USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

YILDIZ´DAN ARA ELEMAN İHTİYACINA ÇÖZÜM

YILDIZ´DAN ARA ELEMAN İHTİYACINA ÇÖZÜM

YILDIZ´DAN ARA ELEMAN  İHTİYACINA ÇÖZÜM
14-04-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yürüttükleri çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Üniversiteyi hak ettiği yere taşımak için yoğun çaba harcadıklarını aktaran Yıldız, öğrenci odaklı hizmet anlayışını devam ettirdiklerini söyledi.

Uluslararası tanınırlığı olan üniversite noktasında faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Rektör Yıldız, ?Bu çalışmalar kapsamında Erasmus ve Mevlana Koordinatörlüğü ile imzalanan uluslararası anlaşma sayımız 150´ye yükseldi. Yaptığımız çalışmalar sonuç verdi. Bu yıl ilk kez 3 kıtada 15 farklı ülkeden 210 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde eğitim görüyor. Fakat 2018-2019 yılı için de fakültelerimizden toplamda 500 civarında bir kontenjan ayırmalarını istedik. Gelecek yıl bunlar da gelirse 700 civarında yabancı öğrencimiz olacak? dedi.

84 AKADEMİSYEN ?DİL? SORUNUNU ÇÖZDÜ

Mühendislik Fakültesi´nde bazı bölümlerin akredite olduğunu anımsatan Yıldız, ?Tıp Fakültesi için uğraşıyoruz. Eczacılık Fakültesi´nde de yine süreçler devam ediyor. Yabancı dil problemi üniversitedeki akademisyenler için özellikle önceki adı ile yardımcı doçentler için çok büyük bir sıkıntıydı. Geçen yıl başlattığımız çalışmada 87 akademisyenimiz bu çalışmalara katıldı. Bunlardan 84´ü şu anda doçentliğe başvuracak hale geldi. Bu da bizim için güzel bir gelişme. Çünkü bilimsel kriterlerimizin yükselmesinde akademik kadrolar önemli? diye konuştu.

2017´DE 450 AKADEMİSYEN YURTDIŞINA GÖNDERİLDİ

Üniversite olarak ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara destek verdiklerinin altını çizen Yıldız, ?Üniversitemiz 2017 yılında 25´ten fazla   ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmıştı. 2018´de de bu bilimsel çalışmalara desteğimiz devam edecek. Yine akademisyenlerimiz için bilimsel toplantılar, sempozyumlar önemli. Çünkü üniversitemizin başarısında bunlar etkili. Bu anlamda 2016 yılında 112 öğretim elemanımızı yurtdışına göndermişken geçen yıl içerisinde bu sayı 450´yi buldu. Bu yıl da yine aynı şekilde devam ediyoruz? ifadelerini kullandı.

726 ÖĞRETİM ÜYESİ TEŞVİK İÇİN BAŞVURDU

Rektör Yıldız, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Cumhuriyet Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (CÜBAP) kapsamında 2015´te 184 projeye 3 milyon lira destek verilmiş iken 2017 yılında 284 projeye 7 milyon 200 bin lira destek verildi. 2015 yılında 323 akademisyenimiz teşvik için başvurmuş ve sadece 23 kişi tam puan almışken 2017 yılı içerisinde verdiğimiz desteklerle bu sayı 726 öğretim üyesine yükselmiş ve 47 akademik personelimiz de tam puan aldı.?

?GELİRLERİMİZDEKİ KAYIP VE KAÇAKLARI ÖNLEDİK?

Yeni yapılacak hastaneye ilişkin de konuşan Yıldız, ?Yeni hastane bizim için önemli. Sivas´ın 50 yıllık ihtiyacına cevap verebilecek hastane projesi şu anda devam ediyor. Ülkemizin değişik illerindeki hastanelere gidilerek bu hastaneler incelendi. Hem üniversite hem devlet hastaneleri hem de şehir hastaneleri incelendi. Proje çok güzel. Teknokent´in karşısında. 320 dönümlük bir araziyi tamamen sağlık kampüsü olarak kullanacağız. Hastanemizle ilgili zaman zaman basında da yanlış haberler çıkıyor. Eksik olan yan dal ihtiyacımızın büyük çoğunluğunu tamamladık. Birkaç bölüm hariç tüm bölümlerde eksiğimiz kalmadı diyebiliriz. Çalışanlarımızla ilgili hizmet içi eğitim kursları ve rotasyonlarla gelirlerimizdeki kayıp ve kaçakları önledik, buna devam ediyoruz? açıklamasında bulundu.

?HALK OTOBÜSLERİNİN

YERLEŞKEYE GİRMESİNİ İSTİYORUZ?

Üniversite içerisinde bulunan levhalara standart getirdiklerini aktaran Yıldız, ?Yolları genişlettik, bu sene de yeni yollar yapılacak. Fakat  merkez büyük cami ile hastane acil arasındaki kısım belediye otobüslerimizin de gelmesinden dolayı şu anda sıkışık bir durumda. Bu noktada bir yol genişletmesine ihtiyacımız var. Ayrıca kazaların önlenmesine yönelik bir üstgeçide ihtiyacımız var. Belediyemizden bu konuda yardım bekliyoruz. Öğrencilerimiz; otobüslere iniş-binişlerde sıkıntılar yaşıyor. Biz halk otobüslerinin yerleşkeye girmesini istiyoruz. Zaman zaman öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde de yine Sivas´taki görüşmelerimizde de ?Rektörlük, otobüslerin üniversiteye girmesini istemiyor´ deniyor. Böyle bir durum yok ama halk otobüslerinde böyle bir sıkıntı var. Bunun bir an önce sağlanmasını istiyoruz? şeklinde konuştu.

YILDIZ, YURT İLE YERLEŞKE

ARASINA RİNG SEFERİ İSTEDİ

10 bin kişilik yurt faaliyete geçtiği zaman öğrencilerin yerleşkeye girmelerinde problem yaşanabileceğini dillendiren Yıldız, bunu önlemek için Eğitim Fakültesi´nin arkasından Teknokent´e bağlantı yolu projelerinin olduğunu kaydederek ?Bu konuda da Karayolları, Özel İdare ve Belediye´den yardım istiyoruz. Yine eğer mümkünse yurttan yerleşkeye bir hat verilerek oradan öğrencilerin alınıp üniversite içerisinde ring yapılmasını istiyoruz. Çünkü yürüyerek gelmeleri mümkün değil. Osmanlı, Cumhuriyet ve Selçuklu dönemini yansıtan 3 üniversite giriş kapısı projesinden 2´si başladı. Bunlar; Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı´nın devamındaki kapı, Kayseri yolundaki Kadı Burhaneddin kapısı ve İhramcızade İsmail Hakkı Toprak kapısı. Bu da lojmanlar girişindeki kapımız. Lojmanlar girişindeki kapımızın kabası bitti. Yine Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı´ndaki kapımız devam ediyor. Haziran ayı sonunda bunları teslim alacağız. Kadı Burhaneddin kapısı dediğimiz ana giriş kapısı ile ilgili projemiz de devam ediyor? açıklamasında bulundu.

?BİNA KONUSUNDA İŞ ADAMLARIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ?

Üniversite bünyesinde kurulacak Hukuk Fakültesi´ne ilişkin de konuşan Yıldız, ?Hep şu soruluyor: Öğrenciler ne zaman alınacak, eğitime ne zaman başlanacak? 13 araştırma görevlisini aldık. Şu anda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde bunlar yüksek lisans ve doktoralarını yapıyor. Geçen yıl bütçeye koymuştuk fakat bina çıkmadı. Birkaç iş adamı bu bina konusunda çalışma yapıyor. Biz bu hususta iş adamlarımızdan, hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Yine Sivas Meslek Yüksekokulumuzda 3 blok yıkılma durumunda. Öğrencilerimizi oradan aldık, farklı yerlere koyduk ama devlet teşviklerinden yararlanmak üzere Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir meslek yüksekokulu açılmasını talep ediyoruz. Ara eleman ihtiyacını bu şekilde karşılayabiliriz. Bu kapsamda bina noktasında yardıma ihtiyacımız var? değerlendirmesinde bulundu.

?NÜFUSUMUZ KADAR FİDAN DİKME

ÇALIŞMAMIZ DEVAM EDİYOR?

Üniversitenin 11 bin dönüm alana sahip olduğunu aktaran Yıldız, ?Fidan dikimi, peyzaj çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl bazı peyzaj düzenlemeleri yapmıştık, bu sene de devam ediyoruz. Üniversitedeki hocalarımızın, çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin rahatlıkla kullanabileceği sosyal tesisler yapıyoruz. Geçen yıl 61 bin 500 fidan diktik üniversite içerisine. Her yıl nüfusumuz kadar fidan dikme çalışmamız devam ediyor. Bu sene de 60 bin fidanı dikmiş olacağız? diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!