USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

28. Hadisi Şerif

25-07-2018

?İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur. Dikkat edin! O, kalptir.? (Buhari İman-39 Müslim Müsâkât-107)

Kalp hayatın merkezi, vücuda kan pompalayan damarlara kanı dağıtan motor, bir an bile durmayan, gözler uyuşa uyumayan can, canın merkezi, et sinir kas ve kan, bu onun maddi yönü dünyaya bakan ciheti.

Bir de kalbin manevi yönü var; iman eden inkâr eden, kabul eden reddeden, yakine eren, şüpheye düşen, nifaka dalan, yahut itminana ulaşan ciheti;

Allah inanç açısından Bakara suresinin ilk ayetlerinde önce iman edenlerden bahseder. Onlar kalpleriyle Kuran´a iman eden muttakiler, gaybe inanan namaz kılan, zekât veren cömertler ve yine ilahi kitaplar ve peygamberleri tasdik eden ölümden sonra ahire- tin varlığına şüphesiz inananların olduğunu, hidayete sahip olanlarında kurtuluşa ulaşacaklarında bunlar olduğunu ifade buyurur Hz. Allah (c.c)...

İkinci olarak inkâr eden kâfirleri anlatır, inatlarından iman etmeyeceklerini Allah´ın da onların kalplerini ve kulaklarını mühürlediğini, onların gözlerine de bir çeşit perde gerildiğini ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap olduğunu (Bakara Suresi - 7) kalplerinin inatları sebebiyle mühürlendiğini ve asla iman etmeyecek Ebu Cehilleri, Ebu Leheb´leri anlatır.

Üçüncü zümre olarak da münafıklardan bahseder, kalpleriyle Hz. Allah ve Hz. Muhammed´e (sav) inanmadıkları halde mü´minlerin yanında dilleriyle iman ettik derler. Allah´ı ve peygamberi aldatacaklarını sanırlar hâlbuki netice de kendilerini aldatmıştır onlar. Allah (c.c) ?Onların kalplerinde bir hastalık vardır; Allah da onların hastalığını çoğaltmıştır. Söylemekte oldukları yalanlar sebebiyle de onlar için elim bir azap vardır.? (Bakara Suresi-19) Böylece onlar hasta ve menfaat pe- rest kalpleri sebebiyle yalpalarlar ve onlar yalanı ağızlarına sakız edinirler, yeri gelir ayet hadis okurlar çok hayırlı iyiliksever topluma çok faydalı hizmetleri katkılan olduğunu ifade ederler, onlar yalancılardır ikiyüzlü münafıklardır. Müslüman gözükür cumadan, bayramdan, kandilden, bahseder ama cami cemaat ümmet düşmanıdırlar.

Her haramı bazen açık bazen gizli yaparlar. Eşlerine ve çocuklarına bile ihanet ederler, ahlak ve faziletten dem vururlar ama Allah´ın razı olduğu hayata razı olmazlar, İslam´ın kutsallarıyla dalga geçerler, hakaret ederler kâfirlere dostluk, Müslümanlara her fırsatla düşmanlıklarını izhar ederler ve bunların İslam´a ve Müslümanlara verdiği zararı ehli salib veremez, 15 Temmuz´da yaşadık sureti Haktan gözüküp bizim uçaklarımızla, tank ve topumuzla bizi nasıl alçakça vurduklarını, ansızın geceyi cehenneme çevirdiklerini bunu Hans´1ar Coni´1er yapamazdı; işte münafıklar böyledir. Münafıklar cehennemde kâfirlerden daha ağır azaba uğratılacaklar, şeytanla beraber en aşağı tabakada yanacaklar.

Kuran´ı hâkimde Rabbimiz:

?Şüphesiz ki münafıklar cehennem ateşinin en aşağı tabakasındadırlar. Onlara hiçbir yardımcıda bulunmazlar.? (Nisa Suresi-145)

Kalp arşullah´dır, kenzullahtır, sırlar âleminin kapısı, mana denizinin deryasıdır. Kalbini selamete ulaştıranlar ahirette selam yurduna girecek olanlardır. Küfrün nifakın tozlarını, mal makam putlarını kıran mürid, ilahi lütuflara ulaştırılan murad, rıza makamına varan Allah ondan, oda Allah´tan razı olan, kalbini iman ve ikanla mutmain kılan, zikrullah aşkullah şevkullahla nuru ilahiye banan, gaflet tozunu kalbinden silen, esma ef´al sıfat tecellilerine layık ve mazhar olan kalp, dünya ve içerisindekileri çıkarıp ağırlığından kurtulan, melekût âlemine uçmaya hak kazanmış, Allah´ın boyasıyla boyanmış Muhammed-i Hakikatleri aralamış kalbin sahibi, daha dünyada cennet müjdesine mazhar olsa da, ubudiyette aşk ve şevkini, ümmete hizmette izzet ve azmini eksiltmez. Allah (cc) için yaşar, Allah (cc) için ya aşk şehidi yâda can şehidi olarak ölür ve maşuku hakikisine (cc) kavuşur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?