USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YILDIZ DAĞI SEZONU MUTLU KAPATTI

YILDIZ DAĞI SEZONU MUTLU KAPATTI

YILDIZ DAĞI SEZONU MUTLU KAPATTI
29-04-2017 05:59
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren adından sıkça söz ettirmeyi başaran Anadolu´nun parlayan yıldızı Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, 2016-2017 kış sezonunu mutlu kapattı. Türkiye´nin önde gelen kış sporları turizm merkezlerinden biri olma yönünde emin adımlarla ilerleyen ve Sivas´ın önemli bir markası haline gelen Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi 4 ay süren kış sezonunu yaklaşık 100 bin ziyaretçiyle kapattı.

Sezonu değerlendiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, kayak merkezinin sezon boyunca yoğun ilgi gördüğünü bunda en büyük etkenin ise merkezin sahip olduğu alt yapı, kalite ve ucuzluk olduğunu belirtti.

Türkiye´nin en genç, en modern ve en ekonomik kış sporları tesisleri olarak ülkemize hizmet veren merkez, geçen sezon olduğu gibi 2016-2017 sezonunda da kayak severlerin yoğun ilgisi ile adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Kayak sezonunun sona ermesi ile birlikte Sivas İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya ve Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun, Yıldız Dağı Kayak merkezinde bir dizi incelemelerde bulundu.

SEZON BOYUNCA YILDIZ

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Burada sezon sonu değerlendirmesi de yapan Nebi Kaya, ?Sivas Yıldız Dağı Kayak Merkezi olarak, kış sezonunun nihai aşamasına gelmiş bulunuyoruz ve bu sezon kapanışında arkadaşlarımızla beraber bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduk.  Yıldız Dağı Kayak Merkezi´nin geçen sene elde etmiş olduğu tecrübe ve önümüzdeki senede ortaya koyacağı projeleri hep birlikte yeniden ele alarak değerlendirdik. 2016-2017 kayak sezonunda Yıldız Dağı Kayak Merkezi gerek Sivaslılar gerekse de yurdumuzun her yerinden gelen vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Tabi bunda sahip olduğu alt yapı ve kalitenin ve ucuzluğun büyük bir semeresi var? dedi.

ANADOLU´NUN

YILDIZ´I YÜKSELİYOR

Merkezin kapasitesi ve mekanik tesisler hakkında da bilgi veren Kaya, ?110 yatak kapasiteli otelimiz, 2 günü birlik tesisimiz, kayak tesislerimiz, kayak pistlerimizin kalitesi bununla beraber karlama sistemi, suni kar yapma makinelerimizin bulunması ve gece ışıklandırma kalitesi ile Yıldız Dağı Kayak Merkezi kalitesini kat ve kat artırdı? dedi.

KAYAK YARIŞLARI VE EĞİTİM

SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ

Sivas´ın kışı yoğun geçiren bir şehir olduğunu dile getiren Kaya, Sivaslıların Yıldız Dağı Kayak Merkezi sayesinde kış sporları ve kayak sporuyla tanıştıklarını söyledi. Kaya, ?Burası Sivaslılar için, tüm Türkiye için alternatif bir eğlence ve spor merkezi oldu. Nitekim yapılan faaliyetlere baktığımız zaman bunu fazlasıyla göreceğiz. Öncelikle burada Valiliğimiz ve Cumhuriyet Üniversitesi tarafından kayak kupası düzenlendi ve burada tüm Sivaslılar bir araya gelerek 200´ün üzerinde sporcunun katılımı ile kayak yarışmaları düzenlendi. Bununla beraber burada belediyemiz bir halk günü tertip etti ve bu halk gününde 3 binin üzerinde insan burada bir araya geldi. Güreş yaptılar, halaylar çektiler ve kayak yarışmalarıyla Yıldız Dağı´nın keyfini çıkardılar. Sadece eğlence mi hayır. Bununla beraber Yıldız Dağı Kayak Merkezi eğitim hususunda da çok büyük etkinliklere imkân sundu. Örneğin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı çeşitli illerden gelen toplam 72 kişi, Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ev sahipliğinde, burada arama-kurtarma ve çığ tatbikatı için 7 günlük bir eğitim semineri düzenledi. Bununla beraber yine Valiliğimiz tarafından organize edilen 2 bin 58 öğrencimizin kayak öğrenmesi için yarıyıl tatilinde eğitim programları düzenlendi. Yani Yıldız Dağı Kayak Merkezi kalitesiyle ekonomikliğiyle sunmuş olduğu hizmet ve güler yüzlü personeliyle vatandaşlarımızın ilgi odağı oldu.100 binin üzerinde vatandaşımız gelerek Yıldız Dağı´nda kışın ve karın tadını, keyfini çıkardılar? şeklinde konuştu.

KAYA, EMEĞİ GEÇENLERE

TEŞEKKÜR ETTİ

Tesisin hayata geçirilmesinde çok büyük emeklerin olduğuna dikkat çeken Kaya, ?Bu tesislerin şehrimize kazandırılmasında çok büyük emekleri olan Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz´a, şahsım özel idare ailesi ve bütün Sivaslılar adına şükranlarımı arz ediyorum. Yine takipleri ve olumlu yönlendirmeleri ile önemli katkı sunan Sayın Valilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Benden önce burası için yoğun mesai harcayan eski genel sekreterimize, il özel idare birim müdürlerine ve personellerimize teşekkür ediyorum. Buranın işletilmesi noktasında özverili çalışmalar yürüten Buruciye şirketimiz ve onun personeline de emeklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum? dedi.

YILDIZ DAĞI YAZINDA

HİZMET VERECEK

Sivaslıların Yıldız Dağı Kayak Merkezi´nin keyfini sadece kışın değil yaz aylarında da çıkarabileceklerinin altını çizen Genel Sekreterimiz Kaya, merkezin yaz aylarında da mesire alanlarıyla vatandaşa hizmet vereceğini söyledi.

Kaya, ?kayak sezonu boyunca Yıldız Dağı´nın keyfini ailemizle, arkadaşlarımızla beraber nasıl çıkardıysak yazında aynı keyfi sürdürmeye devam edeceğiz. Yıldız Dağı Kayak Merkezi´ne gelen misafirlerimiz burada pekâlâ pikniklerini yapabilirler, bisiklete binebilirler, Yıldız Dağı eteklerinde yürüyüşler yapabilirler. Bununla beraber telesiyej hizmetimiz, zirve de teras cafelerimiz de açık olacak burada değerli vakitlerini, eşsiz doğa manzarasında en iyi şekilde geçirebilirler? diye konuştu. 

YÜKSEK İRTİFA VE SPOR BİLİMLERİ

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA

MERKEZİ KURULUYOR

Kısa süre içerisinde her şeyin düşünüldüğü kayak merkezine, Cumhuriyet Üniversitesi tarafından Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluyor. Bu sayede spor takımı ve kafilelerin sağlık ve performanslarının bilimsel açıdan incelenmesine ve iyileştirilmesine büyük yararlar sağlanacak. Yüksek İrtifa ve Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi 52 yataklı olup yemek salonları, lobi, derslikler, konferans salonu, kayak ve dağcılık odası, sauna, şok havuzu; hayvan, fizyolojik test ve performans laboratuvarları, otopark ile spor alanları bulunacak.

YILDIZ YENİ SEZONDA

KAPASİTESE ARTACAK

Hali hazır 110 yataklı otelin mevcut olduğu Yıldız Dağı Kayak Merkezi´nde yeni sezonda yatak kapasitesinin artırılacağı ve yeni otel hizmetlerinin verileceği belirtildi.

Kış sezonunun kapanması ve yaz sezonunun başlaması ile birlikte tesis genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına da hız verilecek. Sivas ile Yıldız Dağı arasındaki karayolunda da yol bakım, onarım ve genişletme çalışmaları sürüyor. Ayrıca Yıldız Dağı-Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı-Tokat ili arasında programlanan ve projelendirme çalışmaları yoğun bir şekilde süren karayolunun da Turizm Bakanlığı programı dâhilinde yapımına başlanacağı kaydedildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!