirtti.
Rektör Yıldız, "Her değişiklik birilerini rahatsız eder. Çalışanlarınızı da rahatsız eder. Şehirden birilerini de rahatsız eder. Örneğin, üniversitemizin giriş - çıkış kapılarına yaptığımız sistemden rahatsız olanlar oldu. Bana bizzat mesaj atıldı, ´Hocam üniversitede ne saklıyorsun´ diye. Bunu söyleyenler üniversite de ne aradıklarını kendileri söylesinler. Yapılan çalışmalarda art niyet aranıyor. Burası bir eğitim kurumu. İşi olmayanların buraya girişlerini kontrol altına almak için böyle bir güvenlik tedbiri almamız lazım. 60 bin kişinin yaşadığı bir yerden bahsediyoruz. Biz bu tedbirleri aldık, birileri rahatsız oldu bundan. Her şey kontrol altında. Her şeyi şeffaf yapıyoruz. Bu haberleri kimlerin çıkardığını da biliyoruz. Üniversiteyi ve Vakfı çiftlik gibi kullananlar vardı. Bu yönetim bize emanet. Hiç kimse kusura bakmasın ihanet etmeyiz, ettirmeyiz. Kimse de üniversiteyi yönetmeye kalkmasın. Burada bir yönetim var. Herkes haddini bilsin."diyerek tepkisini dile getirdi.
Yapılan haberlerin doğruluk payının olmadığını söyleyen Rektör Yıldız,  daha önce de buna benzer haberler yapıldığını, haberi yapan kişilerin tekzip yayınladığını belitti.
"Biz bir siyasi parti değiliz, bir politikacı değiliz ki her haberde çıkıp bir açıklama yapalım. Biz üniversiteyiz bir ağırlığımızın olması gerekiyor. Hukuk devleti burası, hukuka inanıyoruz. Çıkan haberlerle ilgili hukuki başvurumuzu yapıyoruz. Ve sonucunu bekliyoruz. Hakimlerimiz ne karar verirlerse de ona da saygılıyız. Tekziplerimizi yapıyoruz."dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu eski Milletvekili Cemal Enginyurt´un, Rektör Yıldız´ın ülkücü gençlere ağır saldırılar yaptığını iddiasının yalan olduğunu ve Milletvekili ve Sivas MHP İl teşkilatı ile konuyla ilgili konuşmalar yaptığını söyledi.
"MHP İl yönetimi böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Ben Milletvekilimiz ile telefon ile görüştüğümde vekilimiz ´Hocam hakkınızı helal edin. Bana yanlış bilgi verildi, ben bunu düzelteceğim´ bana bunu söyledi. O haberi de kimin yaptığını öğrendik."dedi.
Üniversite yönetiminin yakın akrabalarını taşeron işçi sınıfında üniversite bünyesine katıldığı iddialarını da yalanlayan Rektör Yıldız, gerçeğe dayanmayan bir haber olduğunu söyledi.  
Rektör Yıldız, "Haberi kimin gönderdiğini biliyoruz. Tamamen yalan, gerçekliği olmayan bir haber. Şirketlerin durumu bellidir. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanlığımız sağ olsun. Bin kişinin üzerinde geçici işçiyi kadro veriliyor. Üniversite de kimin, hanginizin bir tanıdığı yok. Bunu şirket alır şirket çıkarır. Biz üniversite olarak kimseyi çıkartmadık. Şirketler işçileri sınav ile almıyor. Bir sınav yok ki birilerine haksızlık olsun. Haberde yer alan 13 kişiden, 8-9 kişi 10 yıl önce, 7 yıl önce, 6  yıl önce çalışmaya başlayan insanlar. İşin garip yanı bu. Benimle ilgili söylenen şey, ´ Yeğeninin bilmem neyi´. Yeğenim değil. Bunun tekzibini kaç defa yayınlattım. Birilerinin nemalanması kesildi. Şeffaf iş yapıyoruz. Bunun bir emanet olan bir şey olduğunu biliyoruz. Biz eleştiriye açığız, fakat bu iftira boyuna gitmesin. Kul hakkına girmesin. Çıkan bir haberle hukuki yola başvuruyoruz. Eğer bir şey varsa da her türlü karara saygılıyız."
Yerel basına karşı baskı iddiaları hakkında da konuşan Rektör Yıldız, "Her hangi bir gazetede veya televizyonda çıkan habere çıkıp bunu niye yapıyorsunuz demedik. Sizler buradasınız yaptıysak öyle bir şey söyleyin. Doğrumuzla yanlışımızla basına açığız."sözlerini ekledi.
Rektör Yıldız konuşmalarının sonunda basın mensuplarına yapacakları haberlerde daha dikkatli ve kaynağın daha sağlam olmasına özen göstermelerini istedi. "Biz bir buçuk yıl içerisinde hiç mi güzel bir şey yapmadık. Bir teşekkür beklemiyoruz fakat üniversite şehrimizin en büyük markası. Basında çıkan haberler şehrimizin bir reklamıdır. Basında çıkan böylesi haberleri gören öğrenciler bu haberleri görüp şehrimizi tercih yapar mı? Haberleri daha doğru şekilde ve iftira boyutuna ulaşmadan yapmaya özen gösterelim."dedi. Toplantı sonrasında basın mensuplarına Mihmandar Oteli gezdiren Rektör Prof Dr. Alim Yıldız çeşitli hediyeler ile basın mensuplarını yolcu etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!