USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

9. HADİS-İ ŞERİF

01-03-2018

"Sehavet (cömert) Allah´a (cc) yakındır, insanlara yakındır, cennete yakındır, cehennemden uzaktır. Cimri ise Allah´tan (cc) uzaktır, insanlardan uzaktır, cennetten uzaktır, cehenneme yakındır. Cahil sahavet sahibini Allah, cimri ibadet düşkününden daha çok sever."
                      (Tirmizi, Birr: 40)
 
"Elini boynuna bağlayıp cimri kesilme, büsbütün de açık, tutumsuz olma. Yoksa pişman olur açıkta kalırsın." (İsra Suresi -29)
Mü´min mü´minin kardeşidir, o halde kardeşlik bedel ister. Banane Afrika´dan diyemezsin. Üç saniyede bir ölen çocukların hesabını veremezsin. Irkçılık yapıp Türk´ün Türk´ten başka dostu yok deme, Çanakkale şehitliğine bak.
Her biri Trabluslu, Şamlı, Halepli kardeşin. Sen sofralar donat, kahvaltıda otuz çeşit ye, Gazzeli, Şamlı, Halepli taş yesin öyle mi bir düşün!
Suriyeliler hep burada, başımızın belası diyen gafil! İdlib´te, Şam´da, Guta´da gazla nefessiz ve sessiz ölenlerde gelemeyenler. Bir kısım Arap ülkeleri şaşanın, israfın birazını kıssalardı bugün milyonlarca Müslüman ölümle burun buruna kalmazlardı.
500 bin liralık otomobile binen kardeşim Cennette burağa binmek istemez misin? Zekâtını vermez misin? Bankalara milyon lira faize yatıran mümin, cehennemde nasıl yatacaksın! Kurtar kendini, helale dön, zekâtını ver, bak kardeşlerin açlık ve susuzluktan kınlıyor. Şans oyunlarında servet harcayan müsrif, mücrim, Allah için bir lira, bin lira verdin mi? Bir yetimi yedirip giydirdin mi? Nereye bu gidiş hiç düşündün mü? "Cimri cennete giremez" buyuruyor sevgilimiz Peygamberimiz (sav) yani mümin olarak ölse de, cehenneme girmeden cennete gidemez.
Elhamdülillah Ravza Demeği olarak Afrika´da 40 su kuyusu, 225 katarakt ameliyatı, her ay onlarca, yetimhanelere kurban kestiriyor gıda dağıtıyoruz. Suriye´ye 63 tır yaşam malzemesi gönderdik. Sivas´taki 250 yetime her ay 100 TL burs veriyoruz. Hedef 1000 yetim İnşallah... Ayrıca 14 yetimimize ev yaptırıyoruz. Sende katılsana bir yetime burs verip sende sevindirsene...
Eylül 2017´de 11000 km ötede Arakan´ a ilk etapta 250 bin TL yardım gönderdik. 30 su kuyusu, 10 mescit, binlerce gıda kolisi ve çadır dağıttık. 27 Ekim´de de biz gidiyoruz inşallah. Binlerce kardeşimize gıda, çadır, battaniye dağıtacağız. Su kuyuları, mescitler yaptıracağız. Bir kuyu 1000 Dolar. Bir mescit 2000 TL. Gel sen de bu hayırlara ortak ol. Gazze ve Kıbrıs infaklarımızla kardeşlerimizin dualarıyla Allah´ın (cc) rahmetinden ümit varız inşallah. 4 yılda 5.000.000 TL infakla, ümmetin yarasına merhem olmaya çalıştık. Sanmayın ki üç - beş zenginden aldık, çoğunluk zor geçinen, borçlan olan, asgari ücretle çalışan, hatta öğrenciler gönül rızasıyla infak ettiler, damlaya damlaya göl oldu elhamdülillah.
Nice aylık 100 Milyon TL kira getirisi olan cimriler, bir torba un bile bağışlayamadı, yüzünü buruşturdu, surat astı. Nice gönlü zenginlerde bir tır su, 10 ton un, binlerce oyuncak, konfeksiyon ayakkabı infak etti kardeşliğini ispat etti. Hocam cebimde 40 TL var yirmisi Halep´e, 20´si de bana diyen ustayı bilirim. Alnı ak gönlü pak yiğit, cömert, Anadolu insanlarını görürüm.
Ver ki ailen sevinsin, akraban sevinsin, komşun sevinsin, uzak diyarlardaki mazlumlar sevsin ve sevinsin dualarına katıl, malın temizlensin. Gönlündeki ifrat, mal sevgin itidal bulsun, ver ki ümmetine, Hz. Muhammed (sav) seni sevsin, şefaat listesine senide yazsın.
Ver ki Rezzak olan Allah seni sevsin, senden razı olsun. Allah´ım senin bana verdiklerinden bende hısım akrabaya, yetime, miskine, muhacire veriyorum, senin kadar değilse de senin gibi veriyorum, beni bağışla rahmetine cennetine beni de dâhil eyle de.
Fırsat bugün kardeşim. Bugün ve her gün şu soruyu sor, Hz. Ömer (ra) gibi "Bugün Allah için ne yaptın? sor kendine. Gönüller sultanı Ebu´l Haşan Harakâni (ks) gibi, o da "Alim sabah kalkar ilmini artırmak için çabalar, zahit de zühtünü artırma peşine düşer, Ebul Haşan da bir kardeşinin gönlünü mutlu etme derdindedir." buyurur.
Yine hazretin gönül genişliği ile söylediği şu söz mana denizidir; "Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini veriniz. Ve inancını sormayınız. Zira Ulu Allah´ın katında ruh taşımaya layık olan herkes Ebul Hasan´ın sofrasında ekmek yemeye layıktır." Unutmayalım ki verene Allah da verir hem maddi, hem manevi hem dünyada, hem de ukba da...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?