USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

34. Hadisi Şerif

06-09-2018

"İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe gerçek mümin olamazsınız." (Müslim İman-93)

"Sizleri bir şeye yönlendireyim mi? Onu yaptığınız zaman birbirinizi çok seveceksiniz. Aranızda selamı yayın."

Hz Peygamber (sav) "Sevgi karşılıklıdır" buyurur. Mümin Allah´ı sevecek, Peygamberi (sav) sevecek ve mü´minleri sevecek. Sevginin coşkun hali ise aşktır. Aşık ve maşuk, tasavvuf da fena fil ihvan, fenafiş şeyh, fenafir resul fenafillâh beka ve seyir yolcusudur. Îmatı cennetin anahtarıysa, Allah için sevmekte cennetin yoludur. O yoldan yürürseniz cennetin kapısına ve kendi-sine ulaşırsınız. Hz. Peygamber (sav) Mu´az bin Cebel´e; "Ya Mu´az, seni Allah için seviyorum" der, sevgisini izhar eder ve ashabını da bu yola teşvik ederdi.

Sevgi kalplerin anahtarıdır. Allah için sevdiğiniz mü´min kardeşiniz bazen size, kan kardeşinizden daha yakın ve fedakâr olur.

İslam ulvi bir din ve devlete giden, ilahi hukuku olan, müesseseleri olan bir hayat tarzıdır.?

Bunları tesis etmek, toplumda huzur ve sekinet sağlamak, ancak sevgi toplumu oluşturmakla mümkündür. Kalplere sevgi ekilirse muhabbet, ünsiyet huzur biçilir. Kin menfaat adavet ekilirse, terör gasp kavga biçilir, vel hâsıl ne ekersek onu biçeriz. Rüzgâr eken fırtına biçer demişler.

Karşılıklı haklara riayet edilen sevgiler ve kardeşlikler kutsaldır. Tek tarafın menfaati, bir kişinin egosu, hırsı üzerine kurulan kardeşlikler, ihanete dönen, istismara çevrilen şeriata uymayan kardeşlikler batıldır, tüm sevgi nefrete döner, derin acılar hüzünler yaşanır, gönül kırıklıkları onarılamaz hal alır, telafisi zor yaralar açar. Ensar ve Muhacirin kardeşliği, Habil ve Kabil´in kardeşliğine dönmemeli. Karşılıklı haklar çiğnenmemeli, zulme meyledene de itaat ve sevgi beslenmemeli. Sevgili Peygamberimiz (sav) "Allah´a isyanın olduğu yerde kula itaat yoktur " buyurmuştur.

Adama diyorum ki dikkat et önce şeriat Adam diyor var bunda da bir hikmet Yüce olan İslam´dır ve kimse ondan üstün değildir. Peygamber hariç kimse sorgulanamaz değildir. Kimse nefsi için sorumsuzca Müslümanları sömüremez, mal ve makamını istismar vesilesi yapamaz. Yaparsa İslam ´ a ve Müslümanlara ihanet etmiş olur.

İslam´ın rotasından çıkınca insan kalbi, kardeşine kıskançlıkla kine dalınca, gıybeti hayatın bir parçası kılar ve kardeşinin etini hayâsızca yiyebilir, görünce kardeşinden yüz çevirip selam vermeyi bırak, selam almayabilir. Ne büyük hezeyan içindedir, at gözlüğüyle bakanlar, Rahmani hakikatleri göremezler ve kardeşlerine zulmederler. Her Müslümanın, derneğin cemaat ve cemiyetin Hucurat Suresini içine sindirerek, hayatında yaşayarak okuması lazım. Orada gıybetin, bir topluluğu hor ve hakir görmenin, fasıkların yalan haberlerini araştırmanın, aksi takdirde nasıl bir hüsranla zulümlere gidileceğini görmeliyiz. Allah (cc) "Kardeşlerinizin arasını düzeltin" derken bugün aksine nasıl da nemmamlıkla kalplere fitne tohumları ekildiğini görüyoruz.

Selam ver kardeşim çünkü biz kardeşiz Bırak fitneyi düşmanlığı biz kardeşiz Kıylû kâli koy Kuran ve Sünnete uy Gönülleri harap eden adaveti bırak Nefsine zor gelse de adaletli ol hakka uy Selam olsun!

Kardeşlik hukukunu koruyarak birbirlerini sevenlere Selam olsun!

Kardeşine seni Allah için seviyorum diyebilenlere Selam olsun!

Ensar ve Muhacir gibi birbirini sevip bölüşenlere Selam olsun!

Sevgiyi istismar etmeden Allah için sevenlere, Selam olsun! Allah için selam verenlere kalbinde kardeşlerine kin ve buğuz beslemeyenlere

"Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatüh"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?