USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

24. HADİSİ ŞERİF

28-06-2018

?Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek gerek kendisine ve gerek se başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yan yanayız? buyurmuştur.? (Buhârî Talâk-25 Edeb 24, Müslim Zühd-42)

 

?Öyleyse yetimi sakın ezme? (Duha Suresi -9) ?Haksızlıkla yetimlerin mallarını yiyenler, hiç şüphesiz karınlarına ancak ateş doldurmuş olurlar. Zaten onlar, alevlenmiş ateşe gireceklerdir.? (Nisâ Suresi-10)

Dünyada insana en çok haz veren, lezzet veren ibadet hangisi diye sorsalar, tereddüt etmeden bir yetimi sevindirmek, doyurmak, onun ihtiyaçlarını karşılamak derim. Nisan 2016 yılında ?Yetim Gülerse Hz. Peygamber (sav) Güler?, kampanyasıyla yetim sponsorluğu başlattık Sivas Ravza Demeği olarak ve bir yıldır 250 yetime 50 ila 100 TL burs veriyoruz. Rabbim (cc) yeryüzündeki milyonlarca yetimi yedirip içirmeyi, onların tüm ihtiyaçlarını karşılamayı nasip etsin.

Her ay Etiyopya (Habeşistan) başta olmak üzere, Afrika ülkelerinde yetimhanelerde onlarca kurban kestiriyoruz. Kestirdiğimiz kurbanları, yetimlerin, sofrada afiyetle o etleri yediklerini gördükçe vallahi dünyalar bizim oluyor.

Babası ölmüş akil baliğ olmayan her kız ve erkek çocuk yetimdir. Onlar Hz. Muhammed (sav) gibi garip ve ümmete, Hz. Muhammed (sav)´in yetimleri olarak emanettir. Maalesef Avrupa, Avusturya, Amerika başta Afrika olmak üzere birçok ülkede yetimhaneler kurarak onları Hristiyan olarak yetiştiriyor, sonra en zeki ve kabiliyetli olanları seçip ülkelerine götürüp modem köleler olarak, ülkelerini kalkındırmaya devam ediyorlar. Ne acıdır Mayıs 2017´de Kıbrıs´a gittik ve oradaki kardeşlerimiz, Avusturyalı bir Yahudi´nin KKTC´deki 400 kişilik tek yetim haneyi işlettiğini aktardılar, kızlı erkekli aynı odada yatırarak, aynı banyoda yıkanarak onları iffetsizliğe alıştırmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Müslümanlar bir araya gelmeli, güçlerini en kısa zamanda birleştirmeli, İslam birliği, İslam orduları, İslam ekonomik iş birliği, tesis edilip yetimlerine sahip çıkmalıdır. Başta Afrika olmak üzere İslam ülkelerinden bu zalimleri söküp atmalı yetimlerimizi kucakla- malıyız.

Mayıs 2016´da 54 Afrika ülkesinden biri olan Çad´a gittik. Açtırdığımız 40 su kuyusundan onunu gezdik; gördük nasıl sömürüldüklerini, nasıl çatılara silme uçan Fransız savaş uçaklarıyla sindirildiklerini, nüfusun yansının 100 dolara nasıl Hristiyanlaştırıldığını gördük.

Hiçbir yatırım yapmadığı halde 16 Afrika ülke-sinde, Fransa´nın aldığı haraç yıllık 260 milyar dolar, akıllara ziyan, bu zalimlerin artık oralardan sökülmesi lazım, kardeşlerimizin imanlarım tekrar kurtarmalıyız. Neredeyse yan yana Hristiyanlaşan nüfusu tekrar İslam´ın neşesine ulaştırmalıyız. Her gün üç yüz çocuğun açlık, susuzluk ve ilaçsızlıktan ölen Afrika´ya hayat vesilesi olmalıyız.

?Kalbinin yumuşamasını istersen yoksulu doyur ve yetimin başım okşa? buyuran Hz. Peygamber (sav)´in gösterdiği bu yolda başta akrabalarımızdan, komşularımızdan olmak üzere, milletimizin yetimlerine sahip çıkmalı, onların hem bedenlerini, hem de ruhlarını doyurmalı, Peygamber ahlakıyla yetiştirmeliyiz. Önce ümmetin yetimlerini sonra dünyanın tüm yetimlerini onurlu bir hayatla yaşatmalıyız. Organ mafyası batıl batıdan yetimlerimizi kurtarmalıyız; Rabbim bu güzellikleri bizlere ihsan eylesin, yetimin cennet vesilesi olduğu şuuruyla yaşamayı nasip eylesin vesselam...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?