USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YIL 1919 MAYIS´IN 19´U

YIL 1919 MAYIS´IN 19´U

YIL 1919 MAYIS´IN 19´U
20-05-2017 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında yürüyüş düzenlendi. Eski 4 Eylül Stadı önünde başlayan yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde Türk bayrakları ile ´Ne mutlu Türküm diyene´, ´Şehitler ölmez vatan bölünmez´ sloganları attı. Yürüyüşte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü Okçuluk Kulübü öğrencileri ve minik okçular ilgi yoğun ilgi gördü.

İnönü Bulvarı üzerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gruptaki öğrencilerin tekbir getirmesi dikkat çekti. Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş sonrası kent meydanında bulunan Atatürk Anıta çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde Wushu gösterileri, jimnastik ve Muay Thai gösterisi yapıldı.

Ayrıca etkinlikler kapsamında 3. Buruciye Satranç Turnuvası düzenlendi. Buruciye Medresesi içinde düzenlenen turnuvaya 11 ilden 260 öğrenci katıldı. İki gün boyunca devam edecek turnuvada, dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

İLÇELERDE

19 MAYIS

19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı il merkezinin yanı sıra ilçelerde de kutlandı. Bu kapsamda Zara, Suşehri, Ulaş, Şarkışla, Gemerek, Gürün ve Hafik ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ZARA

Zara Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Yatılı Bölge Ortaokulu Spor Salonu´nda devam etti.

Zara Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları halk oyunları, jimnastik gösterilerinin gerçekleştirildiği programda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Zara Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hamza Ergüt, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SUŞEHRİ

Suşehri ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kapalı Halk Pazarı´nda tören düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Ticaret Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Coşkun Gemici, ?19 Mayıs gençlik ve gelecek demektir. Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.? dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu programda, düzenlenen yarışmalarda derece girenlere ödüllerini Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Yavuz ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel verdi.

ULAŞ

Ulaş´taki törenler kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Cemil Aslan, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.

Ulaş Spor Salonunda devam eden kutlamalarda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gülşah Kızılgöz , "19 Mayıs milletimizin onur ve asaletiyle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır." dedi.

Gösterilerin sunulduğu programda, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Ulaş Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Başçavuş Köksal Doğru, Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Emniyet Amiri Vekili Sami Dikmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ŞARKIŞLA

Şarkışla Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Şehitler Parkın´daki Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılmasıyla başlayan program, 60.Yıl Spor Salonu´nda devam etti.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu programda, düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrenciler ödülleri verildi.

Programa, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Çağlayan Öztürk, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Faruk Ayçiçek, ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

GEMEREK

Gemerek´de Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılmasının ardından program Atatürk Çok Programlı Lisesi bahçesinde devam etti.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu programda, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programda, ilçedeki muhtarların oluşturduğu halk oyunları ekibi gösteri yaptı, muhtarların halk oyunları gösterisi beğeni topladı.

Törene, Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Ulucanlı, Belediye Başkanı Mustafa Demir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

GÜRÜN

Gürün Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hanifi Polat, "Gençler, Mustafa Kemal Atatürk´ün çizdiği yolda ilerlemeli, çok çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmalısınız." dedi.

Gösterilerin sunulduğu ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği programa Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, Belediye Başkanı Nami Çiftçi ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.

HAFİK

Hafik ilçesinde de 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları semt sahasında yapıldı.

Öğrencilerin şiir okuyup, çeşitli gösteriler yaptığı kutlamalarda, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan tekvando kursunun eğitmen ve öğrencilerinin tekvando gösterisi ilgiyle izlendi.

Üç öğrencinin hazırladığı komedi dans üçlüsü gösterisi de izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Hafik Kaymakamı İdris Arslan, Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, Emniyet Amiri Eşref Güldemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!