USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yeni Kimlik Kartı İçin Büyük Kolaylık

Yeni Kimlik Kartı İçin Büyük Kolaylık

Yeni Kimlik Kartı İçin Büyük Kolaylık
10-01-2017 22:56
Google News


SİVAS İRADE

2 Ocak´ta başlayan yeni kimlik kartı başvuruları Nüfus Müdürlüğü´nde yoğunluk yaşanmasına neden olurken, kimlik kartını alabilmek için beyan edilmesi gereken adres bilgileri çoğu zaman vatandaşlar tarafından sehven eksik bildiriliyor. Hal böyle olunca, doğru adresi vermek için Belediye´den yazılı olarak adres beyanı almak gerekiyor.

Vatandaşların Belediye ve Nüfus Müdürlüğü arasında mekik dokumasının önüne geçmek ve verilen hizmeti kolaylaştırmak isteyen Sivas Belediyesi, bir memurunu Nüfus Müdürlüğü´nde görevlendirdi. Adresini kent bilgi sistemi üzerinden kolayca öğrenen vatandaşlar, uygulamadan çok memnun kalıyor.

Belediye Başkanı Sami Aydın da oluşan yeni kimlik kartı yoğunluğu nedeniyle Nüfus Müdürlüğü´nü ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi. Tek tek vatandaşlarla tokalaşan ve sohbet eden Başkan Aydın, onlara hâl-hatır sordu.

Merkez İlçe Nüfus Müdürü Hasan Tibetlioğlu´nu da makamında ziyaret eden Başkan Aydın, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

TİBETLİOĞLU: ?BÖYLE BİR HİZMET

TÜRKİYE´DE BAŞKA YERDE YOK?

Ziyarette konuşan Tibetlioğlu, adres beyanı için Sivas Belediyesi tarafından bir masa kurulduğunu dile getirerek, ?Vatandaşlarımızın birçoğu adreslerini doğru olarak bilmemekte. Belediyemiz tarafından oluşturulan masada ise, vatandaşlarımıza evlerinin resimlerine kadar gösterilerek adresleri öğreniliyor. Eğer su aboneliği gerekiyorsa, görevli memurumuz onun da çıktısını alıp nüfus görevlilerine veriyor.  Vatandaşlar Belediye ile Nüfus Müdürlüğü arasında mekik dokumaktan da kurtuluyor. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, böyle bir hizmet Türkiye´de başka yerde yok? dedi.

AYDIN: ?HER ZAMAN

KOORDİNELİ OLARAK ÇALIŞIYORUZ?

Oluşan yoğunlukla beraber hizmette aksama olmaması için böyle bir uygulamaya gittiklerini ifade eden Başkan Aydın ise, ?Vatandaşlarımızın istediği belgeler, kimlik bilgileri girilerek kent bilgi sistemi üzerinden veriliyor. Bu uygulamaya yoğun bir ilgi var ve birkaç yıl daha devam edecek. Önemli olan vatandaşımızın işini kolaylaştırmak, bizim amacımız da bu. Nüfus Müdürlüğü ile her zaman koordineli olarak çalışıyoruz? şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!