USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VATAN SiZE MiNNETTAR

VATAN SiZE MiNNETTAR

VATAN SiZE MiNNETTAR
05-02-2018 06:00
Google News


HABER MERKEZİ
Zeytin Dalı Harekâtı´nda, Afrin´den acı haber geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bölgenin kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde konuşlu tanklarından biri, PKK/PYD´li teröristler tarafından füze ile vuruldu. Saldırıda 5´i tankta, 1´i tankın yanında olmak üzere 6 asker şehit oldu, 1 asker ve 2 ÖSO´lu yaralandı. Yaralı asker, Kilis Devlet Hastanesi´ne getirildi.
Saldırının ardından Şeyh Horoz´daki terör hedeflerine hava operasyonu düzenlendi. Teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi. Teröristlerin kullandığı anti tank füze sisteminin menşeinin de araştırıldığı bildirildi.
Afrin´in batısında yer alan Mamaluşağı Köyü yakınlarındaki 915 rakımlı stratejik tepenin eteklerinde bulunan bir tanka da teröristler tarafından Milan füzesi atıldı. Saldırıda hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadı.
1 YILLIK ASKERDİ
Tankçı Er Nurullah Seçen´in (22) Konya Ereğli´deki baba ocağına ateş düştü. Seçen´in nakliyeci babası Sedat ve ev kadını annesi Songül Seçen´e acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. 1 yıllık sözleşmeli er olan Seçen´in, nişanlı olduğu belirtildi.
Tanka yapılan saldırıda şehit olan askerlerden Fevzi Gürsu´nun Elazığ´da yaşayan babası Murat ve annesi Fevziye Gürsu, haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Bekâr olan şehidin 2 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
KARDEŞİ DESTEK MESAJI YAZMIŞTI
Tank personelinden 29 yaşındaki Uzman Çavuş Ufuk Aktağ´ın şehit düştüğünü öğrenen annesi Tülay ve babası Mehmet Aktağ, yasa boğuldu. Giresunlu şehidin evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehit Aktağ´ın kendisi gibi uzman çavuş olan kardeşi Engin Aktağ´ın, harekâtın başladığı gün sosyal medyadan "Allah yolumuzu açık etsin kardeşim, devrem. Dünya Türk´ün gücünü görecek. Zafer bizim" mesajını paylaştığı görüldü.
Tankçı Uzman Onbaşı Fırat Karaca, 7 yıldır uzman onbaşı olarak görev yapıyordu. 28 yaşındaki şehidin akciğer kanseri olan annesi Ziyamet Karaca´ya ise sağlık personeli eşliğinde acı haber verildi.
Teğmen Muhammed Cihangir Çubukçu, vurulan tankın komutanıydı. Askerleriyle birlikte şehit düştü. Çubukçu, memleketi İzmir´de toprağa verildi.
EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU
Şehit düşen 22 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül´ün babası Mustafa Aygül, acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Şehit Aygül´ün, anne ve babasının ayrı yaşadığı, anne Zeynep Aygül´ün Çorum´da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Aygül´ün cenazesinin, Çorum´un Alaca İlçesi´nde toprağa verileceği bildirildi. Aygül´ün, 1 yıllık nişanlı olduğu öğrenildi.
HUDUT KARAKOLUNA HAVANLI SALDIRI
Suriye´nin Afrin bölgesindeki PKK/ PYD´li teröristler tarafından, Kilis´in Süngütepe Köyü´nde bulunan Yaylacı Hudut Karakolu nöbet kulesine önceki gün saat 14.00 sıralarında havanlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bayram (25) şehit oldu.
Şehidin acı haberi, Hatay´ın Kırıkhan İlçesi´nde yaşayan ailesine verildi. 6 çocuklu Mustafa ve Zeycan Bayram çiftinin oğlu olan Ahmet Bayram´ın cenazesinin bugün mezarlıklar kompleksindeki camide öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkhan Şehitliği´nde defnedileceği öğrenildi. Aynı saldırıda 2 askerin de yaralandığı bildirildi.
ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞTÜ
Afrin kırsalındaki çatışmalarda ise Uzman Çavuş Ali Yılmaz (25) şehit oldu, 1 asker ve 2 ÖSO´lu da yaralandı. Şehit Yılmaz´ın acı haberi, Isparta merkez Batıkent Mahallesi´nde oturan ailesine verildi. Bekâr olan ve 2015´te uzman çavuşluğa başlayan Yılmaz´ın, Bitlis´te görev yaparken Afrin´deki operasyona katıldığı belirtildi.
YARALI ASKER ŞEHİT OLDU
Hakkâri Çukurca´da bulunan Güven Dağı´ndaki askeri üs bölgesine 1 Şubat´ta sınırın Irak tarafından PKK´lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 5 askerden Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Osman Akagündüz, tedavi gördüğü Hakkâri Devlet Hastanesi´nde şehit oldu.
HURUZ DAĞI
TERÖRİSTLERDEN KURTARILDI
Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin´in kuzeyindeki Huruz Dağı´nı terör örgütü PYD/PKK´dan kurtardı.Afrin´in kuzey kesimlerindeki Bülbül beldesindeki stratejik Huruz Dağı´na gece saatlerinde başlattıkları operasyonu başarıyla tamamladı.Huruz Dağı´nın alınması ile Bülbül belde merkezi güvence altına alınmış oldu. Dağın yakınlarındaki terör hedeflerine yönelik operasyonlar sürüyor.
TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin´in beş beldesinde 1´i belde merkezi, 20´si köy, biri köy altı yerleşim ve 9´u stratejik dağ veya tepe olmak üzere 31 nokta örgütten kurtarmış oldu.
Terör örgütlerinden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:
"Bülbül beldesi merkezinin yanı sıra Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, SatiŞaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe´yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi´ni, Şeran beldesinde Burseya Dağı ve KastelCündo köyü".
ŞILTAH ÇEVRESİ VURULUYOR
TSK, Şıltah çevresini vuruyor. TSK tankının vurulduğu bölgede çatışma aralıksız sürüyor.TSK´dan da Afrin´e Zeytin Dalı Harekâtı´na ilişkin son dakika açıklama geldi. TSK´dan yapılan son dakika açıklama şöyle:
"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00´den itibaren "Zeytin Dalı Harekâtı" başlatılmıştır.Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!