USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AK Parti´de Temayül İptal Edildi!..

17-11-2018

AK Parti´de Pazar günü yapılacak olan temayül iptal oldu.

Gerekçe belli değil. Bilmiyoruz. Aradığımız, görüş sorduğumuz, ?ne oluyor?? dediğimiz hiç kimse tam olarak temayülün neden iptal edildiğini bilmiyor.

Kesin olan bir şey var o da Sivas´la birlikte 22 ilin belediye başkan aday adayları için bu Pazar yapılacak temayülün iptal edildiği. Şimdi sorulan soru, AK Partiden Sivas Belediye Başkan adayı kim olacak?

Sürecin böyle gelişmesi doğal olarak yeniden AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı olarak Sami Bey´i gösteriyor. Pek çok kişinin tahmin ve yorumu da yeniden Sivas´ta AK Parti adayının Sami Aydın Bey olduğu şeklinde. Bazıları da her şeye rağmen yeni bir ismin aday olacağı fikrinde. Zaman gösterecek. Bakıp, göreceğiz.  

 Şu var ki, bu yöntem pekte şık olmadı. Bunu da söylememiz lazım.  Madem aday belliydi ya da mevcut başkanımız Sami Aydın Bey devam edecekti, neden bu kadar insanı ortaya çıkartıp, bu insanların umutlarını, cesaretlerini kırdınız? Hepsinden önemlisi de bu insanlara ki, hepsi bu isimlerin bizim için değerlidir, kıymetlidir. Bu insanlara,  neden ben de varım dedirttiniz? Bu insanların aileleri var, sevenleri var, eşi var, dostu var. Yani yapılan doğru değil onu söyleyeyim.

 Hep söyledim, ifade ettim. AK Parti, Türkiye´ye çok büyük hizmetler etti. Halen de ekonomi ve terörle ilgili çok büyük bir mücadele veriyor. Bizler de AK Partinin bir vatandaş olarak, bu memleketin bir evladı olarak ülke için yapılanlara destek oluyoruz. Çünkü, biliyoruz ki başka Türkiye yok. Ama şu yerel seçimlerin arifesinde süreç devam ederken çakmakla çakar gibi sürecin kesilmesini ve bu tür davranışları da savunmam, doğru bulmam.  Şimdi, kimse bana çıkıp bu işin doğasında bunlar var demesin. .  Buna, bırakın beni kimseyi inandıramazsınız.  

Partiler kendileri açısından, seçimleri kazanma adına en doğrusunu yapar. Amenna. Kabul ederim. Ama bence yukarıdakilerin bu yaptığı AK Partiye zarar verdiğine ben inanıyorum. Böyle düşünüyorum.  Bazı şeylerin de vicdani olması, toplumun ve insanların içine sinmesi lazım. Benim dediğim bu aday kim olursa olsun, tabii ki, AK Partinin adayıdır. Ancak hep diyoruz ya, etik olan şeyler var diye. İnsanların kırılmaması, incinmemesi lazım diye. Hepsinden önemlisi topluma mesaj verirken teamüllerin de yerine getirilmesi, demokratik anlayışın işlediğinin gösterilmesi diye. Bunlar önemli değil midir? Elbette önemlidir. Daha doğrusu önemli olması lazım. Bu görüşlerime benzer düşüncelerimi ben genel seçimler öncesinde de yine bu sütunlardan belirtmiştim. Yapılan temayüllerin sonuçlarının, temayülün yapıldığı yerde aynı gün hemen açıklanması gerekir diye.  Burada açıklayın ki, herkes bilsin. Dedikodu olmasın.  İnsanlar ona göre kendisine yol çizsin demiştim. Ama gözüken o ki, bazı değerler gözetilmiyor. Umarım yapılan bu yanlışlar AK Partiye zarar vermez. Çünkü, ülkenin içerisinden geçtiği süreç hiçte kolay değil. Etrafımızın düşmanlarla ve terörle çevrildiği bir aşamada ülkenin istikrarına zarar vermek doğru değil.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?