USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SAMET AYBABA´DAN VEDA SİNYALLERİ

01-05-2018

Ligin son sıralarını yakından ilgilendiren Sivasspor-Gençlerbirliği maçından gülen taraf yiğidolar oldu. Özellikle Gençlerbirliği açısından ligde kalma, bizim için Avrupa kupaları katılma yolunda mutlak galip gelmek istediğimiz bir karşılaşmaydı. İki teknik adamında bir nevi gelecek sezonda kaderleriyle yakından ilgili bir maçtı.

Ümit ÖZAT bu sezon Gençlerbirliği´nin başına ikinci kez geçmişti. Olaylı bir şekilde ayrılmış sonra tekrar dönmüştü. Belki onun için dönüm maçıydı. En az bir puan çıkarmayı hedefleyen bir yapıyla sahaya çıkmıştı. Beşli bir defans bloğuyla gol yememeyi hedeflemişti. Ancak erken gelen golle oyun planı altüst oldu.

Sivasspor Samet AYBABA´nın söylemlerinin aksine kaliteli ayaklardan kurulu bir takım. Aybaba her mağlubiyetin ardından ? Bu takıma baktığınızda, nerden geldiğini kimse unutmasın. Oyuncuların ekonomik değerleri belli. Birçoğunun nerelerde oynadıklarını biliyorsunuz? gibi açıklamalarda da bulunsa, bu takım iyi bir takım. Özellikle süper ligin kalitesine bakıldığında elit sayılabilecek bir kadroya sahip.

Taraftarlar açısından lig bitmiş bir tempoda oynanan maçta, az sayıda ki taraftarlar maçın temposuna göre ritim tutunca, tatsız tutsuz bir doksan dakika izledik. Gerçektende ligin bitimine üç hafta kalası hedefi olmayan takımlar için lig,  son derece keyifsiz geçiyor. Gençlerbirliği maçını izlemeye gelen taraftarların da keyif aldığını söylememiz son derece zor.

Samet AYBABA maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, gelecek sezonda olmayacağı sinyallerini verdi. AYBABA ?Hep oyunun içinde kalıyoruz. İlk yarı seyirciler biraz tempo tuttu, takımın coşkusuna katıldı. Takımın temposu düştü, seyircilerin de düştü. Normalde takımın düştüğünde seyircinin yükselmesi lazım. Bizde maalesef bu olmuyor. Islıklamaya başladılar yine takımı. Bu kadro, bu takım, bu yönetim, inanılmaz bir sezon geçiriyor. Bir tane maçımız kaldı içeride, daha kalabalık seyircimizin önünde sezonu taçlandırırız.?  Tavsiye niteliğinde bir basın toplantısıydı. Aybaba´nın hakkını yememek gerek. Gerçekten takımın bu yıl ki performansı değerlendirildiğinde azımsanmayacak işler yaptı. Sanırım sezon sonunda kafasında farklı planları var.

Rıza ÇALIMBAY sesleri?

Peki, Samet AYBABA´yla sezon sonunda yollar ayrıldığında yerine gelecek isin kim olacak? Gelecek sezon için ön plana çıkan en kuvvetli isim ise Rıza ÇALIMBAY. Bu tercih ne kadar doğru olacak hep birlikte göreceğiz. Şahsımın kanaatini soracaksanız, doğru bir tercih olmaz diye düşünüyorum. Umarım yanılan ben olurum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?