USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Alçak Gönüllülük İnsanlara Saygı Duymaktır

21-10-2019

Alçak gönüllülük, yaptıklarıyla büyüklenmemek, kendini onlarla bir ve aynı düzeyde görmektir. Alçak gönüllülük, kendinden daha büyük olanlar karşısında da kendi yerini, düzeyini bilmek, ona göre davranmaktır.

Alçak gönüllülük insanlara saygı duymaktır. Bir şeyler yaptık, başardık diye büyüklenmezsek, karşımızdaki insanlar da kendilerini önemli hisseder ve o ölçüde de dikkatli, değerlere bağlı bir şekilde haraket ederler. Yok eğer onlara karşı büyüklenirsek, o zaman kendilerini önemsiz hissedeceklerinden, haraketlerinde dikkatli olmayacak, boş vereceklerdir. Alçak gönüllülüğümüzün onlara saygı şeklinde yansıması sayesinde, onlar da bizden alçak gönüllü olmayı öğrenebilirler. Şu sonuç çıkabilir: Demek ki toplumun ayakta kalması için alçak gönüllülük şarttır.
 
Hakikat, merhamet, fedakârlık, affedicilik ve alçak gönüllülük kimin karakterinde içkin halde ise o değerli bir insandır. Kâinatın tüm gerçeği, kendilerini dünyanın yararı için yetiştirenlere göre ortaya çıkarılacaktır. O halde sevgili çocuklar, sizler de hakikati arayın; onu günlük yaşamınızda uygulayın ve onu alçak gönüllükle diğerleri ile paylaşın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?