USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yapılan hizmetler il dışına da anlatılıyor

Yapılan hizmetler il dışına da anlatılıyor

Yapılan hizmetler il dışına da anlatılıyor
14-11-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

SICAK ÇERMİK AQUA PARK
Önceki gün Belediye Başkanı Sami Aydın´ı makamında ziyaret eden misafirler, belediyenin yapmış olduğu çalışmaları gezdi. İlk olarak Sıcak Çermik Aqua Park inşaat alanını gezen misafirler proje hakkında Başkan Aydın´dan bilgi aldı.
ARAÇ KİRALAMA SİTESİ
Heyet, Sıcak Çermik Aqua Park gezisi ardından yapımı tamamlanmak üzere olan araç kiralama sitesini gezdi. Toplamda üç kat olarak inşa edilen Rent a Car sitesinin kaba inşaatının tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Aydın, "Şehrin batısına yapılan proje için havaalanı kavşağının karşısında bulunan arazi seçildi. 7 bin 100 metrekare inşaat alanına sahip olan Rent a Car firmalarının toplanma merkezinde 18 adet ofis bulunuyor. 184 araçlık kapalı, 160 araçlık açık otoparka sahip olacak merkezde bir de güvenlik binası yer alıyor. Firma sahiplerinin tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan proje yakın zamanda tamamlanarak hizmete girecek" dedi.
DSİ KAVŞAĞI VİYADÜK
VE KARŞIYAKA KÖPRÜSÜ
Gezinin bir sonraki durağı ise Karşıyaka Mahallesini şehre bağlayacak olan köprü ve viyadük projesi oldu. Şeyhşamil Cami önünden başlayarak Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ve mevcut demiryolunu üstten geçecek şekilde yapılacak olan viyadük, yeni yapılan Karşıyaka Köprüsü´nün şehir merkezi ile bağlantısını sağlayacak. Şantiyelerin kurularak çalışmaların başladığı projeyle aynı zamanda yeni stadyuma da bağlantı kurulmuş olacak.
MEVLANA TÜNELİ
Mevlana ve Aydoğan Mahallelerini birbirine bağlayacak olan Mevlana Tünelini de gezen misafirler tünel hakkında Başkan Aydın´dan bilgi aldı. Tünelin neden gerekli olduğunu anlatan Başkan Aydın; merkezdeki trafik yükünün bu projeyle daha da hafifleyeceğine değindi. Aydın; tünelin bahar aylarında açılacağını söyledi.
STADYUM ÜST GEÇİT
Heyetin dördüncü durağı ise Kümbet bölgesi ile stadyumu birbirine bağlayacak olan üstgeçit oldu. Kümbet bölgesinde oturan vatandaşların yeni stadyum, alışveriş merkezi ve okullar bölgesine ulaşımını kolaylaştırmak adına yapılan yaya üst geçidi, kış şartları da düşünülerek kapalı şekilde inşa ediliyor. Engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabilmesi adına projede üç tane asansör bulunuyor. Mevcut tren yolunun ikiye böldüğü Kümbet ve okullar bölgesi bağlantısı; DSİ kavşağındaki viyadük ve yaya üstgeçidi ile hem yayalar hem de araçlar için bir bağlantı oluşturacak.
GAZİ LİSESİ KAVŞAĞI
Şehirde dördüncüsü inşa edilen Gazi Lisesi alt geçit çalışması yerinde görülen bir diğer projeydi. Burada uygulanan proje ile Esentepe mevkiinden gelen araçlar, kavşak trafiğine takılmadan alttan Kümbet mevkiine direkt geçecek. Zübeyde Hanım Caddesi ile Buhara Caddesi altgeçitle birbirine bağlanmış olacak. Kavşağın üstünde ise yine dört yoldan trafik akışı devam ederken sıkışıklığın önüne geçilmiş olacak.
ÇOK AMAÇLI KAPALI CUMA PAZARI
İl dışından gelen misafirlerin bir sonraki durağı ise şehir estetiği ve pazarcı esnafı açısından büyük önem taşıyan Kapalı Cuma Pazarı oldu. Dayanıklı, PVC, membran yapı malzemesiyle tamamen üstü kapatılan pazar yeri, yaz-kış vatandaşlara hizmet verecek. Özellikle yağışlı havalarda büyük sıkıntı yaşayan pazarcı esnafı da rahat bir nefes aldı. Esnafın daha hijyenik ve fonksiyonel bir ortamda hizmet verdiği pazar yerinde, vatandaşlar da güvenli ve düzenli bir ortamda alışveriş yapıyor.
Açılışını geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Cuma Pazarında misafirlere hitap eden Belediye Başkanı Sami Aydın; "Burası sadece bir Pazar yeri değil. Biz burayı planlarken mahalle halkının çeşitli ihtiyaçlarını organizasyonlarını burada yapabilmeleri için planladık. Burası Cuma günleri pazar olarak kullanılırken diğer günler de mahalle sakinleri için otoparktır. Düğünlerde nişanlarda hatta ramazan aylarında iftar sofralarının kurulduğu bir alan olacaktır" dedi.
KARŞIYAKA MESİRE ALANI
Şehirde birçok projeyi hayata geçiren Sivas Belediyesi mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına göre projeler üretirken üretilen projelerle de o bölgenin gelişimi hedefleniyor. Karşıyaka´nın gelişmesine katkı sağlayacak köprü ve yol projesinin yanı sıra burada yapılan Mesire alanı ve çok amaçlı sosyal tesis de gezi duraklarından biri oldu.
110 dönümlük çamlık bir alan üzerine tasarlanan ve içerisinde; kamelyaları, çocuk oyun olanları, yürüyüş yolları, şelalesi ve süs havuzlarıyla insanların ihtiyaç duyduğu tüm unsurları barındıran mesire alanı adeta Karşıyaka´ya can verdi. İnşaatı tamamlanmak üzere olan bin kişilik çok amaçlı sosyal tesis, geniş çaplı toplantı ve programlara ev sahipliği yaparak bu anlamda Sivas´taki büyük bir eksiği dolduracak. Sosyal tesis, aynı zamanda düğün salonu, restoran ve kafeterya hizmeti de verecek.
AKSU
2005 yılında hayata geçirilen Mısmılırmak Deresi Islah Projesi (Aksu) ise gezide unutulmadı. Misafirlere çay ikram edilen Aksu´da başkan Aydın tarafından gösterilen eski hali ise misafirleri şaşırttı. Aksu´ya hayran kaldıklarını belirten gezi heyeti Başkan Aydın´ı projeden dolayı tebrik etti.
YUKARI TEKKE ALT GEÇİT
Şehir içi trafik sıkıntılarını gidermek için mevcut caddelerde düzenleme yaparak genişletmenin yanı sıra yeni yollar da açan Sivas Belediyesi altgeçitler de inşa ediyor. İlkini Halfelik Kavşağında yapan belediye Gazi Lisesi Kavşağından sonra yukarı tekke kavşağını da tamamlamak üzere. Heyet bu projeyi de yerinde gördü.
AY YILDIZLI CAMİ
Altgeçit projesinin ardından Yukarı Tekke´de inşa edilen Ay Yıldızlı Cami inşaatını da gezen heyete Başkan Aydın proje hakkında bilgi verdi. Türkiye´deki ay yıldız temalı ilk cami olarak yükselecek olan Yukarı Tekke Ayyıldız Cami, şehirdeki cenaze törenlerinin büyük çoğunluğuna da ev sahipliği yapacak. Cami toplam 7 bin m2 kapalı alana sahip olacak. Camideki açık ve kapalı alanlarda toplamda 8 bin 400 kişi aynı anda namazlarını eda edebilecek.
HAYVAN OTELİ
İnşaatı hızla yükselen hayvan oteli de gezi programında yer aldı. Hayvan Oteli sadece başıboş sokak hayvanları değil, sahipleri şehir dışına çıkacak olan evcil hayvanları da misafir edecek. Çocukların gezebileceği ve hayvanlarla iç içe olabileceği bir ortamda oluşturulan projede; hayvan hastanesi, hayvan oteli, otoparklar ve yeşil alanlar da yer alacak. Proje Seyfebeli´nde 22 dönüm arazi üzerine yapılıyor.
VEFA KONUTLARI
Misafirlerin bir sonraki durağı ise Vefa Konutları oldu. Burada örnek daireyi gezen heyet özellikle bu proje için Başkan Aydın´a teşekkür ettiler. 2018 yılında hak sahiplerine teslim edilecek konutların bu kadar kısa zamanda tamamlanacak olması da gezi heyeti tarafından takdirle karşılandı.
Kılavuz bölgesindeki kapalı cezaevinin hemen üst kısmına inşa edilen 2+1, 400 konutluk proje, dar gelirli vatandaşlar için kira öder gibi ev sahibi olmanın yolunu açtı. Temeli Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla atılan konutlar, 10 yıllık bir ödeme planı ile hak sahiplerine sunuldu. 10-15 bin lira arasında ödenen peşinatların ardından kalan tutar taksitlerle ödeniyor.
PAŞABAHÇE
Gezi heyetinin bir sonraki durağı ise Paşabahçe oldu. Her mevsim bir başka güzel olan Paşabahçe´de gezen heyet günün yorgunluğunu da burada attı. Özellikle Yamaç Evlerini çok beğenen misafirler Paşabahçe´ye hayran kaldı.
KENT MEYDANI
Heyetin son durağı ise adeta şehrin aynası konumundaki Kent Meydanı oldu. Kent meydanındaki tarihi eserleri tek tek gezme fırsatı bulan misafirler şehir ve belediye projeleri hakkında görüşlerini Başkan Aydın´a iletti. Belediye çalışmalarının tamamını gezdiklerini ifade eden misafirler özellikle mezarlık düzenlemelerinin ilgilerini çektiğini belirterek, şehre kazandırılmış olan bütün projelerden dolayı Başkan Aydın´a teşekkür ettiler. Birçok projenin örnek alınması gerektiğini söyleyen misafirler Başkan Aydın´ın örnek gösterilecek bir belediye başkanı olduğunu ifade söyledi.

/resimler/2017-11/13/1840485630370.jpg

/resimler/2017-11/13/1841118912065.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!