USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıldız´da Hedef 300 Bin Ziyaretçi--Video

Yıldız´da Hedef 300 Bin Ziyaretçi--Video

Yıldız´da Hedef  300 Bin Ziyaretçi--Video
13-01-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Vali Salih Ayhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcilerini Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi´nde ağırladı.

Basın mensupları ile birlikte tesisleri gezen Vali Salih Ayhan, yaptıkları faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasında büyük rol oynayan gazetecilere teşekkür etti.

Vali Ayhan, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Sivas´ımızın değeri, parlayan yıldızı Yıldız Dağı´nda sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyum? dedi.

?ÖZEL GAYRET GÖSTERDİNİZ?

Sivas´ta güzel bir birliktelik olduğuna dikkat çeken Vali Ayhan, ?Bu birliktelik her yana sirayet ediyor. Basında da genel anlamda güzel bir birlik var. Bunun hem mesleğiniz açısından hem de şehrimizin değerlerinin tanıtımı açısından çok anlamlı olduğunu ifade ediyorum. Benim şansım sizleri yakından tanımam. Hesapsız bir çalışma tarzınız var. Çok da güzel bir hukukumuz var. Genel anlamda şehrimizi hep  pozitif, olumlu manada gündeme getirme noktasında gayret gösteriyorsunuz. Kongremizin 100. yılında yaptığınız çalışmalardan dolayı, haberleri sunuş  şekillerinizden dolayı müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Kurumsal anlamda çok çalıştık, siz bu emeğin yansıtılmasında çok özel bir gayret gösterdiniz. Hepiniz ?Söz  konusu Sivas´ dediniz; ´100. Yıl´ dediniz. Bunu yansıtmakta olağanüstü gayret gösterdiniz. 250 civarında etkinlik oldu. Bu etkinliklerin hemen hemen tamamının ulusal basına düşmesini, yerel basına da çok güçlü bir şekilde işlenmesini sağladınız. Kongremizin 100.  yılının anlamlı geçtiğini ifade edebiliyorsak bu sizin sayenizde? ifadelerini kullandı.

?ELEŞTİRİDEN KORKMAM?

Sivas basınının ilimizin sorunlarını, sıkıntılarını nezaketli bir anlayışla kamuoyuna duyurduğunun altını çizen Vali Ayhan, ?Ben eleştiriden korkmayan birisiyim. Samimiyetimle söylüyorum yapıcı çalışmalar da başım gözüm üstüne.  Kişisel hesaplar, kişisel menfaatlerin vatandaşa hizmet götürmenin önünde engel olmamasını istirham ediyorum. Birebir diyalogla, iletişimle bunları da aşıyoruz? dedi.

?SAMİMİ OLACAĞIZ, KENETLENECEĞİZ?

Vali Ayhan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: ?Dünden bugüne bugünden yarına hakikaten çağ değişiyor, gelişiyor. Sivas da bundan nasibini alıyor, almaması mümkün değil. Eksiğimiz de var. Bunu birlikte gündeme getireceğiz. Samimi olacağız, kenetleneceğiz; eksiklerimizi gidereceğiz.?

İlimize yaklaşık 5 yıl önce kazandırılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi´ne ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, yarıyıl tatilini değerlendirmek isteyenleri Sivas´a davet etti.

?SİVAS, BU BÖLGENİN GÖZDESİ OLDU?

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi´nin en genç ve en ekonomik kayak merkezi olduğunu belirten Vali Ayhan, "Kısa zamanda çok büyük mesafeler kat ettik. Yıldız Dağı, Sivas´ın parlayan bir yıldızı, ülkenin büyük bir değeridir. Burası ile ilgili çok yoğun çalışmalar yapmaktayız. Çocuklarımız ve gençlerimize yönelik kayak kültürü oluşturmak adına yoğun eğitim programları gerçekleştirmekteyiz. Kayak akademisi ve spor kulübü kurduk. Bunun üzerinden de çocuklarımızı ulusal, uluslar arası ve bölgesel yarışmalara katılıp bizleri gururlandıracak çocuklar yetiştiriyoruz. 2018-2019 sezonunda 193 bin kişi bu tesisi ziyaret etti. Bu seneki hedefimiz ise yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret etmesi. Gün geçtikçe hem hizmet kalitesi, hem de buraya gelen kayakçı kalitesi artmaktadır. Birçok yerde kar sorunu varken, sorun yaşamayanlardan birisi Yıldız Dağı. Pistlerin kalitesi ve alanın güzelliği ile örnek bir tesis. Bir hafta sonra sömestir tatili geliyor. Herkesi buraya davet ediyoruz. Şu an itibariyle konaklama tesislerimiz tamamen doldu. Günübirlik anlamında herkesi buraya bekliyoruz. Buradaki temel gayemiz, bu bölgeye hizmet etmek, bölgenin muhabbetini kazanmak. Ardından ulusal ve uluslar arası bir pozisyon kazanmaktır. Şu an misafirlerimizin yaklaşık yüzde 35´i Tokat´tan gelmektedir. Tokat ile yaptığımız bağlantı yolu bizim için çok büyük bir kazanım oldu. Sivas bu bölgenin gözdesi oldu" dedi.

?BİZİM CARİ GİDERİMİZ YOKTUR?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Türkiye´nin en genç, en ekonomik, en modern kayak merkezi diyoruz ve 3 kavramın da altını dolduruyoruz. Şu anda yapılan kayak merkezleri içerisinde teknolojik altyapısıyla en genç. Akıllı geçiş sistemiyle, yapay karlamasıyla en modern. En ekonomik dediğimiz de bütün kayak merkezleri içerisinde en ucuz olandır. Bunun sebebi şudur: Bizim cari giderimiz yoktur. Aydınlatma , ısıtma, diğer giderlerimiz yoktur. Niye yok? Biz GES yaptık. O GES´le cari giderleri sıfırladık. Burada sadece personel gideri var. Ucuz yapmamızın sebebi bu şehrin evlatları bundan nasiplensin.  Burayı yaparken bütün illeri gezdik. Birçok ilde şehir dağa küsmüş. Niye? Aşırı fiyat politikasıyla zengin turistler gelerek şehirdeki insanlar dışlanmış, o insanlar da küsmüş. Biz bunu yapmayacağız dedik. Bizim şehrin insanları faydalansın dedik.   Biz istiyoruz ki her kesimden tüm halkımız bu imkanlardan yararlansın. Bu yüzden Türkiye´nin en ucuz kayak merkezi Sivas´ta diyebiliriz."

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İl Özel İdaresi´nin desteğiyle 2014-2015 kış sezonundan itibaren hizmet verilmeye başlanan kayak merkezinde, 2 bin 226 ve bin 636 metre uzunluğunda 2 telesiyej, 804 metre uzunluğunda teleski, değişik uzunluklarda çok sayıda kayak pisti, acemi pisti, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler yer alıyor. Sivas´ın kuzeyinde yer alan, 2 bin 552 metre yüksekliğindeki Yıldız Dağı eteklerine kurulan merkez, Sivas´a 58, Tokat´a 78, Amasya´ya 192 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!