USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali´den Uyarı: Şatafattan Uzak Durun!--Video

Vali´den Uyarı: Şatafattan Uzak Durun!--Video

Vali´den Uyarı: Şatafattan Uzak Durun!--Video
11-04-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

2019 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirildi. Cumhuriyet Üniversitesi Senato Toplantı Salonu´nda yapılan programa Belediye Başkanı Avukat Hilmi Bilgin, kaymakamlar, yatırımcı kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri  katıldı.

Koordinasyonu gerektiren hususların yanı sıra projelerin son durumunun masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Salih Ayhan, kurum müdürlerine uyarılarda bulundu.

Koordinasyon toplantılarını bu zamana kadar hep İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu´nda gerçekleştirdiklerini anımsatarak sözlerine başlayan Vali Ayhan, ?Koordinasyon kurulunu bu sefer farklı bir konsepte, farklı bir  ortamda yapalım dedik. İlçe belediye başkanlarımızın haricinde yatırımcı kuruluşlarımızın tamamı burada.  Hepimizin bildiği gibi bu toplantının temel hedefi koordinasyonu gerektiren hususları paylaşabilmek, yatırımlarla ilgili genel bir değerlendirme yapmak? dedi.

?KOORDİNASYON İÇİN

TOPLANTILARI BEKLEMEYELİM?

Kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Vali Ayhan, ?Şehir merkezlerinde özellikle bir kurumun tek başına bir projeyi yürütebilmesi mümkün değil. Projelerde geniş bir yelpazede birçok kurumun kendisinin yapacağı işler var. Dolayısıyla bütünlük olmadan, projeye hakim olmadan, beraber hareket etmeden, birliktelik olmadan bu projeleri yürütmek mümkün değil. Koordinasyon için toplantıları da beklemeyelim. Burada alacağımız kararlarla inşallah ilimize katma değer katacak büyük projeleri hızlı bir şekilde neticelendirelim? diye konuştu.

BELEDİYELERİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Koordinasyon toplantılarının temel mantığının iç muhasebe yapmak olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, projelerin tamamlanmasında belediyelerin önemli bir rolü olduğuna dikkat çekerek ?Belediyelerin olmadığı projelerin yürüme şansı zordur. Gerek imarda, gerek ruhsatta, gerekse altyapıda belediyemizin büyük gayreti var. Projelerin içerisinde olmakta? açıklamasında bulundu.

TAKİP SİSTEMİ DEVREYE ALINACAK

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) hakkında bilgiler veren Vali Ayhan, ?Bütün birimler buraya veri girişi sağlamaktadır. Bir de Valilik olarak  biz bir çalışma başlattık. Valiliğimizin birebir fotoğrafı net bir şekilde okuyup, takip edebileceği; projelerin hangi aşamada olduğunu gösteren bir yatırım takip sistemi kuruyoruz. Bu 15´inde bitmek üzere. Burada kurum amirlerinden özellikle şunu istiyorum: Bir memura vererek ?Bunu sen takip et, bütün verileri gir´ anlayışından ziyade kendilerinin de mutlaka projeye hakim olması gerekiyor. Projelerin felsefesini bilmeyen kişiler o projede sadece teknisyen olarak çalışır. Dolayısıyla proje hangi aşamada, hangi durumda, sıkıntısı nedir diğer kurumlarla paylaşılması gereken husus var mı mutlaka kurum amirlerimizin giriş aşamasında bu konulara vakıf olmasını istiyorum. Ayın 15´inden sonra bu konuyu zaten sık sık  dile getireceğiz? diye konuştu.

ULAŞIM İLK SIRADA

Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmaların son durumunu rakamlarla açıklayan Vali Ayhan, ?2019 yılıyla ilgili birkaç veri vermek istiyorum. 29  yatırımcı kuruluşumuzun 399 adet projesinin toplam bedeli 9,1 milyar lira.  Bunun 3,6 milyar lirası harcanmış vaziyette. Tabi bu yıllara sari.  2019 yılı ödeneğimiz ise 643 milyon lira. Yüksek Hızlı Tren Projemizin bedeli buna dahil değil. Büyük projelerin bedeli dahil değil. Yatırım programımızdaki 399 yatırımın 12´si bitti. 247 adet yatırım devam ediyor, 47 adet yatırımımız ihale aşamasında, 93 adet yatırım ise proje aşamasında. Bunların sektörel dağılımına baktığımız zaman ulaştırmada yüzde 59, tarımda yüzde 15, eğitimde yüzde 11, sağlıkta yüzde 8, diğer kamu hizmetlerinde ise yüzde 7 oranında görünmektedir? ifadelerini kullandı.

Sivas´ta kurumların koordineli bir şekilde çalışacağından endişenin olmadığının altını çizen Vali Ayhan, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vali Ayhan´ın konuşmasının ardından yatırımcı kurum ve kuruluşların müdürleri koordinasyonu gerektiren hususlar hakkında Vali Ayhan´a brifing verdi.

?PRATİK OLALIM?

Toplantının son bölümünde konuşan Vali Ayhan, ?Sizden isteğim işimizi iyi takip edelim. Yatırımlarda elbette belki bir azalma olabilir ama hiçbir şekilde bu heyecanımızı azaltmayacak. Ancak tasarruf konusunda, öncelikler konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Yani üretime, istihdama, sosyal hayata katkısı olmayan projelerden daha ziyade önceliklerimizi iyi analiz edersek sevinirim. Bu çok önemli. Yani tabiri caizse şatafattan, görkemden uzak durmamız gerekmekte. Hele hele bu zamanda bu işlere hiç girmememiz lazım. Buna özellikle riayet edilmesini istirham ediyorum. Toplumumuzun beklentisi çok fazla. İletişim çok hızlı. Olumlu da olsa, olumsuz da olsa çok hızlı yayılıyor. Dolayısıyla buna fırsat vermeyelim. Kolaylaştırıcı olalım. Birbirimizden gelen talepler noktasında mutlaka kolaylaştırıcı olalım. Bir projenin bir gün, bir saat bile gecikmesinin vebali vardır. Bizden vatandaşımızın beklentisi çok fazla. Pratik olalım. İdarecilikte tecrübeli olanlar vardır ama şunu gördüm: Kamu menfaatini ön plana çıkarıp kamu zararına sebebiyet vermediğiniz sürece her adımınızın olumlu olarak karşılığını görürsünüz. Usule takılmayın. Elbette usul olmalıdır ama usule kapılıp da esası kaybetmemenizi özellikle istirham ediyorum. Bakın beklenti çok fazla, talep çok fazla. Ama bu ekipte heyecan var. Bu heyecanlı kadro ile iyi işler yapacağız.  Rutinde tekrara boğulmayalım. Özgün projeler çıkaralım. Bir kurum zihin kodlarını zorladığı zaman güzel şeyler çıkıyor, o güzel çıkan şeyler de birçok yerde örnek alınıyor. Birimlerde yaptığımız birçok çalışma başka illerde örnek alınıyor. Bu da güzel. Güzellikleri paylaşmak lazım. Samimi, içten, doğal bir şekilde birlik ve beraberlik içerisinde güzel hizmetleri hep birlikte yapacağız? değerlendirmesinde bulundu.

/resimler/2019-4/10/1644403600135.jpg

/resimler/2019-4/10/1644521569060.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!