USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AĞIRLIK KALDIRMANIN FAYDALARI

02-07-2018

 

Ağırlık kaldırmanın önemini birçoğumuz duymuşuzdur. Gerek olumlu gerekse olumsuz eleştirilere maruz kalan ağırlık kaldırma egzersizleri aslında hiç de düşünüldüğü gibi zararlı değildir. Deneyerek, gözlemleyerek, şahit olunarak yapılan işlerin gösterdikleri sonuç kesindir.

Ağırlık kaldıran insanlarda ağırlık kaldırmayan insanlara göre daha sağlıklı oluşu gerçekler arasındadır. Düzenli olarak yapılan sporun içinde ağırlık kaldırma yoksa yapılan sporun değeri de azalmış olur. Ağırlığın vücuda sayısız faydaları bulunmaktadır. Bunların faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

-Kemikleri ve kası kuvvetlendirir.

-Kalbin güçlenmesini sağlar.

-Mutluluk hormonu salgılar, stresten uzak tutar.

-Fizik tedaviyi rehabilite eder.

-Kas yoğunluğu artar.

-Uyku sistemini düzene sokar ve kaliteli uyku sağlar.

-Ani kramplara ve ağrılara karşı etkilidir.

-Eklemeleri ve merkezi sinir sistemini kuvvetlendirir.

-Kondisyon ve kuvvet sağlayarak tüm sporların temelini oluşturur.

-Kalp krizine yakalanma riskini düşürür.

İşte ağırlık kaldırarak yapılan sporda bu saydığımız maddeleri görmek mümkündür. Yaşlılık dönemlerinde en önemli kalkan olarak da görmek mümkündür. Yapılan sporlar ve aktiviteler sağlığımız adına büyük önem taşır. Sağlıklı olmanın en güzel ve en önemli yolu spor yapmaktır.

Birey olarak ve toplum olarak gelecek gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz ki sağlıklı ve güçlü nesiller yetiştirelim. Sağlıklı ve güçlü toplum için herkes üzerine düşen görevi yapmalı ve yaptırmalıdır.

Hepinize iyi günler diliyorum kıymetli okuyucularımız?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?