USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTTUK
07-08-2017 05:00
Google News


AHMET TIRPAN / HAYRULLAH AĞKAŞ

Yıldırım, "Üniversiteye bir fakülte sözü verdik, iki fakülte kurulma kararı aldık. İkinci bir üniversite yapacağız demiştik, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz bu konuda çalışmaları başlattı. Meclis´in ilgili komisyonuna bu konuyu getirdi. Bununla ilgili de inşallah önümüzdeki dönemde ikinci Üniversiteyi de Sivas´a kuruyoruz. Kızılırmak projemizi sizinle paylaşmıştık. Belediye projenin ihalesini yaptı çalışmalar devam ediyor. İkinci bir maaş iş kapısı, ikinci bir organize sanayi kuracağız dedik. Hemen hareket geçtik, şu anda kamulaştırma işlemlerine başladık. En son olarak 2019 yüksek hızlı tren Sivas´a geliyor" ifadelerini kullandı.
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM  
Daha önce 16 Nisan halk oylaması için Sivas´a gelmiştim. Geçtiğimiz günlerde dualarımızla Peygamber Efendimize komşu olmaya uğurladığımız Sivas´ın şehidi Erkan Sakal´ı rahmetle minnetle anıyorum. Mekânı cennet olsun. Diğer şehidimiz Jandarma Binbaşı Ümit Çelik´i de rahmetle şükranla anıyorum. Mekânı cennet olsun. Sivas´ın bir asırlık sesi olan Aşık Veysel, "Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece." Yolumuz millete hizmet yolu. Gündüz gece bu yolda dur durak bilmeden yürümeye devam edeceğiz. Sivas´la bizim gönül bağımız ve yol arkadaşlığımız başkadır. Sivas size milletin adamının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın selamını getirdim. Sivas için akıl ve alın teri döküyoruz. Sivas bizi bilir, bize güvenir. Biz de Sivas´a güveniriz. Sivas benim memleketim. Sivas benim evim. Bugüne kadar Sivas´ın sizlerin hemşerilerimin yüzünü hiç kara çıkarmadık, bundan sonra da kara çıkarmayız.
Türkiye´nin bütün illerinde olduğu gibi Sivas´ta da yatırımlarla, hizmetlerle kalkınmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar Sivas için yaptıklarımızı siz biliyorsunuz. Bakın şu Sivas´ın yollarına. Nereden nereye geldik. Aşık Veysel´in dediği o uzun ince yollar artık uzun duble yollar haline geldi. Şimdi Ankara´ya İstanbul´a Kayseri´ye Malatya´ya Erzincan´a çok daha konforlu ve rahat gidebiliyorsunuz. Sivas´a 80 yılda yapılan bölünmüş yol miktarı sadece 24 kilometre. AK Parti iktidarında bizim hükümetlerimiz döneminde tam bunun üzerine 729 kilometre yol yapıldı. 24 kilometre nere 729 kilometre nere. İşte AK Parti iktidarının farkı bu. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne koyan iktidarız.
Burada 19 Mart´ta size bazı sözler verdik. Neydi o sözler, dedik ki; Yeni Stadyum yapıldı çok güzel olmuş, gelirken de gördüm. Yiğidolar, Süper Lige çıktı onları da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Eski stadyumun yerini binalarla doldurmayacağız, Sivas´a yeşil bir şehir parkı yapacağız. Sözümüzü tuttuk hayırlı uğurlu olsun.
Üniversiteye bir fakülte sözü verdik, iki fakülte kurulma kararı aldık. İkinci bir üniversite yapacağız demiştik, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz bu konuda çalışmaları başlattı. Meclis´in ilgili komisyonuna bu konuyu getirdi. Bununla ilgili de inşallah önümüzdeki dönemde ikinci Üniversiteyi de Sivas´a kuruyoruz. Kızılırmak projemizi sizinle paylaşmıştık. Belediye projenin ihalesini yaptı çalışmalar devam ediyor. İkinci bir maaş iş kapısı, ikinci bir organize sanayi kuracağız dedik. Hemen hareket geçtik, şu anda kamulaştırma işlemlerine başladık. En son olarak 2019 yüksek hızlı tren Sivas´a geliyor. Hızlı tren geldiği zaman buradan Ankara´ya 2 saatte gideceksiniz. İstanbul´a devam etmek istiyorsanız 5 saatte ver elini İstanbul. Bu proje Sivas´ı çevre illere Ankara´ya İstanbul´a ve Avrupa´ya bağlayacak. Sivas için en güzel ne ise onu biz gerçekleştiririz. Heyecanınız bizim gücümüze güç katıyor. Bu güzel manzara Anadolu´nun samimiyetini ortaya koyuyor. Türkiye´nin olduğu gibi Sivas´ın da her noktasını yatırımlarla süslüyoruz.
Bugünde 533 temel atma, 39 da açılış olmak üzere 662 milyon liralık bir yatırımı Sivas´a kazandırmak için buradayız. Temelini atacağımız yatırımlar için arasında yollar var, kavşaklar, alt, üst geçitler, hizmet binaları, spor alanları ve okullar vardı. Ayrıca içme suyu tesisi, atık su tesisi, sulama projelerini Sivas´a kazandırıyoruz. Açılışını yapacağımız işler arasında yıllardır Sivas´ın beklediği hizmetler var. Gölova bağlantı yolu, şehir geçişinin açılışını yapıyoruz. Akıncı´lar bağlantı yolunu da bölünmüş yol olarak tamamladık bu gün hizmete alıyoruz. Yine 192 konuttan oluşan Mega Kent projesinin ikinci kısmını da tamamladık ve modern şehrimiz Sivas´a kazandırıyoruz. Zara Hükümet konağını bitirdik açılışını yapıyoruz. 20 okulu kaplayan 321 derslik üç okulu içine alan biri 300 diğeri 200 kişili pansiyon kapasitesinde ve 1 adette öğrenci yurdunun açılışını bugün toplu olarak yapıyoruz. Ayrıca 1 adet 100 kişilik Divriği yurdunu hizmete alıyoruz. Yapılan ve bitirilen yatırımların tamamı 362 trilyon.
Hükümetimizin Sivas´a 15 yılda yaptığı yatırım 21,5 milyar lira katrilyon. Açılışını ve temel atmayı gerçekleştireceğimiz bu yatırımlarla Sivas bambaşka güzel olacak. Bu yatırımlarla Sivas bir ulaşım, turizm, eğitim, sağlık şehri haline geliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Türkiye için Sivas için daha iyisini daha güzelini yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Çünkü Sivas Anadolu´dur, Anadolu Türkiye´dir. Yiğidolarla yola çıkanını sırtı yere gelmez.  
Enerji santralleri üretime başladığında Sivas´ın iki katı kadar şehrin elektriği buradan yerli kaynaklardan üretilmiş olacak. 12 şehirde kurulacak tesislerle yerli elektriğimizi üreteceğiz. Tesis kurulacak bu 12 şehirden birisi de yiğidoların şehri Sivas´tır. Hayırlı uğurlu olsun. Bu yüzden milli ve yerli kaynaklara dayanan projeleri hayata geçiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´ı tebrik ediyorum.
Bugünlerde yeni bir devlet kuruluyor lafları yapılıyor. Hadi oradan. Türkiye 15 Temmuz´da darbecilere darbeyi vurdu, ezanlarımız susmadı bayraklarımız inmedi. 15 Temmuz´da Sivas´ın Meydanı Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı için, milletin bağımsızlığı için tek ses tek yürek oldu, darbecilere geçit vermedi. 15 Temmuz hain derbi girişiminde 250 şehit 2194 vatan evladı gazi oldu. Şimdi bu alçaklar teker teker hesap veriyorlar. Pensilvanya´daki terör baronunun elini ayağını öpen bu hainler, hala beyhude hayaller içerisindeler. Mahkemelerde tiyatro oynamaya devam ediyorlar ama boşuna uğraşmasınlar. Dün üst akıl emriyle gezi olaylarını başlatan 3. Havalimanını, Dünya´nın en büyük havalimanını durdurmaya çalışanlar, Türkiye´nin gelişmesini sağlayacak projeleri engellemeye çalışanlar bugün Pensilvanya´daki terörist elebaşını kullanıyorlar.  
Programa Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Eski Bakan Musa Demirci, önceki dönem Sivas Milletvekillerinden Orhan Taş, Selami Uzun, Ali Turan, Osman Kılıç, Nevzat Yanmaz, önceki dönem Şanlıurfa Milletvekili Faruk Bayrak katıldı.
11. CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL
En son Cumhurbaşkanı olarak Sivas´a geldiğimden bu yana epey bir vakit geçti. Bu günde Belediye Başkanımız Sami Bey´in mutlu gününde onun mutluluğuna ortak olmak için Sivas´tayım. Bu vesileyle hükümetimizin bu güzel hizmetlerine bir kez daha şahit oldum. Sivas her dönemde önemli bir merkez oldu. Büyük Türk Devleti Selçuklular zamanında buranın nasıl merkez olduğunun şahidi bu kubbeler, bu minareler. Bu ezanlar asırlardır, bu minarelerden okunuyor. Selçuklulardan kalan bu miraslar Sivas´ın önemini gösteriyor. Bugünkü devletin kurulmasında Sivas temel taşı olmuştur. Kent meydanındaki eserler Sivas´ın önemini ispatlıyor. Son 15 sene içerisinde Sivas´a da çok büyük hizmetler gelmeye başladı. Bu hizmetlerin hepsine şahitsiniz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, müteşekkiriz. Sizler takdir bilen insanlarsınız. Yapılan hizmetleri daime takdirle karşıladınız. Sizler daha güzel hizmetlere layıksınız.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ
Sivas tarihi günlerinden birini yaşıyor. 53 projenin yapım işini 39 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Toplam maliyet 660 milyon liranın üzerinde. Bu tutar Sivas tarihinin çok da üzerinde. Bu yatırımların 140 milyon liranın üzeri eğitim yatırımıdır. Ben desteklerinden dolayı Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım´a teşekkür ediyorum. Sayın Başbakanımız ne söz verdiyse bugün her birisini yerine getirdik. Başbakanımız Hukuk Fakültesi açılacak dedi, açıldı. 30 Temmuzda da Sivas´a Turizm Fakültesi açıldı. Başbakanımız eski stadyumu Sivas´a kazandırılması sözünü verdi. 150 dönüm Milli Savunma Bakanlığından aldık, Sivas´a meydan olarak kazandırılacak. Yine 10 kapasiteli yurt yapım çalışması devam ediyor, verilen sözler yerine getiriliyor. Ne aldatan ne de aldanan olacağız dedik sözümüzde durduk. Yıldızdağ yolu yapıyor, Geminbeli tüneli devam ediyor, ikinci Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar devam ediyor. Ayrıca Sivas Havaalanının ikinci pistinin ihalesi bu yıl yapılacak. Haraların 250 dönüme yakın yerini Sivas´a armağan etti.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI
VEYSEL EROĞLU
Başbakanımızın talimatlarıyla Sivas´a yatırım sağanağı yağıyor. Bu tesislerimizin Sivas´a hayırlı olmasını diliyorum. Tesislerimiz inşallah Sivas´a Halil İbrahim bereketi verir.
Sivas özellikle içme suyu problemiyle karşı karşıyaydı. Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanlığı döneminde beni görevlendirdi ve su meselesini kökünden çözdük. Şu anda Sivas´a çok kaliteli su vermenin sevincini yaşıyoruz. Su gibi aziz olun. Burada baraj ve göl ihtiyacı hat safhadaydı. Biz Orman ve Su İşleri olarak Türkiye´de en çok baraj ve gölü Sivas´a yaptık. Sayın Başbakanımız şu ana kadar 28 tane
23 tane daha baraj ve gölet inşaatı devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlanacak. Sivas tam 51 tane baraj ve göletle Türkiye´nin en çok baraj ve gölüne sahip illerden biri olacak. Sayın Milletvekilimiz bu sayının Sivas plakasına 58´e yükseltmemizi talep etti. Biz de memnuniyetle karşıladık ve Sivas´a toplam 58 tane baraj ve gölet kazandıracağız.
62 tane sulama kanalıyla Sivas´taki bütün mille toprakları sulayacağız. Sivas adeta gıda üretim ve ihracat üssü haline gelecek. 318 bin 418 araziyi sulamaya açtık. Tam 146 Milyon lira her yıl ilave gelir geliyor. Hayırlı ve bereketli olsun Buralarda çok dere vardı. 151 derece Sivas´ta ıslah ettik. Ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz. Şu ana kadar 68 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bundan sonra da Belediye Başkanımız ve Muhtarlarımız ne kadar fidan isterse o kadar vereceğiz
Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, "Sivas´ta çok şifalı bitkiler var bal ormanı istiyoruz" dedi. Hemen Bal ormanı kurduk. Bal ormanı kurmak isteyenler hemen Orman İşletme Müdürlüğüne gitsin. Paranız yoksa yüzde 20 hibe geri kalanı da faizsiz destekleyeceğiz. Sivas´ı bal üretim merkezi yapacağız. Sivas´ımızın şifalı ballarını üreteceğiz. Otomatik meteoroloji raporlama sistemimizi kurduk. Özellikle havaalanı için gerekli olan bir çalışmaydı bunu da tamamladık. Sivas´a heybemiz dolu geldik. 181 milyon liralık yatırımla geldik. Bu sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın yatırımlarıyla Sivas yatırımların merkezi oluyor. Bugünde birçok ilçemizde baraj ve göllerin temelini atacağız.  Bu yatırımların Sivas´a kazandırılmasında büyük emek veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Binali Yıldırım´a ve emek veren herkese teşekkür ediyorum.
VALİ DAVUT GÜL
Nüfusun en kalabalık olduğu 58 köyümüzü Spor toto ve İl Özel İdare imkanlarıyla Halı Saha yapılacak. Yine 418 kilometre birince kat asfalt, Tarım Bakanlığımız tarafından 310 genç çiftçimize 30 Bin lira hibe verilecek. Ekonomik ömrünü tamamlamış binalar başta olmak üzere ihtiyaca cevap vermeyen binalarda düzenleme yapılıyor, birçok kamu kurumu yeniden inşa ediliyor. Vatandaşımıza en iyi hizmet verecek binalar yapıyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından Akıncılar ve Gölova´nın girişleri ve şehir içinin asfaltları yapıldı. Yine çok önemli bir sorun olan Altınyayla ve Şarkışla´nın yolları devam ediyor. Devlet Su İşleri yatırımları bakımından Sivas´ta tarih yazılıyor.
Eski Stadyum yerinin TOKİ´den alınıp kent meydanı olarak kullanılacağı dillendirildiğinde bu iş olursa iyi olur ama maalesef zor. Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz olduğu sürece hiçbir şey zor değil dediler. Bizleri hayal kırıklığına uğratmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum.
Emir ve talimatlarınızı Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz´la, Milletvekillerimizle ve yerel aktörlerle yerine getirmekten mutluluk duyuyoruz.

/resimler/2017-8/6/2052271914568.jpg

/resimler/2017-8/6/2052570196360.jpg/resimler/2017-8/6/2053190665612.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
22.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!