USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YARIN DAHA GÜZEL OLACAK

YARIN DAHA GÜZEL OLACAK

YARIN DAHA GÜZEL OLACAK
28-10-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Belediyesi tarafından yenilenen yüzüyle hizmete sunulan Cuma Pazar alanının açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla gerçekleştirildi. Dün yapılan açılış programına Bakan Yılmaz´ın yanı sıra Vali Davut Gül, AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Yeni Pazar alının Sivas´a ve Sivaslıya hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Bakan Yılmaz, ?Aslında bu alana Pazar yeri demek pek uygun olmaz. Çok programlı etkinlik demek daha doğru olur. Muhtarlarımız gerekirse düğünlerimize bile burada yapabiliriz dedi. Otopark olarak kullanılabilecek. Kurban kesim alanı olarak kullanılabilecek. Birçok faaliyette burada bir araya gelebilirsiniz? dedi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, ?Allah onlardan razı olsun. Bugün Sivas´ın her yeri bir inşaat alanına döndü. Sadece bir yerde değil, her yerde var. Belediye Başkanımız Sami Bey seçimden önce ne söylediyse, hepsini tek tek yerine getiriyor. İnşallah yakın zamanda göreceğiz ki Sivas düne nazaran çok güzel, Sivas yarın çok daha güzel olacak? diye konuştu.

Sivas´ta devam eden diğer projeler hakkında da konuşan Yılmaz şunları kaydetti:

?Sivas Valilik binasının arkasındaki 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı da inşallah bittiğinde göreceğiz ki Sivas bambaşka güzel olacak. Eski Stadyum yıkıldığında çevresi açıldığında şuan ki merkez meydanından daha güzel bir Selçuklu Meydanı olacak. Acaba Sivas´ın merkezi neresi diye biz tereddüde düşeceğiz. İnşallah Orduevi´miz de yeni binasına taşınacak. Burası da çok güzel olmuş, bitme aşamasına gelmiş. Sivas´ın iki gününü birbirine eşit kılmayacağız. Her gelen gününü bir önceki günden iyi kılmak için çalışıyoruz. Bunda da en büyük emekler Sivas Belediyesi´ne aittir. Belediye Başkanımız Sami Beye ve ekibine de gerek bu projeyi hayata getirmeleri dolayısıyla gerekse diğer projelerden ötürü tebrik ediyorum. Her sözünüz Hak, yüzünüz ak olsun inşallah.?

24 SAAT SİVAS´IN EMRİNDEYİZ

Açılışta konuşan Vali Davut Gül ise ?Güzel bir açılış için bir araya geldik. Burada hem pazarcı esnafımızın daha iyi hizmet vereceği bir alan oluşturuldu, hem de bu mahalledeki vatandaşlarımızın kaliteli ve uygun fiyatla alış veriş imkânı sunulmuş. Ben bu projede emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sami Aydın olmak üzere onun ekibine çok teşekkür ediyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın liderliğinde daha yaşanılabilir bir Sivas oluşturmak için 24 saat sizlerin emrinizdeyiz? ifadelerini kullandı.

DUA VE DESTEKLERİNİZDE

SİZLERE HİZMET EDİYORUZ

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de ?Bugün açılışını yaptığımız Pazar yerinin başta esnaflarımız olmak üzere tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizler AK Parti kadroları olarak milletimize hizmet etmek üzere, milletimize daha kaliteli bir yaşam sürecekleri şehirler, beldeler ve köyler oluşturmak üzere sizlerden aldığımız yetkiyle 2002 yılından itibaren sizlerin dua ve desteğiyle sizlere hizmet ediyoruz? dedi.

Dua ve destek devam ettiği müddetçe çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Bilgin, ?Bizler için aslolan insanımızın değerli olmasıdır. İnsanımızın ticaret yaptığı alanların kendine yakışır hale gelmesidir. Bugün Belediye Başkanımız belki maddi değeri çok düşük ama işlevsel olarak çok büyük öneme haiz bir hizmeti sizlere kazandırdı. Esnaf kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Belediye Başkanımız alanı müsait olan diğer Pazar yerlerimizi de bu şekilde milletimize ve şehrimize yakışır hale getireceğine inanıyorum? diye konuştu.

STANDARTLAR YÜKSELİYOR

 

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da ?Halkımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu sık sık ifade ediyoruz. Muhtarlarımızın katılımıyla yaptığımız programda Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ?Bir şeyi değerlendirmek için, başarı ve başarısızlığı ölçebilmek için göreve başladığınız zamanla geldiğiniz nokta arasındaki kıyaslama her şeyi net olarak ortaya koyacaktır´ dediler. Bende şöyle düşünüyorum. Biz göreve geldiğimiz zaman Sivas´taki bütün pazarların cadde üzerine kurulduğu bir süreçteydik. Haftanın her günü bana Pazarcılar esnafı elimizi yıkayacağımız lavabo yok, kullanacağımız tuvalet yok diye şikâyete gelirlerdi. Diğer taraftan da cami imam ve müezzinleri de bize gelerek, pazarcı esnafımızdan şikâyetçi olurlardı. Bu şartlarda esnafımızın ticaret yapması ve pazarlardan alış veriş yapan halkımız için büyük bir handikaptı? dedi.

Eski dönemlerde Pazar alanlarında tozun toprağın içinde, yağmurun karın altında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Başkan Aydın, ?Pazarın kurulu olduğu gün o caddede cenaze olsa cenaze aracı oraya giremezdi. Hasta olsa ambulans oraya giremezdi, yangın olsa itfaiye oraya giremezdi. O dönemde ilk adımımız cadde ve sokaklardaki Pazarları sabit ve kalıcı yerlere taşımak oldu. Temel ihtiyaçları olan esnafımızın lavabosu ve tuvaleti başta olmak üzere onların bütün ihtiyaçları bu alanlar içinde giderildi. İkinci adım olarak ise bu alanların daha modern, ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak, vatandaşımızın güven ve huzur içerisinde alış veriş yapacağı, sadece Pazar olarak değil, bölgenin çeşitli ihtiyaçlarını da karşılamak üzerine planlanan bir adımı attık. Bundan sonra da bu çalışmalarımıza devam edeceğiz? diye konuştu.

Aydın şöyle devam etti:

?Sivas Belediyesi olarak sadece 2017 yılı için söylüyorum bugün bu yıl içerisinde biten ve şuanda inşaatı devam eden projelerimizin tutarı yaklaşık 350 Milyon TL´dir. Bu Sivas Belediyesi tarihinde bugüne kadar yaşanmış bir hadise değildir ve bu çalışmalar her yıl böyle devam edecektir. Yine Sivas´ın birkaç ana caddesi hariç sıcak asfalt mahallelere ulaşmazdı. Ama Allah´a çok şükür bugün Sivas´ın 65 mahallesinden 55´ini tamamen sıcak asfaltla buluşturduk. Şehrin hangi bölgesine giderseniz gidin, o bölgede yoğun bir şekilde Belediye şantiyesinin olduğunu görürsünüz. Yine bu bölgede de Gazi Lisesi kavşağında çalışmalarımız devam ediyor. Yine DSİ kavşağında çalışmamız var. Akabinde Karşıyaka Mahallesi ve Stadyum üst geçidinde çalışmalarımız devam ediyor. Rabbime şükürler olsun, biz her zaman şunu ifade ettik. Siz bize bu şehri, bu ülkeyi hibe değil, emanet ettiniz. Emin olun ki emanetiniz, emin ellerdedir, ehil ellerdedir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz halka hizmeti, Hakk´a hizmet olarak görüyoruz. Sizlerin dualarıyla daha güzellerini yapacağız. Bu alan gerçekten de Pazarcı esnafımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi, bölgemizin ihtiyacı olan toplu programlarda da kullanılabilecek. Şuanda şehrimizin her bölgesinde otopark ihtiyacımız var. Pazarın kurulduğu günler haricinde diğer günlerde bu alanlar otopark olarak kullanılacak. Yeni Pazar yerimizin ilimize ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.?

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapılarak Pazar yerinin açılışı yapıldı. Daha sonra ise Bakan Yılmaz ve beraberindekiler pazarı gezerek, esnaflarla görüştü.

/resimler/2017-10/27/1753431055799.jpg

/resimler/2017-10/27/1755263089119.jpg

/resimler/2017-10/27/1756324184124.jpg

/resimler/2017-10/27/1757076841107.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!