USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

VALİ GÜL: ?58 BİN AKTİF SPORCUMUZ OLMASI LAZIM?

VALİ GÜL: ?58 BİN AKTİF SPORCUMUZ OLMASI LAZIM?

VALİ GÜL: ?58 BİN AKTİF  SPORCUMUZ OLMASI LAZIM?
30-05-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Valisi Davut Gül, kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdiği faaliyetlerin kamuoyuna duyurulması amacıyla düzenlenen toplantılar kapsamında Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü´nü ziyaret ederek kurumun çalışmaları hakkında İl Müdürü Salim Kılıç´tan bilgi aldı.

Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, 2002 yılından bugüne kadar gençlerin spor yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla il genelinde çok sayıda spor tesisi yapıldığını söyledi.

KILIÇ: ?7 BİN LİSANSLI

SPORCUMUZ VAR?

Kurum bünyesinde 51 antrenör bulunduğunu ifade eden Kılıç, ?İlimizde 7 bin lisanslı sporcumuz var, okul sporlarını da dahil ettiğimizde 3 bin 400 adet sportif faaliyet yapılıyor. Çocuklarımız spor yapsın diye her şeyi yapıyoruz? diye konuştu.

?20 TANE SPOR SALONU

DAHA YAPACAĞIZ?

Sivas Valisi Davut Gül ise, Sivas´ta Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü´nün faaliyetlerinde önemli mesafelerin kat edildiğini belirterek, ?Mevcut 12 tane kapalı spor salonumuz var. Buna 20 ilave daha yapacağız ve mevcut kapalı spor salonu sayımız 32´ye yükselecek. Bu sene hepsine başlayacağız ve hepsinin ödeneği hazır. 20 spor salonunu çeşitli mahallelere yapacağız. Tüm sahalar nizami olacak. Saha ölçüleriyle ve yükseklikleriyle. Kapalı spor salonlarında yapılabilecek bütün sporlar buralarda yapılacak? dedi.

?HEDEFLERİMİZE TAM

OLARAK ULAŞAMADIK?

58 bin aktif sporcunun olması gerektiğini vurgulayan Gül; ?Eksiklerimiz var. Hedeflerimize tam olarak ulaşamadık. 3 bin 334 futbol, 7 bin 32´de diğer branşlarda aktif sporcumuz var. Bizim 58 bin aktif sporcumuz olması lazım. Türkiye ortalamasının altında kalmanın ötesinde bizim Türkiye ortalamasını yukarıya çekmemiz lazım? ifadelerini kullandı.

?HAVUZ GELECEK SENE

TAMAMLANACAK?

Gül, inşaatı yarım kalan Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğüne ait olan olimpik yüzme havuzunun yeniden ihale edildiğini ve uluslararası standarttaki yüzme havuzunun gelecek sene tamamlanacağını söyledi.

?STADYUMUN FİZİKİ

YAPISI ÇOK İYİ?

Yeni 4 Eylül Stadyumu´nun fiziki yapısının çok iyi olduğunu kaydeden Gül, Muhsin Yazıcıoğlu bulvarına çıkan yolda alt yapı çalışmalarını yaptıklarını ve belediyenin bu sene asfaltını yapacağını kaydetti.

?TARAFTARLAR, STADYUMUN

IŞIKLANDIRILMASINI İSTİYOR?

Sivaslıların Yeni 4 Eylül Stadyumu´nun Sivasspor´un renkleri ile donatılmasını istediğini belirten Gül, ?Vatandaşlar baktığı zaman kırımızı-beyaz bir stat görmek istiyor. Dışının ışıklandırılmasını istiyorlar. Bunlar zaman içerisinde olur. Stadyum yapıldıktan sonra bu noktaya geldikten sonra bu dediğimiz estetik kaygılar daha kolay olacaktır? şeklinde konuştu.

?70 HALI SAHA

YAPMIŞ OLACAĞIZ?

Geçtiğimiz yıl köylere 58 halı saha yaptıklarını hatırlatan Gül, ?Bu sene de hem merkezde hem de köylerde ilave halı sahalar yapıyoruz. Toplamda 70 halı saha yapmış olacağız. Buna belediyeler yaptığı halı sahalar dâhil değil. Cumhuriyet tarihi boyunca Sivas´ın devlet eliyle yapmış olduğu halı sahası 3 taneydi? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!