USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

31-08-2018

Ruhları Şâd olsun. Mekânları cennet olsun. Dünden bugüne Vatan için, Türk Milletinin geleceği için canını vermekten çekinmeyen vatan evlatlarını bir kez daha saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum.

96 yıl önce dünya tarihinde her millete nasip olmayacak büyük bir zafere imza attık. Hem de kanımızla imzamızı attık Anadolu topraklarına. Düşmanlarımıza yokluk içerisinde, sefalet içerisinde var olduğumuzu, var olacağımızı söyledik ve tüm dünyaya da bunu ilan ettik. Bugün yaşadığımız süreç, dünü yani 96 yıl öncesini daha iyi anlamamızı ve idrak etmemize sebep oluyor. Bugün de dün olduğu gibi Kurtuluş Savaşında verdiğimiz o büyük mücadeleyi vermeye hazırız.

Türkiye, geldiği nokta itibariyle hiç endişeniz olmasın her türlü şartlara hazır bir devlet ve yine hiç şüpheniz olmasın her türlü olumsuz şartlara hazır bir milletimiz var. Dolayısıyla söz konusu vatan olduğunda hepimiz yeniden kanımızla, canımızla yeni destanlar yazmaya, yeni imzalar atmaya hazırız.

Sanırım bugün, bir kişinin evet sadece bir kişinin bir millet için ne ifade ettiğini daha iyi anlıyoruz. Bize düşmanlık edenler, bizi Anadolu topraklarından sürüp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ne son vermek isteyen düşmanlarımız dün Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü hedefe koymuştu bugün ise aynı güçler Recep Tayyip Erdoğan´ı hedefe koyuyor. 

Bugün karşımızda olanların asıl amaçlarının Türk Devletini ve Türk Milletini yok etmek olduğunu biliyoruz. Ama bu ülkede dün olduğu gibi bugünde maalesef aramazda bazı beyinsizler var. Bu güruh bunu anlamayacak kadar ya zır cahil ya da gerçekten saf denecek şekilde süzme salaklar. İşte, bugün yine ve ısrarla Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını milletin bir evladı olarak rahmetle anıyorum. Şükranlarımı sunuyorum onlara. O günün şartlarının daha vahim, daha yaşanmaz olduğunu her halde hepimiz kabul ediyoruz. Öylesi vahim bir durumda bile mücadeleden çekinmeyen, korkmayan, cesurca ortaya çıkıp milletin desteğini de alarak bir umut oldular.

Ben, halâ bazı kesimlerin Atatürk´le ilgili absürt, gerçeğe dayanmayan, akla ve mantığa aykırı bazı söylemlerini aynen kendilerine iade ediyorum. Biz çocuklarımıza maalesef bu büyük kahramanımızı yeterince anlatamadık, yeterince tanıtamadık. Burada suçlu arama niyetinde değilim ama gerçek bu maalesef ve hepimiz de bu konuda kusurluyuz. Benim için Fatih Sultan Mehmet Han ne ise Gazi Mutafa Kemal Atatürk´te odur. Onun için bu tür bir ayrışmaya girmek, yapılan tartışmaları gereksiz buluyorum.

Bugün, nasıl Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın, devletimiz için ne ifade ettiğini ve nasıl bir sembol olduğunu biliyor, anlıyor ve devletimiz için, geleceğimiz için nasıl sonuna kadar desteğimizi veriyorsak artık bazı şeylerin daha net bilinmesi ve anlatılması taraftarıyım. Şunu diyebilir miyiz, Amerika´nın tek derdi Recep Tayyip Erdoğan? Böyle düşünen ve inana varsa kimse kusura bakmasın ama bunlar salak tayfayı işaret ediyor. Amerika´nın derdinin Türk Devleti ve Türk Milleti olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için aklımızı başımıza toplayalım. Farklılıklarımız olabilir. Ama ayrışmadan, birbirimizin altını oymadan, ötekileştirmeden bu vatana sahip çıkma zorunluluğumuz var.

Allah korusun bu gemi su almaya başlarsa hepimiz batarız. Gerçi, ben sizinle aynı gemide değilim diyip, bunu da açıkça dillendirenler salaklar da var.  Onlara cevap niteliğinde olsun.  Bizim tarafımız Türk Devletinin, Türk Milletinin tarafı. Unutmadan bu milletin içerisinde yaşayan adları Ahmet, Mehmet olan en güzel şartlarda yaşayan, bir eli yağda, bir eli balda olan ama karşı tarafta yer alan sütü bozuklar var. Onlara da sabrediyoruz. Amadolu´nun yağız delikanlıları yeri geldiği zaman elbette cevap verecektir. Allah devletimize zeval vermesin. Allah milletimize zeval vermesin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?