USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vatandaş Fakirleşiyor--Video

Vatandaş Fakirleşiyor--Video

Vatandaş  Fakirleşiyor--Video
12-07-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, il ve ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Parti binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Tokgöz, ?Haziran ayındaki İstanbul seçimlerinin de tamamlanması ile umut ediyoruz ki kısa bir sürede yeniden bir seçim atmosferine girmeyelim. Erken bir seçimi gerektirecek olumsuz hadiselerin vuku bulmasını elbette istemiyoruz. Artık problemlerimizin hükümet ile muhalefet ile toplumun her kesimi ile hep birlikte çözmek mecburiyeti kendini göstermektedir. Aslında çok da olağan bir şekilde olması gereken bu birliktelik maalesef ki yıllarca gerçekleşmek bir yana aramızdaki mesafeler şiddetle açılmıştır. Ancak bizlerde bu zorlukları aşacak inancımız ilk günkü tazeliğini korumaktadır? dedi.

PİYASALARDAKİ DURGUNLUK ÇÖZÜLMEDİ

Ülke ekonomisindeki yangının sönmediğini ifade eden Başkan Tokgöz, ?Piyasalardaki durgunluk hala çözülmemiştir. Sadece ekonomide değil bize göre çok daha önemli sosyal hayatımızda yaşanan krizler hat safhadadır. Ahlak ve maneviyat değerlerimizdeki gerileme aklı selim düşünen, bu konuları dert edinen her vatandaşımızın sohbet konusu olmuştur. Bunlar gibi onlarca sıkıntıyı burada açıklamak mümkün ve kolaydır. Amacımız şu karamsar olayları reklam etmek ve felaket tellallığı yapmak değildir. Bu hadiseleri görmezden gelemez ve sebebinin de ülke yönetimindeki başarısızlığı ifade etmekten geri duramayız. Bu problemlerimizi aşmakta birkaç yol izlenebilse de hepsinin başlangıcının ne kadar farklı fikir ve düşüncelere sahip olsak da birlik beraberlik ve kardeşlik duygularından geçeceğini biliyoruz? diye konuştu.

?ÖNEMLİ OLAN ŞAHISLAR DEĞİL?

Başkan Tokgöz, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Sayın genel başkanımızın bir soruya cevabındaki manayı ifade etmek istiyorum: Bütün bu meselelerin düzelmesi için sizin mi iktidara gelmeniz gerekiyor?´ manasındaki soruya ?Hayır illa bizim gelmemiz şart değil, şu uyguladıkları hatalı politikaları bıraksınlar, uyarıları başka fikirleri dinlesinler, hatalarından dönsünler, bu arkadaşlarımız da başarır´ demiştir. Bu açıklamaları ile mücadelemizin kişilerle değil, fikirlerle, uygulamalarla, yaklaşımlarla, projelerle olduğunu göstermektedir. Önemli olanın şahıslar değil, zihniyetler ve yaklaşımlar olduğunu ifade etmiştir. Ancak geçen yıllar, bu düşünce tarzının Milli Görüş partisi dışındaki partilere henüz işlemediğini göstermektedir.?

GENEL KURUL 13 TEMMUZ´DA

Saadet Partisi olarak seçimlerin ardından yeni bir döneme girdiklerinin altını çizen  Başkan Tokgöz, ?Bundan sonraki günlerde  ?Yeniden Büyük Türkiye´ hedefimiz için ?büyük hamle´ çalışmalarına başlamış durumdayız. Ekim ayında yapılması öngörülen 7. Olağan büyük kongremize hazırlıklar başlamış ve hızla sürmektedir. Saadet Partimize has yeni proje ve programları da bu kongremizde açıklamak üzere siyasi tarihimize örnek ve ilk uygulamaları da milletimizle inşallah paylaşacağız. Yapacağımız yenilikler ve hamleler umut ediyoruz ki yine milletimizin takdirini ve ilgisini son derece üzerimize çekecektir. Bahsettiğim çalışmaların bir kısmı da şüphesiz ki il kongreleridir. Bu kapsamda bizde Sivas olarak 13 Temmuz Cumartesi günü Sivas 7. Olağan Kongresini yapacağız. Genel Başkanımızın katılacağı kongremizde aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla coşkulu ve heyecanlı programımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu´nun dolayısı ile Saadet Partimizin ifadelerini, ülke problemlerine dair çözüm önerilerini kesintisiz canlı olarak programımızda dinlenmesini arzu ederken kongremizi 13 Temmuz Cumartesi saat 18.00´da Atatürk Kültür Merkezi´nde yapacağımızı duyuruyorum? ifadelerini kullandı.

YÜZDE 30 FAKİRLEŞME OLDU

Başkan Tokgöz, bir gazetecinin ?Ülkemizde ekonomik anlamda yaşanan krizin ilimize yansımaları ne şekilde?? sorusuna ise ?Sivas´ta çoğunlukta memur ve işçi kitlesi var. Sanayi istediğimiz boyutta yok. Haklarını yiyemeyeceğimiz büyük firmalarımız elbette var ama Sivas´ın bir coğrafi konumuna, stratejik konumuna göre zayıf seviyelerde. Sivas´a sanayileşme alanında Cumhuriyet tarihinde gerekli önemin verilmediği kanaatindeyim. Dolayısıyla memur aileler ve işçi aileleri belli sabit geliri olan aileler. Bu ekonomik krizde enflasyon oranlarına göre en az yüzde 30 fakirleşme oldu. Bir memur ailesi aldığı memur maaşının yüzde 30´unu kaybetti. Müteahhitlerle sohbet ediyoruz. Meraklı müşterilerin bile arayıp sormadığını söylüyorlar. Şimdi o da kalmadı. Sanayicimiz üretim oranlarını düşürmüş, bir çoğu işçi çıkarmış. Bu yetmiyor pazarı daralmış ürün satamıyor. Dolayısıyla biz ilimizde çok daha fazla hissediyoruz. İnşallah bu sıkıntılar ortak akılla çözülür. Şu konuya da değinmek istiyorum: 100 günlük eylem planında israf ekonomisinden vazgeçilecekti. Ne kadar vazgeçildi? Bu israfın boyutu neydi? Yüzde 70´e gelenler hariç ihaleler durdurulacaktı. Durdurulanlar  oldu, ne kadarı durduruldu? Aldığım bilgilere göre bazen yüzde 20´lere gelen, önceliği olmayan ihalelerin devam ettiğini duyuyorum. Bunun yanında yüzde 70 seviyesine gelmiş önemli bir inşaata ara verildiğini de görüyoruz? diye yanıt verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!