USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2019 Hareketli Geçecek

16-01-2019

Dün Sayın Valimiz ziyaretimize geldiler. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemiz çalışanları ve bizlerle hasbihal ettiler. Biz, İrade Gazetesi olarak yayın politikamız ve genel anlayışımız üzerine kendisini bilgilendirdik. Görüşmede doğal olarak yerel seçimler ve Sivas Kongresinin 100. yılı da konuşuldu. Malumunuz 2019 yılı Sivas Kongremizin 100. yılı dolayısıyla bahar aylarından itibaren öyle gözüküyor ki, Sivas hareketli zamanlar geçirecek.  

Sivas Kongresinin 100. yılını tüm Türkiye´ye iyi anlatma ve geçmişi yeniden millet olarak bir kez daha hatırlatmakta büyük faydalar olduğuna inanıyorum. Zira içerisinden geçtiğimiz sıkıntılı dönem bizi tarihîmizle yüzleşmeye bir bakıma mecbur kılıyor.

2019 Sivas için yeni bir hikâyenin inşallah başlangıcı olur. Çünkü, Sivas´ın artık yeni bir hikâye yazmasının vakti geldi geçiyor bile. 80´li yıllarda ANAP döneminde treni kaçırdığımız o dönem gibi olmasın bu dönem. Çünkü Sivas yeni bir anlayış birliğine doğru yol alacak yeni yerel yöneticileri ile birlikte.

Bu tanıtım fırsatı hem ülke çapında hem de uluslararası arenada Sivas´a yeni fırsatlar sunabilir. Yeni Belediye Başkanımızla birlikte, genç ve çalışkan Valimiz ve kuvvetli yerel basınımızla beraber Sivas çevresinde yeni bir başlangıç yapılabilir.  2. Üniversite ve  Demirağ OSB´nin tam olarak faaliyete geçmesiyle birlikte lojistik olarak Sivas bir üs bölgesi haline gelecek. Buna hızlı treni de inşallah eklediğimizde çevremizdeki pek çok vilayetten daha çok avantajları olan bir il haline dönüşecek Sivas. Dolayısıyla çok gayretli ve yoğun bir yılı yaşamaya hazır olalım.

Bu arada Kıbrıs Türkünün ve Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu ve Büyük Devlet Adamı Sayın Rauf Denktaş´ın 7. ölüm yıl dönümüydü geçtiğimiz 13 Ocak tarihi. Allah bol bol rahmet eylesin bu güzel insana. Onun sayesinde Kıbrıs hep Türkiye´de sıcak kaldı. Ömrü mücadeleyle geçti Denktaş´ın. Direndi, koştu, koşuşturdu, savundu ve sonucunda Türkler kendi devletini kurdu Kıbrıs´ta.  Gelin o güzel insanın şu sözleriyle bir kez daha saygı ve minnetle analım. Rauf Denktaş diyor ki, ?Başaramayacağım? korkusu içinizde yer etmesin; ?Başaracağım? diyen başarır. Başarmak için cesur ve atılgan olunuz. Çekingen ve ürkek olmayınız, cesur olan kazanır, inançlı olan başarır. Hayalinizi geniş tutunuz. Biz, millî ve manevî değerlerimizi korursak, değerler de bizi koruyacaktır. Kendinizi mutsuz saydığınız an elinize bir kâğıt alınız ve Allaha şükretmenizi gerektirecek mutluluklarınızı sıralayınız. Listenize bir bakınız ve derhal neşeleniniz. Allah´a şükür mutluluğun anahtarıdır. Sayılı günler çabuk geçer, her gününüzü değerlendiriniz. Başarı ve mutluluğun temelinde imanlı ve inançlı olmak vardır.?

***

Ortalıkta bir grip-nezle salgını var aldı başını gidiyor. Tabii biz de bu salgından nasibimizi aldık. Bir haftadır ilaç, tedavi ve istirahat derken yine de toparlanabilmiş değilim. Bu normal bir durum mu, diye bakıyorum etrafıma(!) Grip- nezle olan herkes en az 10 gün sürdü, diyor. Demek ki, bağışıklık sistemiyle ilgili bir konu. Bir arkadaşım, ?Ağabey, hastalık vücudun zekâtıdır. Geçmiş olsun? diye telefon açmıştı. Evet, bizde inşallah zekâtımız olur dedik ve buna inandık. Bu vesileyle tüm hastalarımıza acil şifalar dileyelim?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?