USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kılıçdaroğlu´na Atılan Yumruğu Amasız ve Fakatsız Kınıyorum?

23-04-2019

Türkiye´de gündem çok hızlı değişiyor. Oturup meselenizi bir hafta konuşamıyorsunuz. Bakıyorsunuz bir şey olmuş, gündem değişmiş. Hemen herkes o konuyu konuşur olmuş. Mesela şimdi Şehidimiz Yener Kırıkçı´ya atılan kurşunu konuşmuyoruz. Hâlbuki asıl konu bu olmalı. Ama biz bugün neyi konuşuyoruz? Kılıçdaroğlu´na atılan yumruğu konuşuyoruz.

Tamda seçim bitti. Ülke olarak asıl gündeme dönmemiz lazım diyoruz. İşi, aşı, fakirliği, ülkenin bekası için çalışıp, çabalayalım, birlik olalım diyoruz ama pat diye bakıyorsunuz bir şey oluyor. Bir kez daha ifade etmek istiyorum; Kılıçdaroğluna yapılan saldırıyı amasız, fakatsız kabul etmiyorum, kınıyorum. Ancak Kılıçdaroğlu dâhil her CHP´linin de bilmesi gereken bir gerçek var. O da Bu ülkenin ciddi bir saldırı ve kuşatma altında olduğudur. Daha ileri götüreyim konuyu ?Kürdistan´da biz kazanacağız, batıda da Cumhur İttifakına kaybettireceğiz? diyenlerle kol kola girip ittifak yapıp seçimlerle girmediniz mi? Dolayısıyla bütün bunlar insanlarda birikim yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu´nun böyle bir ortamda ?Şehit Cenazesine? katılması bence de doğru değildi. Kaldı ki aile de Sayın Kılıçdaroğlu´nun cenazeye gelmesini istemediklerini söylüyor.

Şimdi hızla Türkiye´nin bu hadiseden sıyrılıp, asıl gündemine dönmesi gerekiyor. İnsanları kutuplaştıracak davranışlardan, tutumlardan özelikle siyasilerimizin kaçınması gerekiyor. Seçimler yapıldı bitti artık.  Herkesin bu ülke için aklıselim davranma zorunluluğu var. Öyle gözüküyor ki, önümüzdeki birkaç yıl bizim için zor geçecek. Ekonomik ve güvenlik başta olmak üzere uluslararası bir kumpasla karşı karşıyayız. Öyleyse yapacağımız şey çok basit ?kenetlenmek? işte bunu becerdiğimiz zaman dünya üzerimize gelse emin olun vız gelir tırıs gider. Ama dediğim gibi kenetlenmeyi becerebilirsek?

Artık Türkiye´de bazı şeyleri uygulamaya koymanın da kanaatimce vakti geldi. Yoksa bu HDP-PKK sinir uçlarımızla oynamaya devam edecek. Bana göre bu ülkede ?Sayın Apo? demek artık suç olmalı. Terör kavramını ve ilintili olanları anayasamıza koymalıyız. Artık bu konuyu ciddi ciddi konuşmamız ve tartışmamız gerekiyor. Bakın Amerika´dan örnek verelim. Onların teröre ve teröriste bakış açısını değerlendirelim;

Amerika, teröre en ufak müsamaha gösteriyor mu? Hayır?

Amerika, teröre ilintili olanları hukuk var deyip hoşgörüyle yaklaşıyor mu? Hayır?

Amerika, terör propagandası yapan, terörü öven kişi ya da kurumlara en ufak bir taviz veriyor mu? Tabii ki, hayır?

Öyleyse biz de artık bazı şeyleri gündeme getirmemiz lazım. 50 yıl oldu. Bir 50 yıl daha bu mücadeleyi sürdüremeyiz. Bir şey yapmamız lazım. Ucu kime dayanırsa dayansın. Terörün arkasında kimler olursa olsun. Artık bu mücadeleyi sadece masada değil. Sahada da vermemiz lazım. Ki, aslında hükümet son birkaç yıldır sahada olan mücadeleyi de aslında çok iyi ve etkili yapıyor. Tamam Mecliste HDP olsun, hatta federasyonu, hatta bölünmeyi bile savunsun. Ama Milletin meclisinde bu güruh PKK´yı övmesin. PKK´lıların cenazelerine gidip şov yapmasın. Arabalarında PKK´lı teröristlere silah gibi gıda gibi malzemeleri taşımasın. Kim bunları yaparsa hesabı sorulsun. Diyeceksiniz ki, zaten bunların hesabı soruluyor. Soruluyor da ama işte tam dediğimi kapsamıyor. Devlet olarak net olmamız lazım artık. Onun için de Anayasamıza bazı şeyleri ilave etmemiz, yazmamız lazım?

Bir kez daha üzerine basa basa söylemek istiyorum, bütün bunlara rağmen Kılıçdaroğluna atılan yumruğu amasız ve fakatsız kınıyorum?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?