USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

29. Hadisi Şerif

26-07-2018

"Ya Resulallah! Kendileri ile oturacağımız kişilerin en hayırlıları kimlerdir? denildi, Resulullah sallallahu aleyhi vesellem görülmesiyle size Allah´ı hatırlatan, konuşması ilminizi artıran ve ameli size ahireti hatırlatandır." (Ebu Yalâ, Musned, 4, 326 Suyuti, Câmiu´ssağir, 1, 617)

Zor günler ümmetin dar günlerindeyiz. Kuran-ı Kerim´lerin İslam ülkelerinde zaman zaman yakıldığı, âlimlerin asıldığı batıl batnıın kendi çıkarlarını gözeten, kendilerine hizmet eden idarecileri, kuklaları, Müslümanların başına getirdiği, demokrasi putlarını Mısır´da olduğu gibi; Muhammed Mursi´yi ve nicelerini indirerek yediği, Cezayir´de sakallıların merkezi caddelere çıkışının yasaklandığı, başörtülü ninelerin bile kamusal alan diye kamu kuramlarına sokulmamak için planların yapıldığı, kapalı kızlarımız için üniversitelerde ikna odalarında inançlarının çalınmaya çalışıldığı yıllar, Alimleri ve Salihleri azalmış, irfan merkezlerine kilit vurulmuş, ehlullah her türlü çileye maruz bırakılmış, meydanları yarım hocalar, din tüccarları kaplamış, hatıra fetva yağdıran düzenbaz; âlim kılıklı soytarılar türemiş, Lawrance´lar müsteşrikler cirit atar olmuş, ehlisünnet´in yoluna ket vurulmuş. Daeş El-Kaide, Boku Haram ümmetin üzerine salınmış, kısaca batıl istila etmiş Hak ehli garip kimsesiz, biçare ve yalnız kalmış son yüzyılda.

İşte böyle bir zamanda görülmesi Allah´ı hatırlatanlar, sohbeti ilmimizi, ameli ahireti hatırlatanlar, denizlerin dibindeki inciler gibi azdır, kibrit-i ahmer, bülbül-i şeydadır.

Onlar Süreyya yıldızı gibidirler, onlar yaşayan Kur´an´dırlar, onlar peygamberi hayatlarının yegâne örneği kabul eden hakikat incileri, cennet rehberleri, ümmete şefkatte güneş gibi, ayıplan örtmede gece gibi, cömertlikte akarsu gibi, tevazu da toprak gibidir.

Ümmetin günahkârlarını o günahlardan kurtarmak için çırpınırlar, iyiliği emreder kötülükten vazgeçilirler, bu uğurda ithamlara, iftiralara, hakaretlere uğrar sabrederler; taş atana gül atarlar, kısas hakkını kullanmaz, af yolunu tutarlar, taş atan bizden taş attıran bizden değil derler.

Erdem hareketinin öncüleri, bir gül yetiştirmek için bin dikene katlanan erler, üstadın dediği gibi;

O erler ki gönül fezasındalar

Toprakta sürünme ezasındalar

Yıldızları teşbih teşbih çekerde

Namazda arka saf hizasındalar

İçine nefs sızan ibadetlerin

Birbiri ardınca kazasındalar

Günü her dem dolup her dem başlayan

Ezel senedinin imzasındalar

Bir an yabancıya kayşa gözleri

Bir ömür gözyaşı cezasındalar

Her rengi silici aşk ötesi renk

O rengin kavuran Beyza´sındalar

Ne cennet tasası ve ne cehennem

Sadece Allah´ın rızasındalar.

                Necip Fazıl KISAKÜREK

Onlar ümmetin günahları için gece gözyaşı dökerler, gece ibadeti azalannı nurlandırmış, hali ve kali kalbe tesir edenlerdir onlar. Ya hakkı söyler yahut susarlar, mütebessim dava adamıdırlar. Allah için sever Allah için buğz ederler; uçmayı kaçmayı değil istikameti, yetime mazluma yardım etmeyi gaye edinirler.

´Ele verir talkını kendi yer salkımı´ hiç değil, bırak haram yemeyi mubah da bile aşırıya kaçmazlar, takvayı gaye edinirler, küçükleri sever büyükleri sayarlar, bir hayır bin keramete tercih ederler.

Ve onlar yaşadıkları toplumu Ümmi Sinan gibi hayallerindeki gül bahçesine çevirmeye çalışırlar.

Seyrimde bir şehre vardım

Gördüm sarayı güldür gül

Sultan´ının tacı tahtı

Bağı duvarı güldür gül

Toprağı güldür taşı gül

Kurusu güldür yaşı gül

Has bahçenin içinde

Servi çınarı güldür gül

Al gül ile kırmızı gül

Çift yetişmiş bin bahçede

Bakışırlar hare karşı

Han ezhan güldür gül

Gül alırlar gül satarlar

Gülden terazi tutarlar

Gülü gül ile tartarlar

Çarşı Pazar güldür gül

Gülden değirmeni döner

Onun ile gül öğünür

Akarsuyu döner çarkı

Bendi pınar güldür gül

Ümmi Sinan gel vasfeyle

Gül ile bülbül derdini

Yine bu garip bülbülün

Ahu figanı güldür gül

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?