USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

40 İNCİ 1. HADİSİ ŞERİF

05-01-2018

"Ameller niyete göredir. Herkes
sadece niyetinin karşılığını alır. Kim Allah ve Resulü için hicret ederse hicreti; Allah ve Resulünedir. Kimde erişeceği bir dünyalık veya evleneceği bir kadından dolayı hicret ederse onun hicreti de hicretine sebep olan şeydir."
(Müslim - İman -155)

Bu yazdıklarımın hepsi önce kendime, kendi nefsime sonra siz kardeşlerime... Niyet hayır, akıbet hayır, kalp hem vücudun hayatı, hem imanın ve inkârın mebdei, iman kalpten nur saçar azalara, inkâr ise zulüm.

Hayat niyetle başlar ameller niyetle; namaz, oruç, zekât, hac, evlilik ve tüm taatler niyetle; Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya, namaz kılmaya ve hicret etmeye, nikâh kıymaya, iş kurmaya, ev yapmaya, adam olmaya, kul olmaya ve niyet eder Kabil Habil´i öldürmeye, Firavun Musa (as)´yı Kızıldeniz´de yakalamaya; Niyet eder Müşrikler Hz Peygamberi (s.a.v) yatağında öldürmeye, Mekke´de üç yıl boykotlarla ashabı kırmaya. Niyet eder facir kâfir  zalim Yahudi ve Hıristiyanlar Gazze´yi yakmaya Şam´ı Bağdat´ı yıkmaya, milyon milyon mü´min mazlum katletmeye. Niyet eder fasık, günahlara dalmaya anne ve babasını ezmeye, kardeşine hasetle zulmetmeye. Niyet eder nemmamcı iki müminin arasını açmaya, laf taşımaya ara bozmaya, niyet eder hedefi dünya olan, ukbayı unutmaya. Niyet eder makam perest tüm kardeşlerinin omzunda yükselmeye, niyet eder şeytanlaşan nefsini ilahlaştırmaya.

"Müminin niyeti amelinden hayırlıdır" buyuran iki cihan serveri (s.a.v) tüm insanlığı imanla İslam´la kurtarmaya niyet eder, 23 yıl kıyamete kadar nur saçan ahlakıyla, hayırlı amellere yönelmeye, kulluk makamında kul peygamber olarak Rabbine kavuşmaya niyet eder...

Sahabe yıldız gibi ışık saçmaya, mallarını canlarını Allah ve Resulünün yolunda feda kılmaya, şahit ve şehit olmaya niyetlilerdi. Hz. Ebu Bekir (ra) Hz. Ömer (ra), Hz. Osman (ra), Hz. Ali (ra) olmaya Mus´ab gibi Habbab gibi Bilal gibi yiğitler olmaya, hidayet kandilleri olmaya niyetlilerdi.

Nice Salihler âlimler veliler yaşayan Kur´an ol-maya; Kur´an ve Sünnetin nurunu yaymaya, cem etmeye, Hakk´a Cennete davet etmeye, ölmüş kalpleri hasta kalpleri, ümitsiz müzmin kalpleri Hâdi´nin yoluna iletmeye niyet etmişlerdi.

Niyeti Allah (cc) olan Allah (cc)´ın rızasını bulur, derdine derman iptilalarına imkân, zaafına iffet bulur; sabır ve sebatla necat bulur Cennette Cemal bulur, dünya ve Ukba da rıza makamında huzur bulur inşallah Selam niyetini rıza yolunda güzelleştirenlere nefsini ilahi emir ve yasaklara razı etmeye niyet edenlere!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?