USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ÜNİVERSİTEMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

ÜNİVERSİTEMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

ÜNİVERSİTEMİZİN  KIYMETİNİ BİLELİM
12-02-2018 06:00
Google News


BURAK YASİN TAŞ
1974 yılında eğitim hayatına başlayan ve geleceğe yaptığı çalışmalarla emin adımlarla hazırlanan CÜ 44. kuruluş yılı münasebetiyle Mihmandar Otel´de düzenlenen yemek programında İl Protokolü ile bir araya geldi.
Sivas Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, Vali Yardımcıları Zihni Yıldızhan, Mehmet Nebi Kaya, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, rektör yardımcıları, akademisyenler ve diğer davetlilerin katıldığı programda Rektör Yıldız´ın görevde bulunduğu bir buçuk yıllık çalışmalarının yer aldığı tanıtım filmini izledi.
Tanıtım filmi sonrası konuşma yapan Vali Gül, Cumhuriyet Üniversitesi´nin ülkemizdeki önemli üniversiteler arasında yer aldığını belirterek yapılacak olan ikinci üniversite ile bu kalitenin daha da artacağını ifade etti.
KALİTEYE DEĞER KATACAK
Vali Gül, "Elde olanın kıymeti çok bilinmiyor. Sivas´ın önünde öncelik olarak gösterilen işlerin başında ikinci üniversite geliyor. İkinci üniversitenin bizim için ne ifade ettiğini düşündüğümüzde elimizde 60 bin öğrencisi olan birinci üniversitenin kıymeti daha çok ortaya çıkıyor. İnşallah ikinci üniversite de kurulduğunda iki üniversitesi olan ve daha çok gelişen bir Sivas olacak" dedi.
Üniversitelerin sadece bilim üretmediğini söyleyen Vali Gül, ilerlen dönemlerde faaliyete geçecek olan hızlı tren projesi ile şehrimizin tercih edilebilirliğinin daha da artacağını ve yapılan KYK yurtları ile barınma ihtiyacının ortadan kalkacağını söyledi.
Vali Gül, konuşmaları sırasında kurumların kuruluş yıllarının, kurumlar için bir muhasebe dönemi olduğunu belirterek, "Cumhuriyet Üniversitesi şuan 44 yılda geldiği bir yer var. İyi bir yer var. Daha ileri niye gitmedi? Bunun muhasebesini sadece üniversite yöneticileri değil hepimizin yapması gerek" diye konuştu.

/resimler/2018-2/11/1541228006484.jpg
Gül, "Üniversiteler aynı zamanda istihdam sağlıyor ve sosyal yapı ile ilgili gelişmeler sağlıyor. Ayrıca şehre ve bölgeye sağlık hizmeti veriyor. Üniversiteye 300-400 yataklı bölgeye hizmet verecek yeni bir hastane daha yapılacak. Şehrimize hızlı tren gelecek. Sivas zaten temiz, güvenilir ve yaşanılabilir bir şehir. Hızlı tren geldiğinde aileler çocuklarının Sivas´ı daha çok tercih etmesini isteyecekler. Yine Sivas İl Özel İdaresinin imkânları ile yapımı devam eden ve inşallah bu sene bitecek 10 bin kişilik yurt hizmet vermeye başlayacak. Barınma sorunu da ortadan kalacak" diye konuştu.
DİPLOMA DEĞİL İNSAN YETİŞİYOR
Vali Gül´ün ardından konuşmalarını yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise üniversitenin kuruluşunda emeği olan, 44 yıl boyunca görev yapan ve üniversitenin gelişmesinde katkıları olanlara teşekkür etti.
Sivas´ın tarihi, kültürel ve üniversite şehri olduğunu söyleyen Başkan Aydın, Selçuklu döneminden günümüze kadar başta medrese ve şifahiyelerle eğitim anlamında önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını belirtti.
Başkan Aydın, "Cumhuriyet Üniversitemiz inşallah sürekli üzerine koyarak yoluna devam edecektir. Üniversiteler önemli kişiler yetiştirmek üzere kurulur ama şehirler içinde büyük bir değerdir. Şehrin gerek kültürel, gerek sosyal gelişimine ciddi katkı sunan yerlerdir. Bu anlamda üniversitemizin bugün 60 bine ulaşan öğrencisi ve 4 bini aşan akademisyeni ile şehrimizin kültürel gelişimine hatta ticari gelişimine, sosyal gelişimine ciddi katkı sunduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

/resimler/2018-2/11/1541418163062.jpg
Üniversitenin yetiştirdiği kalifiye elemanlar ile şehrimizin gelişmesinde ki katkısına değinen Başkan Aydın, asıl önemli olanın aslında diploma değil insan yetiştirmek olduğu söyleyerek şehrimize, ülkemize ve milletimize hayırlı evlatlar yetiştiren akademisyenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Aydın sözlerinin sonunda "Sivas´ta kim başarılıysa o Sivas´a değer katıyordur. Biz bu şehrin güzelleşmesini gelişmesini istiyorsak, her birinizin başarısı bizi gururlandırıyor, mutlu ediyor. Yapacağınız çalışmalarda hepinize başarılar diliyorum" dedi.
YILDIZI HER ZAMAN PARLIYOR
Sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri´mizin Afrin´de terör örgütlerine yönelik hedefleri vurmak ve sınırlarımızı terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı ve "Zeytin Dalı" operasyonda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak, Devletimizin teröre karşı yaptığı haklı mücadeleyi Hakkın batıla karşı mücadelesi olarak gördüğünü ifade etti. Rektör Yıldız, "Yüce Rabbimiz, devletimizin bekasını, milletimizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Kahraman Türk ordusunu muzaffer eylesin" dedi.
Göreve geldiği bir buçuk yıllık süreç boyunca yapılan çalışmalar ve üniversitenin mevcut durumu hakkında davetlilere bilgi veren Rektör Yıldız, 44 yıllık bir geçmişe sahip olan kurumun eskinin tecrübesi, genç olmanın verdiği enerji ile yıldızı her zaman parlayan bir üniversite olduğunu söyledi.
Yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım faaliyetleri ile bu yıl üniversite eğitim kadrosunda %90 oranında doluluğa ulaştığını söyleyen Rektör Yıldız, bu yıl ilk kez 3 kıta 15 ülkeden 63 yabancı uyruklu öğrenciyi bünyelerine kattıklarını söyledi.
Dünya ölçeğinde rekabet gücüne ulaşmak ve evrensel bir eğitim vermek için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Rektör Yıldız, "Erasmus, Mevlana ve Eğitim-Araştırma İkili İşbirliği Protokolleri kapsamında imzalanan uluslararası anlaşma sayısı 85´e yükselmiştir, Farabi Değişim Programı kapsamında anlaşma yapılan üniversite sayısı 73´e yükselmiştir, Eğitimimizin uluslararası düzeye ulaştırılması konsepti içinde başta Tıp Fakültemiz olmak üzere Mühendislik Fakültesindeki bazı bölümlerimiz akredite olmuşlardır. Eğitim yapı ve süreçlerinin, Bologna süreci kapsamında yeniden düzenlenerek, İngilizce diploma eki vermeye yönelik çalışmalarımızda son aşamaya gelmiştir. Yeni kurulan Uzaktan Eğitim Merkezimizin yoğun çalışmaları sonucunda, Türk Dili dersi ile Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi uzaktan eğitim yöntemiyle verilmeye başlanmıştır, bilimsel üretkenlikte her geçen yıl önemli gelişmeler kaydeden Üniversitemizde, geçen yıl bütün üniversiteler içinde dört farklı alanda 7 ile 11 sıra yükselmiştir."diye konuştu.
Rektör Yıldız konuşmalarında bilimsel çalışmalarda başarı elde eden öğretim elemanlarına teşekkür ederek faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Rektör Yıldız, "Öğretim elemanlarımızın bilimsel çalışmalar yapmak üzere yurt içi ve yurtdışında birçok sempozyuma gönderilmiştir. 2016 yılında 112 öğretim elemanımız yurt dışına gitmişken geçen yıl 450´ye yakın öğretim üyemiz yurt dışında tebliğ sunmuşlardır. 2017 yılında yeniden yapılandırdığımız BAP desteklerimizle, 7 farklı kategoride çok büyük miktarlarda proje destekleri verilmektedir, çok sayıda Ulusal Ajans, Bakanlık, Avrupa Birliği Projelerimiz hayata geçirilmiştir. Amacımız, topluma doğrudan katkı yapan, eğitim ve araştırmayı bütünleştiren yeni nesil bir üniversite sistemini oluşturmaktır. Şurası bir gerçektir ki her gün aynı şeyleri yapıp, farklı sonuçlar beklenmemesi gerekir, bu nedenle yürütülen politikaların ve stratejilerin yeniden gözden geçirerek atılımlarımıza devam etmeyi planlamaktayız" dedi.

/resimler/2018-2/11/1541549569507.jpg
Konuşmalarına Sezai Karakoç´un kaleme aldığı mısralarla sonlandıran Rektör Yıldız, başarının tesadüfen değil özverili ve ekip halinde çalışma ile elde edileceğini belirtti. Rektör Yıldız, "ortaya çıkan bu başarı tablosunda emeği bulunan, katkı veren başta akademik personelimize, idari personelimize, mezunlarımıza, öğrencilerimize, ilimizde ve her coğrafyada Üniversitemizi sahiplenerek bizlere maddi/manevi destek veren tüm gönüldaşlarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!