USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

60 Dakikalık Süper Lig Maçı?

04-12-2018

Ne demiştik!!! Bu ligde herkes birbirini yenebilecek güçtedir. Sivasspor Beşiktaş maçından sonra, lig lideri Başakşehir´i 60 dakikada yenerek çok önemli 3 puanı almayı başardı. Sivasspor deplasmanda bir takımının nasıl oynaması gerektiğinin en güzel örneklerini sergilemektedir. Oyunun son 30-35 dakikalık bölüm ise ciddi anlamda kuvvetler farkının en çarpıcı örneği gibiydi. Yanlış ama inanılmaz savunma yapan bir Sivasspor´la, ligin flaş ekibi ve liderinin tek kale maçını izledik.

Robinho lider olunca?

Douglas´ın yokluğunda P.Papp uzun zaman sonra ilk on birde sahaya çıktı. Hakan Keleş, Tamer Tuna saçmalığını yapmadı. Sağ tarafta Ziya, sol tarafta uğur Çiftçi alışkanlığını şükür görmedik. Uzun zaman sonra görülmedik bir değişiklik daha yapılmıştı. Sol bek ve takım kaptanı Ziya kenara alınmıştı. Nihayet birileri Ziya Erdal´ın formsuzluğunu gördü. Demek ki futbolda aklın yolu bir. Uğur´un Ziya´ya göre daha atletik ve daha güçlü olduğunu görmemek enteresan bir durumdu. Oyunun ilk yarısında maestro gibi takıma liderlik yapan Robinho yine futbol resitali verdi.  İnanılmaz bir futbol zekâsına sahip. Ne zaman takım oyundan düşecek gibi olsa, ifadeleriyle ve futbol bilgisiyle, tekrar o dinamiği takıma katıyor. Sanırım Hakan Keleş Robinho ya özel bir görev vermiyor. Tahminimce dediği şu; ? Çık ve ne gerekiyorsa onu yap? Robinho ise Başkan Otakmaz´a ve hocasına mahcup olmama adına takımın liderliğini yapmaya başladı.

N´Dinga ve Hakan Arslan tekrar beraber?

Geçen yılın en etkili kurgusunu gerçekleştiren, Hakan ve N´Dinga yeniden ilk on birde ikili ön libero konumunda başladı. Özlemiştik bu ikiliyi. Ciddi anlamda alan kapatma konusunda şu an ligin açık ara önde futbolcuları. İnanılmaz tempoda koşuyorlar. N´Dinga Hakan´ın yaptığının yanı sıra kazanılan topu kullanma becerisini de ortaya koyunca her şey daha güzel oluyor. Başakşehir maçında alınan 3 puanın gizli mimarları bu futbolculardır. Muhammed Demir kendi kimliğine kavuşmaya başladı. Oynadıkça daha etkili olacağının sinyallerini bu maçta gösterdi. Attığı golden daha önemlisi, rakipler için tam bir baş belası bir futbolcu. Hırslı ve mücadeleyi bırakmayan yapısıyla savunma oyuncularının baş belası olacaktır.

Sivasspor Ligin iyi takımı demiştik?

Gerçektende baktığımızda, ligin kalitesi de göz önüne alındığında, Tamer Tuna kazasına rağmen ligi iyi bir sırada bitireceğine eminim. Bu maç için tek eleştirim; Maçın son 30-35 dakikalık bölümünde savunma yapacağım diye, bu kadar ezik bir görüntü vermesine şaşırdım. Müdafaayı çok geride kurup, rakip defans oyuncularını bu kadar üstünüze gelmesine müsaade etmek aslında, mağlubiyet daveti çıkarmaktır. Defansı kalabalık tutmanın da bir usulü vardır. Bu kadar ceza sahasına gömülü bir anlayışla top kullanman mümkün değil ki. Zaten ileri attığımız toplara baktığın zaman amaçsız ve tam bir amatörce takımın yapacağı cinstendi. Bir ara gerçekten gözlerime inanamadım. Bir tane olumlu pas yapan futbolcu yoktu. Hakan KELEŞ´in tecrübesizliği burada görüldü. Özellikle Muhammed´in sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra, yerine Kone gibi ilerde top tutma becerisi olan bir futbolcu yerine üçüncü bir ön libero alması oyunun kontrolünü tamamen rakibe bıraktığının göstergesiydi.

Alınan 3 puan sevindirici?

Her şeye rağmen Lig lideri Başakşehir deplasmanından alınan 3 puan çok ama çok önemlidir. Oynanan oyun ve istatistikler ne olursa olsun, evimizde oynadığımızda kaybettiğimiz puanların telafisi niteliğindedir. Hele hele kağıt üzerinde bir puan almanın bile çok zor olduğu böyle bir deplasmanda, 3 puanın gelmesi piyango ikramiyesi gibidir. Hakan Keleş, ekibi ve tüm futbolcuları tebrik ediyorum?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?