USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yöresel lezzetler görücüye çıkacak

Yöresel lezzetler görücüye çıkacak

Yöresel lezzetler görücüye çıkacak
11-04-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle yöresel yemek yarışması gerçekleştirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde 19-20 Nisan tarihleri arasında Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ)Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu´nda  yapılacak yarışma hamur işi börekler, ana yemekler ve tatlılar olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek. Tek tek jüri karşısına çıkarılacak yemekler sunum, lezzet ve görünüm açısından değerlendirilecek. Dereceye girenler ise altın ile ödüllendirilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, gerçekleştirilecek yarışmaya ilişkin Kongre Müzesi bahçesinde bulunan turizm danışma bürosunda basın toplantısı düzenledi. Proje ortaklarından temsilcilerin de katıldığı toplantıda konuşan Pürlü, ?Dünyada ve ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm konusunda toplumun turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 15-22 Nisan tarihlerinde Turizm Haftası ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu etkinlikler kapsamında 19-20 Nisan tarihlerinde Valiliğimizin öncülüğünde; Ticaret Borsası ve Cumhuriyet Üniversitesi´nin katkılarıyla müdürlüğümüz tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Mihmandar Uygulama Oteli Mutfağında yöresel yemek yarışması düzenlenecek? dedi.

MÜRACATLAR 19 NİSAN´A KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEK

Yarışmanın; yöresel yemeklerin tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin ortaya çıkarılması ve  geleneksel yemeklerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenleneceğini dillendiren Pürlü, ?Yarışma ilk günü hamur işi-börekler ve ana yemekler kategorisinde, ikinci günü ise tatlılar kategorisinde olmak üzere; 3 kategoride yapılacak olup, her kategoriden 1., 2., ve 3.´lere Sivas Ticaret Borsası tarafından ödül verilecek. Müracaatlar 19 Nisan´a kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´ne şahsen yapılabilecek. Birincilere 2 çeyrek altın, ikincilere 1 çeyrek altın, üçüncülere ise 1 gram altın  verilecek? açıklamasında bulundu.

?KATILIMIN AZ OLMAMASINI İSTİYORUZ?

Yarışma kapsamında görev alacak olan jüri üyelerinden Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Nazım Yiğit ise, ?Her zaman söylüyoruz, yok olmaya yüz tutmuş yemeklerimizi ön plana çıkarmak için bu gibi yarışmalar çok önemli. Bir şehrin en önemli unsurlarından birisi de yemek kültürüdür.  Yerli ve yabancı insanların daha çok gurbetçi insanlarımızın yoğunlukla talep ettiği şey oteller, çay bahçeleri değil daha çok yemekler. Biz bunu isteriz ki daha geniş bir şekilde yayalım. Bir Antep mutfağı kendini geliştirmiş. Bizlerin de Sivas mutfağını ön plana çıkarabilme noktasında  hep birlikte mücadele etmesi lazım. Tabi ki hanımların da bu konuda duyarlı olmaları lazım. Yarışmalara önem vermeleri lazım. Bu yarışmalar çok önemsenmeli. Katılımın az olmamasını istiyoruz. Oda olarak biz de hanımlarımıza destek vereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.

JÜRİ ÜYELERİ

Yarışmada görev alacak jüri üyeleri şu şekilde belirlendi: Yrd. Doç. İbrahim Tuğkan Şeker (Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı), Özlem Akın (Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Görevlisi),  Esra Özkan Önem (Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi),  Sevgi Polat Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi), Abdulkadir Hastaoğlu (Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı), Nazım Yiğit (Sivas Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı),  Mustafa Gülmez (TÜRSAB İl Temsilcisi).

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!