USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivaslıların Bir Rüyası Daha Gerçeğe Dönüşüyor?

07-01-2019

Sivas, geçte olsa ikinci üniversitesine nihayet kavuşuyor. Sivas´ın gelişmesi, hak ettiği yere kısa sürede ulaşabilmesi için eğitim sektöründe de iddialı olması lazım diye hep söyledik, yazdık. Bu konuyla ilgili kamuoyu oluşturmaya gayret ettik.

Şimdi, inşallah Sivaslıların bu rüyası gerçeğe dönüşüyor. Şunu hemen ifade edeyim; bu konuda kimin katkısı varsa, kimin emeği varsa hepsine ayrı ayrı Sivaslıyım diyen herkesin teşekkür etmesi lazım.  Çünkü bu şehir bizim. Biz yaşıyoruz bu güzel şehirde. Mezarlarımız burada. Burada kök salmışız ve bu şehirde nefes almaya devam ediyoruz.  Sivas´ın kadim bir coğrafya, geçmişi olan bu devletin kurulmasında, cumhuriyetimizin ilan edilmesinde Sivas´ın çok önemli bir yeri olduğunu, devletimizin kurulduğu şehir olduğunu söylüyoruz.

İnşallah,  bu yatırım fazla uzatılmaz. Ben, işin doğrusu siyasilerimizin çok büyük katkısı var bu yatırımın Sivas´a kazandırılmasında ama Sayın Valimiz Salih Ayhan Bey´e de çok güveniyor ve inanıyorum. Özel İdare İl Sekreterliği döneminde iki büyük eserin Et Entegre tesisleri ( Et Süt Kurumunun) ve Yıldız Dağı Kayak Tesislerinin hizmete açılmasında çok büyük katkısı var. Bunu, şunun için söyledim. O dönemde evet siyasi destek vardı. Sayın Bakanımızın ve milletvekillerimizin başta Hilmi Bilgin Bey olmak üzere bu iki tesisin Sivas´a kazandırılması noktasında katkıları var bu doğru. Ancak Sayın Valimizin de o dönemdeki iş takibi ve ısrarcılığı sonucu bu iki prestij projesi Sivas´a kazandırıldı.  Şimdi aynısını ikinci devlet üniversitemiz konusunda da bekliyoruz Sayın Valimizden. Ve Sayın Valimiz Salih Ayhan Beyin bu dönemde Sivas Valisi olmasının da bir avantaj olduğunu düşünenlerdenim.

İkinci devlet üniversitemiz için geçtiğimiz hafta önemli bir toplantı gerçekleştirildi.  Toplantıda ikinci üniversitemizin yerinin Kurt Deresi mevkiine yapılacağı açıklandı. Aslında o mevkide birkaç bölge üzerinde duruluyordu. Ancak somut olarak Kurt Deresi mevki açıklandı. Şehrin o bölgesinin canlanması ve ayrı bir merkez olması bakımından bu mevkii önemli. Keşke 10 bin kişilik yüksek öğretim yurtlarının  bir bölümü de o bölgede bir yere yapılmış olsaydı. Demek istediğim şehrin her tarafına adil davranmak lazım. Rant oluşturulacaksa şehrin her tarafında rant oluşturulsun ve herkes kazansın. Neyse bu ayrı bir konu?

Bu arada ikinci üniversitemizin rektörü biliyorsunuz Profesör Doktor Mehmet Kul olarak açıklanmıştı. Bazı cenahlar rektörün Sivaslı olması için epeydir kendi çaplarında bir kampanya yürütüyordu. Sonuçta Kahraman Maraşlı bir hocamız oldu. Sivaslı olsa daha mı, iyi olurdu? Bütün bunlar belirsiz sorular.  Bize düşen Mehmet Kul hocamıza destek olup bir an evvel üniversitemizin kısa zamanda eğitim öğretime başlaması. Beklentimiz işin doğrusu yüksek. Kaliteli ve nitelikli bir eğitim verilmeli. Büyük hedefler konulmalı. Sıradan, niteliksiz bir üniversite olmamalı Sivas Bilim Teknoloji Üniversitemiz.  Şehir de bunun için gerekeni yapmalı. Üniversitenin yönetim kadrosuna destek olunmalı ve teşvik edilmeli. İşin doğrusu falanca olmalıydı neden bu şahıs rektör oldu gibi kısır söz ve söylemlerden uzak durulmalı. Umarım Mehmet Kul hoca başarılı olur. Biz de ikici üniversitemizi takip etmeye devam edeceğiz. Yapılanları ve yapılmayanları yazmaya, gündeme getirmeye devam edeceğiz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?