USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Yerel Seçim İçin Hazırlıkları Başlattık?--Video

?Yerel Seçim İçin Hazırlıkları Başlattık?--Video

?Yerel Seçim İçin Hazırlıkları Başlattık?--Video
05-09-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

4 Eylül Sivas Kongresi´nin 99. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere ilimize gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici; parti binasında basın toplantısı düzenledi. BBP İl Başkanı Uğur Bulut´un yanı sıra ilçe başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Destici; yerel seçimlerin yanı sıra ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

?KREDİLERİN FAİZLERİ SİLİNSİN?

Çiftçinin zorlu süreçten geçtiğini ifade ederek sözlerine başlayan Genel Başkan Destici, ?Çiftçinin, üreticinin problemleri var. Bunlara çare üretmek zorundayız. Bir kere yekten şunu söylememiz gerekir: Tarım Kredi Kooperatifi, banka gibi çalışamaz. Yüzde 30´lara varan faizle üreticiyi destekleyemez. Buna destek denmez. Tarım Kredi gibi devlet kuruluşu olanların çiftçiyi sübvanse etmesi lazım ve faizsiz krediler vermesi lazım. En azından bizim şu anda BBP olarak yönetimden talebimiz şudur: Bu Tarım Kredi ya da Ziraat Bankası kanalıyla çiftçilerimize verilen kredilerin faizleri silinsin. Çünkü çok zor bir dönemden geçiliyor. Yoksa çiftçi elindeki traktörü satacak, makineyi satacak. Besicilik yapan ahırındaki hayvanı satacak. Dolayısıyla daha kötüye bir gidişin kapısını aralamamak adına bunların yapılması lazım? dedi.

?TÜRKİYE, GÖÇ DALGASIYLA BAŞ BAŞA KALABİLİR?

Yapılan yanlışlar hususunda hükümeti uyarmaya devam edeceklerinin altını çizen Genel Başkan Destici, ?Türkiye´nin terörle mücadelesi hem içeride hem dışarıda sürüyor. Sınırımızın öbür tarafında çok büyük belalar var. Bir taraftan PKK, PYD, YPG ile uğraşıyoruz diğer taraftan başka uluslararası güçler Suriye´de savaşı adeta yeniden başlatıyorlar. Bugün Rusya´nın desteği ile Esed yönetimi, İdlib´e operasyon başlattı. Suriye´nin başlattığı bu operasyonun faturası Türkiye´ye çıkabilir. Nasıl? Yüz binlerce göç dalgasıyla Türkiye baş başa kalabilir. Türkiye´nin yapması gereken şudur: İdlib-Türkiye arasında güvenlikli cepler oluşturulması lazım ve bu göç dalgasının buralarda tutulması lazım. Öbür taraftan Türkiye kendi ve bölgesinin güvenliği açısından PKK´ya, YPG´ye ve PYD´ye yaptığı operasyonları hız kesmeden devam ettirmelidir. Bu konuda BBP olarak terörle mücadelenin sonuna kadar yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum? diye konuştu. 

Türkiye´nin ekonomik ambargo ile karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Destici, tedbir alınması gerektiğini dile getirdi.

?LALE DEVRİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ?

Genel Başkan Destici, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Türkiye ekonomik ambargonun sonucunda bir krizle karşı karşıya. Milletimiz bunun bedellerini ağır ağır ödemeye başladı. Zamlar peşi sıra gizli ya da açık uygulanmaya başladı. Bu bir taraftan vatandaşın belini bükerken diğer taraftan da üretimimize ağır darbeler vermeye başladı. Bunlarla ilgili tedbirler alınması lazım. Biz maalesef halen aklımızı başımıza almış değiliz. Bizim bu ekonomik darboğazdan çıkmamızın yolu üretim ve tasarruftan geçiyor. Siz üretmezseniz ya da ürettiğinizden fazla tüketirseniz bu tür saldırılarla, ekonomik ambargolarla karşı karşıya kalırsınız. Kırılgan bir ekonomimiz var. Ona göre adım atmamız lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım. Biz halen hiçbir şey olmamış gibi bolluk içerisinde adeta bir Lale Devri yaşamaya devam ediyoruz. Türkiye´nin süratle bundan çıkması lazım ve sıkı ekonomik tedbirler almamız lazım.?

?BBP; KAZANMAK İÇİN SEÇİMLERE GİRECEK?

Önümüzdeki yıl Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan mahalli seçimlere ilişkin de konuşan Genel Başkan Destici, ?BBP; Sivas merkez başta olmak üzere bütün ilçelerinde elbette ki kazanmak için seçimlere girecektir. Allah´ın izniyle de kazanacaktır. Bu kadro burada vardır. Geçmişten daha iyi sonuçlar alacak şekilde hazırlıklarımızı başlattık? açıklamasında bulundu.

?GÖNÜL İTTİFAKI ELBETTE OLABİLİR?

Bir gazetecinin; ?Yerel seçimlerde ittifak söz konusu olacak mı?? sorusuna Destici; ?Yasal olarak yerel seçimlerle ilgili bu mümkün değil ama bir gönül ittifakı elbette olabilir. Çünkü bizim Cumhur İttifakı sadece 24 Haziran seçimlerine yönelik bir ittifak değildi. Biz devletin bekasını önceleyerek devlete ve millete yönelmiş tehditleri bertaraf etme adına bu ittifakı kurmuştuk. Bu tehditler ortadan kalkmadı, devam ediyor. Dün 15 Temmuz olmuştu; bugün ekonomik tehditleri, ambargoları yaşıyoruz. Terör tehditleri tüm hızıyla devam ediyor. Dolayısıyla bu tehditler ortadan kalkmadan elbette ki bizim ittifakımız bitmez. Bizim ittifakımız şu anda devam ediyor ama bu ittifakın şeklinin nasıl olacağı noktasında netleşmiş bir şey yok. Şu var: Hem AK Parti´nin, hem MHP´nin hem de BBP´nin yerel seçimlerde de bu ittifakın lazım olan yerlerde devam etmesi yönünde bir irade beyanı var; bir arzu ve isteği var. Biz de BBP olarak bu arzu ve isteği doğru buluyoruz. Şu anda resmi bir ittifak olmadığı için Sivas başta olmak üzere bütün illerde seçimlere kendi kadrolarımızla girmek üzere hazırlıklarımızı başlattık ve devam ettiriyoruz? ifadeleriyle cevap verdi.

/resimler/2018-9/4/1640440696918.jpg

/resimler/2018-9/4/1641015705440.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!