USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

25. HADİSİ ŞERİF

05-07-2018

 

 

"Müminin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır onun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe nimeti kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa musibete uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur." (Müslim Zühd-64)

 

"Elbette her bir zorlukla beraber bir tür kolaylıklar vardır. Gerçekten her bir zorlukla beraber bir tür kolaylık vardır." (İnşirah Suresi 5-6)

 

Dünya sınav yurdudur ve fanidir, dünya nimetlerinin hepsi fani olduğu gibi dünya sıkıntıları, acılan dertleri de fanidir. Yaş ortalamasının 75 ´e yükseldiği ülkemizde; ebedi hayatın yanında, an gibi kalacak olan şu hayatta müminler mutlu, huzurlu günleri ve yıllan yaşadığı gibi, iptilali gamlı günleri de yaşar.

 

Eski ümmetler bin yıl yaşarlarmış; ama bu gün yüz yılda yaşanan sosyal, siyasi ve kültürel hayat o bin yıldan daha yoğun ve fazladır, sosyo - psikolojik hadiseler sonucu, son yüzyılda ülkemizde ve dünyada vuku bulan savaşlarda milyonlarca insan ölmüş, milyonlarca mü´min muhacir olmuş, fiziki ve siyasi depremler darbeler, ekonomik krizler buhranlara sebep olmuştur.

 

Özellikle İslam coğrafyası Osmanlı´nın yıkılmasıyla Afganistan - Irak - Suriye - Filistin - Arakan - Doğu Türkistan kan gölü olmuş, sömürülen Afrika açlık ve kuraklıkla, Yemen Mısır Tunus Libya Arap bahan safsatasıyla iç savaşlara sürüklenmiş, en son kale Türkiye 15 Temmuz 2016 FETÖ askeri darbe girişimiyle beşe bölünmeye çalışılmış, Allah´ın yardımı milletimizin iman ve şecaatiyle hain zümre püskürtülmüş, ikinci bir kurtuluş savaşı verilmiştir. Bu fitne ve savaşların arkasındaki Avrupa İngiltere Amerika ve hepsinin patronu Siyonizm var ve bu savaş artarak devam etmektedir. Yine bu savaş ümmetin varlıkla yokluk savaşıdır.

 

Eğer Türkiye yıkılırsa tüm İslam Alemi ekonomik dar boğaz ve silah zoruyla Hristiyanlaştırılacak, İslam yeryüzünden planlarının neticesi olarak kazınacaktı. Oyun çok büyük ve hakla batılın, haçla hilalin savaşı öyle gözüküyor ki şiddetlenecek, dünya çok büyük hadiselere gebe; "Onlar tuzak kuruyorlarsa, Allah´ da (onlara) tuzak kuruyor, Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır." (1)

 

Özellikle son 15 yıla bakarsanız, ülkemizde neler yaşandı neler... Yirmi yıl önce bin yıl sürecek denen 28 Şubat 1997 post modem darbe yer ile yeksan oldu elhamdülillah. Nice zulümler son buldu ve zincirlere vurulan bir devlet bir millet prangalarını sökmeye asli hürriyetine ve hüviyetine kavuşmaya başladı. Suriye´de yaşananlar neticesinde 3 milyon muhacir Müslümanı ülkemizde misafir etmemiz takdire şayan. On beş yılda olanlar son yüzyılda olanlara bedel. Gelecek on yıllarda bin yıla bedel hadiseler vuku bulabilir. Rabbimizin lütfuyla ümmetin toparlanarak İslam´ m izzetli yıllarına vesile yıllar yaşayacağımızı ümit ediyorum İnşallah.

 

"Kim sabrederse zafere ulaşır" buyurur Hz. Peygamber (sav), biz ümmet olarak imanın şuurunda, İslam´ı hayat nizamı olarak yaşadıkça, Allah bizlerle beraber olacak ve Allah m hizbi muhakkak zafer kazanacak, Rabbimiz (cc); "Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir. " (1) buyuruyor.

 

Bizi sefalete düçar eden batı çatırdıyor. Bizim açlık susuzluk ve ilaçsızlıktan ölen yavrularımız cennete gitti, şehitlerimiz cennet öncülerimiz ama sabır abidesi bu ümmet. Ümmeti Muhammed ne zulümlere, başlarına dikilen ne firavunlara sabretti ve mücadele etti, rıza penceresinden baktı eğer Müslümanların başlarına gelen sıkıntılar Hristiyanların başına gelseydi vallahi çıldırırlar birbirlerini yerler, Avrupa´da ortaçağda yaşananların yüz misli barbarlık ve zulüm yaparlardı birbirlerine.

 

Yaşananlar gösterdi ki, küfrün yüz yıllık zahiri hâkimiyetinde kan ve gözyaşından sömürü ve alçaklıktan, ihanet ve zulümden başka bir şey yok, hâlbuki 13 yüzyıllık İslam tarihi ve hâkimiyetinde hak ve adalet, silm ve hürriyet, ülfet muhabbet ve haktan başka bir şey yok, biri hak biri batıl biri haç biri hilal. Musa (as)´ya ihanet eden Museviler, İsa (as)´ya ihanet eden İseviler zulümleriyle abad olamayacak Hz. Muhammed (sav)´e iman eden Muhammedilerin yeryüzünü tevhidin nuruyla doldurma, hidayet nurunu yayma fetih ve silm vakti gelmiştir ve batıl zail olacaktır İnşallah.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?