USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yapacak Çok İşimiz Var

Yapacak Çok İşimiz Var

Yapacak Çok  İşimiz Var
05-02-2021 07:00
Google News


Adem Sabit NALBANT

2019´da gerçekleştirilen seçimlerde Çongar Köyü Muhtarı seçilen Hacı Ömer Demirci, yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Çongar´ın gelişmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum örgütleriyle koordineli bir şekilde çalıştığını dile getiren Demirci, ?Köyüm için gece gündüz demeden çalışıyorum. Çongar´a yapacak daha çok işimiz var? dedi.

ALT YAPIDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI

Komşu köylerin muhtarları ile birlikte Ankara´ya giderek vekilleri ziyaret ettiklerini başarı dileklerini ileterek sorunları gündeme getirdiklerini belirten Demirci, ?Sivas kurum müdürlerimizi pandemi öncesi Çongar Köyüne davet ederek köyümüzün meselelerini ve yapmak istediğimiz çalışmaları paylaşarak desteklerini talep ettik.  İl Özel İdaresi tarafından gönderilen 1200 metre alt yapı borusunu kuruma  ait beko loder eksvatör makineleri ile döşedik. Ayrıca 800 metre alt yapı arızasını giderdik. Rögar ve diğer masraflar ile iş gücünü  Çongar Köyü sakinleriyle karşıladık. Güney Köyü ve Gazibey Köyü arası Çongar Köyü yolunun İl Özel İdaresi tarafından asfalt yapılmasını sağladık ve bu esnada 3 kilometre olan Bukludere içme su yolumuzu greyderle yaptırdık? dedi.

?KAZALARA NEDEN OLAN YOL GENİŞLETİLDİ?

Köyde gerçekleştirdikleri yol genişletme çalışmalarına değinen Demirci, ?Muhtar olarak köy meydanındaki kendi bahçemden yaklaşık 600 metrekare yola terk ettim ve Güney Köyü yönünden Çongar´a girişte iki tarafta daralan ve kazalara neden olan yol güzergahı genişletildi. Ayrıca Sarıkaya yolu ağaç ve çalılar nedeni ile daralmıştı. Yolun genişletilerek tarımsal ürünlerin köy içerisine zarar görmeden taşınmasına zemin hazırladık. Köy halkının da kendi arazilerinin bir bölümünü yola terk etmeleri sayesinde genişletilmiştir. İl Özel İdaresi´nden temin ettiğimiz 110.60 ve 20´lik 20 adet borular Altınyayla Karalar Köyü ve Gazibey yollarının ihtiyaç olan yerlere konulmuş ve daha sonra asfalt çalışması yapılmıştır? açıklamasında bulundu.

?KÖYÜMÜZÜN ESKİ ÇEŞMELERİNİ AKAR HALE GETİRDİK?

Muhtar Demirci, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?İl Özel İdaresi tarafından gönderilen beko loder iş makinesi ile 5 ayrı yerde toplam 120 metre drenaj çalışması yapıldı. Bu yerlere traktör balagaç taş döşenip, yine İl Özel İdaresi tarafından gönderilen 2500 metre 63´lük boru döşenmiştir. Kotu yüksek köyümüzün eski kaynak suları böylece yenilenmiş oldu. Köyümüzün su sarfiyatının çok olması ve kuralıktan dolayı güneş enerji panelleri yeterli gelmiyordu ve randımanlı değildi. Hayırseverlerin katkısı ile içme suyu kuyusuna elektrikle çalışan dalgıç motor aldık ve koyduk.  Köyümüzün eski çeşmelerini akar hale getirdik. Ayrıca hayırseverlerin katkısı ile mezarlığımıza üç oluklu ve Güney Köyü ile Çongar Köyü arası anayola çeşmeler kurduk.?

?AY YILDIZ TEMALI ŞEHİTLER VE GAZİLER PARKI YAPTIK?

Devlet Su İşleri (DSİ) destekleriyle Çongar´a kazandırılan hizmetlere de değinen Demirci, ?DSİ 19. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi katkıları ile köyümüzde bulunan bataklık haldeki çayır merası etrafında kurutma kanalı açılarak hayvan geçişlerini kolaylaştıracak menfez çalışmaları yapıldı. Böylece bataklık alanlar kurutularak meranın kullanım alanının genişletilmesi sağlandı.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nden tedarik edilen 200 tane 3 metre boyunda ve 2 bin tane 80 santim boyunda çam fidanları köyümüz cami, okul,  yol kenarları ve açık alanlarına köy halkımızın katkıları ile dikildi. Muhafazası ve sulama işlemleri eksiksiz yapıldı.  Sivas Ziraat Odası Başkanlığından tedarik ettiğimiz hayvansal katı gübre römorkunu köyümüze getirerek köy halkının kullanımına sunduk ve köy halkı ürün verimi ve iş gücü tasarrufu sağladı. Köyümüze ay yıldız temalı şehitler ve gaziler parkı ve mesire alanı yaptık. Çocukların oynaması gereken alet ve ekipmanları koyduk. Köyümüzün lüzumlu yerlerine 5 tane durak kurduk. Farklı yerlerde öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarından asgari düzeyde etkilenmesi için üstü kapalı durakları hizmete sunduk. Köylülerimizin yoğun olarak toplandığı durağımıza kütüphane ekleyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk? ifadelerini kullandı.

?EL ELE DAHA GÜZEL GÜNLERE YÜRÜYECEĞİZ?

Köy yerleşim alanında bulunan metruk haldeki binalar ile arsalarda görüntü kirliliğine neden olan yıkıntıları ortadan kaldırdıklarının altını çizen Demirci, ?Çongar Köyü camisinin çevre duvarlarını yükselttik. Demirden çit koyarak çocukların ve diğer canlıların düşmesini engelledik. Köyümüzde bazı yerlerde çöp konteyneri yoktu.  İl Özel İdaresinden temin ederek olmayan yerlere koyduk. Pandemiden önce birlik beraberlik adına her ayın ilk cuma namazı sonrası vatandaşlara ?birlik çorbası´ ikram ettik. Geçen yıl  Ramazan ayında pandemiden önce iftar yemeği düzenleyerek köyümüzde yaşayan vatandaşlarımız ile farklı şehirlerdeki köylülerimizi bir araya getirerek birlik ve beraberliğimizin daim olmasına katkı sağladık. Bayramdan önce köye berber getirip yaşlıları ve çocukları evlerinde tıraş ettirdik. Bayanlara bayan kuaförü evlerinde bakım yaptı. Köyümüzün yaşlılarını ziyaret edip hatırlarını sorduk. Sivas KADEM eliyle köyümüze doktor getirip kadın sağlığı, hijyen ve diğer konularda bilgiler verildi. Sivas Susamışlar Konağında Aşık Perişanı Baba Şiir Yarışması düzenleyip yazılan şiirleri kitap haline getirdik ve sonraki nesillere günün anısına  bir eser bıraktık. Köyümüzde ilkokul seviyesinde eğitim gören öğrencilerin isteklerini sorup kırtasiye, giysi, ayakkabı ve oyuncak gibi ihtiyaçları giderildi. Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde bulunan hemşehrimize ait Neşve Kafede köyümüzden yetişen ve farklı meslek gruplarında başarılı olan hemşehrilerimizle gençlerimizi bir araya getirerek bilgi paylaşımında bulunmasını sağladık. Uzun zamandır kurban kesmeyen 4 tane aileye kurban bağışçılarından kurban hissesi temin ettik ve köyümüzde kurban kesmeyen kalmadı. Köy konağımız olmadığı için ilkokul sınıfının birini döşeyerek büyük toplantıları burada yapmak istedik.  Geçen yaz Kuran kursuna giden çocuklara kurs boyunca her hafta çeşitli hediyeler verilip onların Kuran kursuna gitmeleri teşvik edildi. Bayram öncesi çocukları mağazaya götürüp bayram kıyafetlerini ve ihtiyaçlarını temin ettik. Geçen yıl baharda uçurtma şenliği ve bahar etkinliği çocuklara yönelik olarak düzenlendi. Çongar halkı ile birlikte inşallah hep beraber el ele daha güzel günlere yürüyeceğiz? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!