USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

40. Hadisi Şerif

18-10-2018

?Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:

1- Adil Devlet Başkanı,

2- Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,

3- Kalbi mescitlere bağlı Müslüman,

4- Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,

5- Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine ?Ben Allah´tan korkarım´ diye yaklaşmayan yiğit,

6- Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,

7- Tenhada Allah´ı anıp gözyaşı döken kişi.? (Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Rikak 24, Hudüd 19; Müslim Zekat 91)

1- Adil Devlet Başkanı;

En zor olana en büyük mükâfat vardır. Adalet sahibi olmak, teb´asına adil davranmak, zulmetmemek,

Makamını şahsi menfaatine kullanmamak. İnsanlık tarihi, idareyi ele geçiren ve halkına kan kusturan zalimlerle doludur. Hâlbuki iki dudağına bakan insanlar, ona emanettir. O makam ona emanettir. O ise kısacık idari fonksiyonunu firavunca, kanınca kullanmaktan çekinmez. Ama o makamda ona yar olmaz. Zulümlerinin günahlarıyla ölür, insanlar sevinir, arz sevinir. Nerede Ömer´ in adaleti. ?Kenan Dicle´de bir kurt aşırsa koyunu, gelirde adli ilahi sorar Ömer´den onu?. Devlet baş- kanlan, milletvekilleri, belediye başkanları, amirler, müdürler, öğretmenler, muhtarlar, patronlar, şefler hepsi emir sahibidir ve hepsi şu ayetle uyarılmışlardır. ?Muhakkak ki Allah, adaleti iyiliği akrabaya yardım etmeyi emreder. Çirkin işleri, fenalığı ve azgınlığı da yasaklar. O düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.? (Nahl Suresi-90) Adil olan mutlak Adil (cc) olanın arşının altında gölgelenecektir.

2- Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde büyüyen genç;

Delikanlı, kanı hızlı akan, duyguları şiddetli, şeytanın bayıldığı gençtir, zordur gençlik. Nefse gem vurmak zordur. Şehvetini Allah korkusuyla frenlemek zinaya düşmemek zordur. Sabah namazına kalkmak, gezip tozup eğlenceden, haramdan uzak durmak zordur. Hele de 21. yüzyılda günahların toplumu ifsad ettiği bu çağda değil mi ki şeytana uymuyor, namazını kılıyor, orucunu tutuyor, büyük günahlardan kaçıyor. Vallahi o genç evliyadır. O genç alnı öpülecek sevgi ve saygı duyulacak gençtir ve arşın altında gölgelenecek Ashab´ı Kehf gibidir. Çünkü o günahlardan saklanmıştır.

3- Kalbi mescitlere bağlı Müslüman;

Camiler bu ümmeti cem eder lâkin bugün kalplerimizi cem etmiyor. Çünkü caminin fonksiyonu Asrı- Saadetteki gibi değildir. Yüzyıldır yeni yeni imamlar değer kazanmaya başladı. Cemaat şuur kazandı. Çocuklarımız 28 Şubat sürecinde camilere girmesi yasaklanmışken şimdilerde camilere gelir oldular.

İmam Hatip liselerinin önü açıldı. İnşallah kalitesi yükselen bir eğitimle Peygamber vazifesinin şuurunda, daha donanımlı, daha faideli üretken fedakâr seven ve sevilen İmam hatiplerimiz çoğalır. Camilerimiz kaynaşma, sevme birlik olma ihlâs ve samimiyet vesilesi mabedimiz olur. 15 Temmuz 2016 ihanetinin bastırılmasında, hocalarımız ezanları susturan darbelerden, darbeleri durduran selalar okumuş, zafere kurtuluşa vesile olmuşlardır. Camilerimizi cemaatsiz bırakmayacağız, camilerimiz cennet vesilelerimiz.

4-Birbirlerini Allah (cc) için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah (cc) için olan iki insan;

Sevgi toplumun mayasıdır, kalbi sevgi duyanlar seven ve sevilenler güzel temiz yürekli insanlardır. Menfaatsiz sırf Allah için seven arşın altına layıktır, kalplere layık olduğu gibi, Peygamberimiz (sav) ?Mü´min seven ve sevilen kimsedir, sevmeyen ve sevilmeyende hayır yoktur? buyurur. Allah için sevdiğin kardeşin cennet vesilen olacaktır.

5-Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine ?Ben Allah´tan korkarım? diyerek yaklaşmayan yiğit;

Sütü damlatmamak derler, zinaya yaklaşmamak. Ateşin baruttan uzak durması gibi, namahremden uzak durmak, kadınlarla tenhada kalmamak, göz göze bakmamak, beraber oturmamak, suyun aktığı gibi gönüllere akmamak, nihayetinde zina yapmamak işte gerçek yiğitler sonunda nefsine mağlup olmayanlardır.

Davet bazen erkekten bazen kadından gelir. Anlık bir gaflet elim bir azap vesilesi olur. İffeti zayi olanın istikameti de zayi olur. Kıymeti kalmaz. Allah (cc) ve Resulü (sav)´ne bakacak yüzü kalmaz. Onun için Rabbimiz saklasın günahlardan cümlemizi, gençlerimizi muhafaza buyursun. Özünde samimi amelinde ihlaslı olanları Allah (cc) uçurumun kenarından alır, iffetini korur, selamete çıkarır biiznillah. Tabi ki tövbe tüm günahlardan sığınacağımız yegâne limanımızdır.

6-Sağ elin verdiğini sol eli duymayacak kadar gizli sadaka veren kimse;

Zekât fakirin hakkıdır ve Müslümanlar mallarım servetlerini tam hesaplayıp yılda bir, kırkta birini hak edenlere vermek zorundadır. Ama bugün verenler azdır. İsraf çok, infak yok. Afrika´ da üç saniyede bir açlıktan, susuzluktan ve ilaçsızlıktan ölen çocukların hesabını debdebe ve sefahat içinde lüks hayatı yaşayan Müslümanlar olarak veremeyiz. Türkiye´de günlük 6 milyon ekmek çöpe gidiyor ve yıllık iki milyar sadece ekmek israfımız, tüm İslam ülkelerinin ekmek israfı Afrika´yı doyurur. Kaldı ki gökdelenler, villalar, yatlar, katlar, müsrif müminin onlarca âdete ulaşan lüks araçları, bankalardaki milyonlar, zekâtı verilmeyen altınlar, hep azap sebebimiz olacak. Ama can değil ki veresin zihniyetinden kurtulanlar, az az verip çok vermeye alışanlar; yetimi, miskini muhaciri görüp gözetenler vermenin tadını alanlara Peygamber (sav) ahlaklı yiğitlere selam olsun. Onlar Arşın altını hak ettiler, hayırda yarıştılar, cenneti infakla satın aldılar. Burada ektiler ukbada biçecekler. Cennetin kapısını açacaklar. Kalplerini cimrilik hastalığından, mal hırsından kurtaranlar özgür insanlar, aksi ise köleler. Sence hangisi kıymetli ve güzel? Zekâtı bazen açık, bazen gizliden, nafile sadakayı ise hep gizli verenler ne güzel insanlardır. Ne güzeldir 6 aydır Sivas Ravza Derneğine üç yetim parası yatıran ve bize haber vermeyen kardeşimiz; Allah bizi onunla cennette cem eylesin. Cennete vesile eylesin inşallah. Amin...

7-Tenhada Allah´ ı anıp gözyaşı döken kişi;

Gönlü bazen hüzün basmalı, dağ başını duman almalı. Bu bazen günahlarımızdan bazen aşktan olmalı. Gözler yaş dökmeli. O yaş dürrü yekta olmalı, bazen gurbetten bazen vuslattan ağlamalı. Sevgiliye yanmalı. Gurbet yakınlığa vesile olmalı. Peygamberimizin (sav) ?Benim bildiklerimi bilseydiniz çok ağlar az gülerdiniz.? ihbarına uymalı kahkaha ile güldüğümüze hüzünlenmeli, hayâ etmeli, utanmalı. Onu (cc) görür gibi yaşayanlar, ?Ben hüzün Peygamberiyim? diyen Sevgili (sav) gibi ruhlar âleminden gelen ayrılığı fehmetmeli. Kafese hapsolmuş bülbül gibi vatan-ı asliyi, ezeli ve ebedi olanı düşünüp ah´u enin etmeli, Allah´ a aşkı artanın kulluğa iştiyakı artar, gözyaşları artar. Secdesi niyazı artar. Gaflete ve dünyaya dalanın kalbini günahlar sarar gönlü kuraklaşır. Tıpkı gözyaşlarının kuruduğu gibi, selam olsun selam yurdunun sahibi, Selam´a (cc) selametle yürüyenlere, iman ve salih amelde, ihlâsla kul olanlara, kul olarak yaşayıp kul olarak ölenlere ve selam yurduna göçenlere...

ÂLEMLERİN RABBİNE HAMD OLSUN?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?