USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

6. HADİS-İ ŞERİF

08-02-2018

"Benim ümmetimin durumu bir adamın ateş yakıp da hayvanların ve böceklerin o ateşe hücum etmeleri gibidir. Ben ise sizin kemerlerinizden sıkıca tutuyorum sizler ise o ateşe yüzüstü gitmeye zorluyorsunuz."
        (Müslim Sahih Fezail 6)
 

Kelebek pervaneye âşık olur, aldanır fecri kazib´ine kurtuluşu o ışık da zanneder. Bilmez ki o ışığın ateşi ısısı var, onun kanatlarını oracıkta yakar kül eder.

Gel gör ki nefislerimiz de öyle günahlara âşık, cezbeder çeker mıknatıs gibi meyyal yaratılmış dünya ve içerisindekiler nefsimize, ama mübahı helalini terk eder, günahı süfli olanı elde etmeye çalışır nefis, günahlar üstü çikolata kaplı zehirlere benzer, başı tatlı sonu sem (zehir) kalbin ölümü ve kendi kendine zulüm.

İşte muhbiri sadık ilk çıkınca Ebu Kubeys dağına ve seslenince Kureyş´e "Şu dağın ardında bir ordu var, sizi kılıçtan geçirmeye geldiler desem bana inanır mısınız?" İnsanlar "Evet! Sen sözü ve özü bir güvenilir Muhammed (sav)´sin" dediler. Peygamber (sav ) "O halde sizi ölümden sonrası şiddetli bir azap için uyarıyorum. İman eden kurtuluşa erer! " demişti ya.

Evet, kıyamete kadar gelecek ümmetleri için 23 yıl boyunca nuru ve narı anlattı. "Zinaya gitmeyin yanarsınız, namazı terk etmeyin, zekâtta cimri olmayın yanarsınız !" dedi.

Nemelazımcı olmayın "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, her koyun kendi bacağından asılır" da demeyin, günahlara rıza zulme sükût zalime sevgi beslemeyin.

Zalimlere meyletmeyin sonra size de zalimlere dokunacak olan ateş dokunur. Doğrular değişir yağmur da şemsiye kullanılır sair zamanda yanlış olur ama Hak değişmez. Allah´ın helalleri ve haramları bellidir, arada şüpheliler vardır onlardan da kaçının ki dininizi, ırzınızı korumuş olasınız buyurarak hakikatleri haykırdı.

Gönlün dertlerle çilelerle imtihan ve iptilalarla gam ve gussayla yanmışsa bırak yansın. Allah cehennem narında yakmasın. Onlar günahları temizler. Hem Fettah olan iki sevinci ve iki hüznü bir arada vermez buyuruyor Peygamber(s.a.v).

Ağlatırsa Mevla´m yine güldürür.
Ağlamak rahmet tokmağı hak kapısında
Vurdukça cezbeder kalbini Mevla´ya her an ve her dem
Çilen varsa çaren ancak rabbindir her an ve her zaman

Günahlar mayın tarlası sürme oraya nefsini, havada denizde ve karada başımıza ne geliyorsa elimizin dilimizin ve gözümüzün günahlarındandır. Helal haram demeden faiz yiyor ticaretimizi krediyle faizle yürütüyor, mide haramla doluyorsa o beden o nesil tabi ki nura değil nara gidecektir. Boyun eğmedikçe nefsimiz Allah´a, ezilecektir her bir günahın altında, hem Dünya hem Ukba zayi olacak hüsran kaçınılmaz sonumuz olacaktır.

Yegâne önderimiz ve örneğimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)´nın çizdiği yol, onun getirdiği kitap Kelamullah, ancak bizim cennete giden yolumuz ve rahmet kapımızdır. Müslüman (teslim) olan kurtulur, inat eden inkâr eden mahrum ve mahcup olur, Cehennemde hapsolur neuzibillâh?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?