USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ORTALIK ÇOK KARIŞIK

07-12-2016

Tutuklamalar bahane olaylar şahane…
Son günlerde bazı bahanelerle ortalığı karıştırmak isteyenler; umdukları destekleri bulamadılar. Bölge halkı, artık onların; gerçek amaçlarını biliyor. Hatta, bu yaptıklarını onaylamıyorlar. Tepki göstermek adına; yürüyüşler, protestolar tertipliyorlar. Ancak, terör yandaşları, boş durmuyor. Yine de;  Böyle bir durumdan medet ummaktadırlar.  Terörün, Asıl acı olanı bu ortamı; Ülkemizde bazı kesimlerin görememiş olmasıdır. Farkında olmadan, yaptıkları açıklamalarla, sergiledikleri  tavırlarla; bu durumlara destek bile vermektedirler. Bunu da; bir marifetmiş gibi; aleni olarak, yapmaktadırlar.
Sayın Ana  Muhalefet  Genel  Başkanının, tutuklu gazetecilere destek amaçlı yaptığı açıklamalar; kendi partisinden bile, tepki almıştır. Kardeşinin yapmış olduğu, tepki açıklamaları; gündeme oturmuştur.
Basına ceza veriliyormuş…  İyi de; basının neler yazdığına, hangi hakaretleri yaptıklarına, terör yandaşlarını göklere çıkardıklarına, ortamı en kötü şekilde tanıttıklarına, neden bakmıyorsunuz?
Batı bildiğiniz gibi; aynı tas, aynı hamam… Topluluklarını, alsın başına çalsınlar...
Terör örgütünün amacı bellidir. Kendilerine göre bu amaca ulaşmak için; her yolu doğal görmektedirler. Bu doğal ortamda insanların ölmesi, yaralanması, ortalığın toz duman olması, pek umurlarında değildir. Halkımızın bu konuda olan duyarlılığının ve sabırlı duruşunun devam etmesi gerekmektedir. Etrafımızda olabilecek en basit olumsuz hareketleri , olağan dışı, durumları güvenlik  güçlerine bildirmenin gereğini unutmamamız gerekir. Kısacası uyanık olmak lazımdır. Çevremize, dikkat etmemiz gerekmektedir.
Her kötü zamanın, bir iyilik zamanını getireceğini, her ağır kış şartlarının arkasından;  bir baharın geleceğini unutmamak gerekir. İşte şu günlerde zaman, zaman andığımız,  Çanakkale savaşı; böyle bir durum için en güzel örnektir. Sabır ve metanet en büyük gücümüzdür. Bütün bu olumsuz gibi görünen durumlar; İNŞALLAH Ülkemizin yararına olacaktır.
Vatanımız bulunduğu konum itibariyle, hem coğrafi konum açısından hem Dünya siyaseti  ve politikası açısından; hiç de, vazgeçilmeyecek bir durumdadır. Hangi Devlet açısından bakarsanız, bakın; göz ardı edilemez. Bu kadar öneme haiz olan bir yerin rahat bırakılmaması da gayet doğaldır. Halkımız bu şuurla olayları değerlendirmeli, sakin, soğukkanlı olma durumunu korumalıdır.
Kaçan teröristleri bağrında besleyen, batılı devletlerin hesabı; geleceğe yöneliktir. Bakın Yunanistan, kaçanları iade etmeyeceğini, bildirmiştir.
Gazeteciler suç işlerse; tutuklanmaz, diye bir kural mı var? Yahut siyasetçiler, aleni suç işlerler ise; sorgulanamaz, diye bir yasa mı var?
Böyle bir durumda olan Ülkenin dostu da, düşmanı da az olmaz. Dostlarımızın neler düşündüğünü bir kenara bırakırsak, düşmanlarımızın boş duracağını sanmak; en azından saflık olur. Hem içeriden, hem dışarıdan Bu Ülkeye zarar vermek için, ellerinden geleni yapacaktır. İçeriden ve dışarıdan kendi amacına uygun işler yapacağına inandığı tüm güçleri; harekete geçirir, uygulama alanlarına sokar. Bu olayların gerçekleşmesi  için her türlü desteği , verir. Bazen bu desteği hiç çekinmeden açıkça da yapabilir. Bunların bu tür düşünceleri, Bu Devlet yaşadığı müddetçe, Bu Vatan toprağı, bağımsızlığını koruduğu müddetçe; devam edecektir.
Burada önemli olan, Yüce Milletimizin bütün bu olan ve bitenleri sakin bir şekilde takip etmesidir. Ortalıkta olabilecek kışkırtmalara, tahriklere gelmemektir. Onların bütün amacı budur. Böyle , sıkıntılı ve can sıkıcı zamanlarda; Milletimizin sakin ve sabırlı olacağına inanıyorum. Allah'a şükür onlarla mücadele edebilecek ve her ortamda onları alt edebilecek , Güvenlik güçlerimiz vardır. Onlar bu işi, Vatan aşkıyla yapmaktadırlar. Bize düşen sakin bir şekilde gerektiğinde güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve olumsuz davranışlardan anında onları haberdar etmektir.
Unutmayalım, bu günlerde geçecektir . Toprağa düşen genç fidanlarımız; bu günlerin geçmesi için; Vatanın selamet bulması için; seve, seve canlarını vermektedirler. Şu an sınırımızın  ötesinde, Ülke sınırlarının içerisinde; Vatanın, Milletin yararı, geleceği için, çaba sarf eden, tüm kolluk güçlerimize; Allah yardım etsin, muzaffer kılsın…
Ülke düşmanlarının, ekmeğine bilerek, yahut bilmeyerek yağ süren; tüm cahillerin aklı başına gelsin. Farkında olmadan yaptıkları yanlışlardan en kısa zamanda geri dönsünler. Unutmasınlar; Vatan düşmanlarına farkında olmadan yaptıkları bu davranışların karşılığı; Düşmanlarımız tarafından, kendilerine asla mükafat olarak dönmeyecektir. Tarih, bu örneklerle, doludur. Günü gelince; kendilerinin  kullanılmış bir eşya gibi, kenara atılacaklarını; adları gibi bilsinler…
Ekonomik anlamdaki, kriz senaryolarına; CUMHURBAŞKANIMIZIN belirttiği gibi, döviz bozdurarak, tepki koyalım. Türk lirasına, destek verelim.
Bizden hatırlatması…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?