USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yazıcıoğlu´nu İstismar Etmeyin--Video

Yazıcıoğlu´nu İstismar Etmeyin--Video

Yazıcıoğlu´nu İstismar Etmeyin--Video
09-02-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP / FATİH TABUR

31 Ocak´ta partisinin seçim manifestosunu açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler öncesi ilk mitingi Sivas´ta gerçekleştirdi. Kent meydanında kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Erdoğan, sözlerine Pir Sultan Abdal´ın, "Kul Olayım Kalem Tutan Ellere" şiirini okuyarak başladı.

?Sivaslılarla hasbihal etmeye, Sivas´ta kucaklaşmaya geldik? diyen Erdoğan, ?Bu meydanda tüm Sivaslı kardeşlerime selamlarımı sevgilerimi iletiyorum. Sultan şehir Sivas´ın bütün Yiğidolarını selamlıyorum. Size, Sivaslılara merde dahi muhtaç olmamayı, boyun eğmeyi reddettikleri için Yiğido deniyor. Bu ifade Sivas´ın hamurunu mayasını sergiliyor. Sivas hiçbir zaman hak ve adaletten ayrılmadı, ayrılmaz da. Sizlerin, AK Parti davalarını, kadrolarını nasıl sahiplendiğinizi çok iyi biliyorum? dedi.

?31 MART ÇOK ÖNEMLİ?

Sivas´ın sıradan bir şehir olmadığının altını çizen Başkan Erdoğan, ?Onun için 31 Mart çok önemli. Rastgele ellere bu seçim bırakılamaz. Şehrimiz Sivas Kongresi´nin başladığı 4 Eylül 1919 tarihinden itibaren 108 gün boyunca milli mücadelemize Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile başkentlik yapmıştır. Abdulvahabi Gazi´den Ahmet Turan Gazi´ye, Kadı Burhanettin´den Sultan Keykavus´a, AK Şemseddin´den, Pir Sultan Abdal, Aşık Veysel´e kadar rahmetle yad ediyorum. Yola çıkarken, ?uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece´ dedik. Hiç endişeniz olmasın? açıklamasında bulundu.

?ALIŞILMIŞ BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM?

Erdoğan konuşması sırasında pankart açarak kadro talebinde bulunan kişilere tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, ?Biz KİT´lere kadroyu verdik. Bizden bir şey beklemeyin. Şu toplantıyı provoke etmeyin. Alışılmış bir lider değilim. Alışılmış bir siyasetçi değilim. Toplantımızı provoke etmeyelim. Samimi, dürüst olalım, bu toplantıyı da güzel bir şekilde çıkaralım? dedi.

?OMUZ OMUZA VERECEĞİZ?

Başkan Erdoğan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Biz bu millete aşığız aşık. Biz bu milletin dertlisiyiz dertlisi. Böyle ucuz oyunlara kimse gelmesin. El ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Bütün eksiklikleri bugüne kadar nasıl giderdiysek bundan sonra da gidereceğiz. Türkiye´nin şu anda ilk yerli uçaklarını üreten, ülkemizi demiryolu ağıyla donatan Sivaslı büyük hizmet adamı merhum Nuri Demirağ´ı bugün burada tekrar rahmetle anıyorum. Türk siyaset tarihinin mümtaz ismi, mücadele ve dava adamı merhum Muhsin Yazıcıoğlu kardeşime de bir kez daha Allah´tan rahmet diliyorum. Fakat Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum. Şimdi birileri çıkıyor, onu istismar etmek suretiyle arkasından Sivas´ta belediyeyi alma gibi bir gayret içine giriyor. Türkiye´de bir iktidar var. Bu iktidarın Sivas´a verdiği hizmetler ortada. Nuri Demirağ Havalimanı´ndan tutun da spor salonlarına varıncaya kadar, ikinci üniversitesine varıncaya kadar şu ana kadar Sivas´a verilmemiş hizmetleri veren bir AK Parti iktidarı var. Bakınız Sivas´ın milletvekili olmuş ve diğer taraftan daha sonra kendisini Adalet Bakanlığı´nda bakan yardımcısı yaptığım Sivaslı Hilmi kardeşimi şu anda da Sivas merkeze belediye başkan adayı yaptık. Kendisine inandığım, güvendiğim için, burada çok daha büyük hizmetler verebileceğine inandığım için Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinden buraya aldım. Siz Hilmi kardeşime sahip çıkacaksınız ve belediyecilik hizmetinin de ne demek olduğunu Hilmi kardeşimden göreceksiniz.?

?YİĞİDOLARIN MUHABBETİYLE YOLA ÇIKTIK?

Sivas´ın kendisinde özel bir yerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Erdoğan, ?31 Mart tarihine 51 gün var ve bu 51 günü iyi değerlendireceğiz. Öyle bir çalışalım ki; inşallah 31 Mart akşamı burada AK Parti´nin belediyecilik hizmetindeki o devam eden sürecine anlı, şanlı şekilde tüm ilçeleriyle birlikte devam edelim. Sadece merkez yetmez, ilçeleri de hep beraber inşallah ayağa kaldıracağız. Sivas´ın bizim gönül dünyamızda çok özel bir yeri var. Bizi bu yollara düşüren Sivas hasretidir. Sivas´ın dilinde her zaman ayrılık değil, vuslat türküleri oluşmuştur. Sivas´ın gönlünde nifak değil, birlik, beraberlik duyguları filiz vermiştir. Sivas´ı lekelemeye çalışanlar, onun gerisindeki büyük güçten rahatsız olanlardır. Neymiş? AK Parti adayını çekecekmiş. Sakın bu dedikodulara inanmayın. Biz sıradan bir mahalle partisi değiliz. Bu ülkeyi 16 yıldır anlı, şanlı yürüten dünyaya nam salan AK Parti´yiz, AK Parti. Bizim şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Cumhur İttifakı´nın içinde başka bir parti yoktur. Bizimle rastgele bir resim çektirip bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın. Böyle bir şey de yok. Rabbim ömür verdikçe bizler milletimize hizmette elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Biz hep Sivas´a güvendik, hep Sivas´ın yanında olduk. Bugün de Sivas´taki kardeşlerimizin, Sivas´taki Yiğidoların muhabbetiyle yola çıktık? açıklamasında bulundu.

?31 Mart seçimlerinin ülkemiz için, milletimiz için, bölgemiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah´tan niyaz ediyorum? diyen Başkan Erdoğan, ?Kutlu yürüyüşümüzün son imtihanı olan 31 Mart için Sivas´tan başlamamızın bir anlamı var. Sivas, Selçuklunun kalbi, Osmanlı´nın vicdanı, Cumhuriyet´in aklıdır. Sivas, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı şehirdir. Sivas Kongresi, ortak aklın toplandığı merkezdir. Burası esarete meydan okuyan, istiklal ve hürriyeti hedef gösteren bir karargahtır. Sivas, bugün de karargah şehirlerimizden biridir. Bu sene 4 Eylül´de inşallah Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümünü kutlayacağız. 100 yıl önce Türk milleti bu şehirde, ?milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz´ diyerek yedi düvele meydan okumuştur. Milletimiz manda ve himaye kabul edilemez iradesiyle istiklaline ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını buradan, Sivas´tan dünyaya haykırmıştır. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Sivas Kongre´mizde istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkan tüm devlet ve millet adamlarımızı saygıyla, rahmetle yad ediyorum. 1919´da Sivas´ta Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet´in temeli atıldı, manifestosu yazıldı, ufukları çizildi. İşte bugün, 31 Mart seçimlerinin startını Sivas´ta verirken 100 yıl sonra bizler de o ilkeleri, o kararları, o idealleri buradan tekrar ediyoruz. 100 yıl önce Sivas´ta söylediğimizi 100 yıl sonra bugün aynı yerde bir kez daha tekrar ediyoruz. Vatanımıza, bayrağımıza, istiklalimize uzanan her eli kırarız. Cudi´de kırdık, Tendürek´te kırdık, Gabar´da kırdık hatta Kandil´de kırdık, yine kırarız? ifadelerini kullandı.

Son 16 yılda ilimize yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Başkan Erdoğan, ?Sivas´a 28 katrilyon yatırım yaptık. Cumhuriyet tarihinde bunun bir örneği daha yok. Eğitimde 3 bine yakın derslik inşa ettik. Bugün 54 binden fazla üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini biz kurduk. Üstelik bu üniversiteyi Cumhuriyet Üniversitesi´ni bölerek kurmadık, yeniden inşa ediyoruz. Kümbet, Kurt Deresi mevkiinde fakülte binalarını inşa ettikten sonra yeni üniversitemize öğrenci alımına başlıyoruz. Yükseköğrenim öğrencilerine 15 bin kişi kapasiteli yurt binaları kazandırdık. Bu yıl merkezde 5 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdu daha açıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Gürün, Suşehri, Geverek ve Kangal ilçelerimize de toplamda bin 100 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları yapıyoruz. Şehrimizde malum bir stadyum ile merkeze, Suşehri´ne, Yıldızeli´ne gençlik merkezleri, spor salonları inşa ettik. İçinde 600 yataklı Sivas Bölge Hastanesi´nin de olduğu 15 hastaneden oluşan toplam 44 adet sağlık tesisini Sivas´a biz kazandırdık. Suşehri Devlet Hastanesi´yle birlikte 7 sağlık tesisimizin inşası da şu anda devam ediyor. Eski stadın yerine, 55 bin metrekarelik bir alana ne yapıyoruz? Bir Millet Bahçesi yapıyoruz ve Millet Bahçesi´nin içine genişçe bir millet kıraathanesi yapıyoruz. Bu kıraathanede de gençlerimiz gelecekler orada kahvesini, çayını, içerek arkadaşlarıyla buluşma fırsatını yakalayacaklar? ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Sivas´ta bölünmüş yol uzunluğunu 24 kilometreden 794 kilometreye çıkardık. Nereden nereye. İnşası süren ve toplam maliyeti 1 katrilyonu aşan Zara-Suşehri Gemin Beli tüneli ve bağlantı yollarını önümüzdeki yıl bitirmeyi düşünüyoruz. Arapkir-Divriği yol ayrımını da önümüzdeki yıl tamamlamayı planlıyoruz. Ayrıca termal ve kış turizmini kazandırmak için Yıldız Dağı ve Sıcak Çermik bağlantı yolunu yapacağız. İl sınırları içindeki 341 kilometrelik demir yolu ağını sıfırdan yeniledik. Biz 16 yılda TÜDEMSAŞ´ı canlandırarak gücüne güç kattık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu işletmemizi inadına daha da büyüteceğiz. Kendi mühendislerimizin tasarladığı milli yük vagonlarını burada üretiyoruz. 6 bine yakın vagon ürettik. Bununla da kalmadık. Traverslerin ülkemizde üretimi için, istihdam sağlamak için Beton Traversi buraya kurduk.  Kenevir üretimini artırma hedefinde Sivas´ı ekleyeceğiz. Bu naylon poşetler olmayacak. Atletimizi, fanilamızı, bez torbamızı yapacağız. Sivas kenevir üretecek. Yatırımlara devam ediyoruz. 713 milyon liralık tarımda teşvik sağladık. Teknopark araştırma merkezi kurduk. Demirağ OSB´yi faaliyete geçireceğiz. Sivas´ın hızla kalkınması, 40 bin kişinin istihdam edilmesi için Sivas´ı yatırımlarda cazip hale getireceğiz, teşvik sınıflandırılmasında avantaj sağlayacağız. Talimatını vereceğim, Ulu Cami´nin de restorasyonunu başlatacağız. 16 yılda Sivas´ı tarihi hizmetlerle buluşturduk. Hem yarım kalan işleri hem de yenilerini eklemeye devam edeceğiz.?

FOTOĞRAFLAR: OĞUZHAN SARZEP

/resimler/2019-2/8/2052448998703.jpg

 

/resimler/2019-2/8/2053004624003.jpg

/resimler/2019-2/8/2053125249222.jpg

/resimler/2019-2/8/2053291812061.jpg

/resimler/2019-2/8/2053458999813.jpg

/resimler/2019-2/8/2054005253757.jpg

/resimler/2019-2/8/2054164938010.jpg

/resimler/2019-2/8/2054292595161.jpg

/resimler/2019-2/8/2054409786705.jpg

/resimler/2019-2/8/2054573532531.jpg

/resimler/2019-2/8/2055121501513.jpg

/resimler/2019-2/8/2055224001793.jpg

/resimler/2019-2/8/2055346345716.jpg

/resimler/2019-2/8/2055463064699.jpg

/resimler/2019-2/8/2055571814911.jpg

/resimler/2019-2/8/2056100877785.jpg

/resimler/2019-2/8/2056211346816.jpg

/resimler/2019-2/8/2056332284386.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!