USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

27. Hadisi Şerif

19-07-2018

"Nefsimi elinde bulundurana yemin ederim ki sizden birinize ben ana babasından çocuğunuzdan ve bütün insanlardan daha sevimli olmadıkça iman etmiş olamaz." (Buhari, Müslim-69)

Allah (cc) yaratılış gayesini şu kutsi hadisle izhar eylemiştir; "Ben gizli bir hazine idim zikredilmeyi sevdim ve mahlûkatı yarattım."

Sevgi yaratılışın sebebi ve ilk yarattığı Muhammed´inin (sav) ruhu, iki cihan serverinin ifadeleriyle "Allah (cc) ilk benim ruhumu yarattı, ben Allah´ın nurundan yaratıldım" buyurarak bu hakikate işaret etmiştir.

Suretimizin ve siretimizin benzeştiği ikinci bin yılının Müceddidi Îmam-ı Rabbani Ahmet Faruk Serhend (ks); "Allah´ın ilk yarattığı Hubb-i Taayyün" diyerek Allah´ın ilk sevgiyi yarattığını ifade eder Mektubatında.

Rabbimiz (cc) Peygamberimizi bütün "Hubbun" sevginin merkezine koymuş, bütün sevilenleri (Peygamberleri) de O´nun (sav) çevresine toplamıştır.?

Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl Muhammed ´siz muhabbetten ne hâsıl Allah (cc) sevdiğinin sevilmesini ister, iman tevhit anahtarıyla kalbe girdikten sonra, orasının Zatının ve âlemlere rahmet olarak gönderdim dediği Muhammed´inin muhabbetiyle dolmasını ister. Tüm Peygamberler o gelmeden onu tasdik etmiş, sevgilerini izhar etmişlerdir ve Hz Ebubekir (ra) ona âşıktı Hz. Hatice (ra) Hz. Aişe (ra) Hz. Bilal (ra) onun âşıklarıydı. Vallahi sahabenin her birini yıldız yapan Peygambere duydukları coşkun sevgiyle ittiba kulluk aşkı olmuştur.

Allah ve Resulüne sevgi duymayan amele, amelde ihlasa ulaşamaz. Sevgi aracın yakıtı gibidir. Yakıt biterse araç gitmeyeceği gibi Allah´a ve Resulüne duyulan sevgi de azalır ve biterse ne namaz ne cihat kalır, bilakis boşluk kabul etmeyen dönen manasındaki kalp, günahlara dönmeye, zalimlere sevgi duymaya önce nefsini ölçüsüz sevgiyle ilahlaştırmaya ve geçici her lezzeti, helal haram demeden yaşamaya her günaha yönelmeye başlar. Kamil bir mümin erdemli bir Müslüman peygamberi sever, onu seven sünnetlerini sever, onun yaşadığı Kur´an ahlakıyla ahlaklanmaya başlar ve Fenafirrasul, Fenafillah hallerini o coşkun sevgiyle yaşar.

"Allah bes bâki heves" diyerek Allah için bakar, Allah rızası için yaşar ve o yolda ölür o yolda şehit olur.

Anne babasını eş dost ve çocuklarını Peygamberden fazla seven de maça üç sıfır mağlup başlayan, son gazla son sürat (hız) yapan şoföre benzer haktan ve hakikatten uzaklaşır. Ve sonunda birer birer onları da Allah ve Resulünü de kaybeder neuzibillâh...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?