USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Alkışlar Aybaba ve Futbolcularına !!!

01-12-2017

DG Sivasspor Türkiye Ziraat kupasında, kadrosunun tamamına yakını 20 yaş altı olan, 2. Lig de  Belediyespor´un  gurubunda 13. Sırada yer alan Güçlü rakibi!!! Bucaspor karşısında aldığı 2-1 lik galibiyetle ikinci maç için önemli bir avantaj elde etti. Oynadığı futbol ve birbirinden şık !!! iki golle herkesin takdirini kazandı. Maçın adamı ise Aybaba´nın joker futbolcusu Rıdavan ŞİMŞEK oldu.

            Maçı izlemeyen birisi bana bu maçı anlatmamı isteseydi, komedi niteliğinde sanırım bundan daha iyi özetlenemezdi.  Hata üstüne hata yapmaya devam eden Aybaba, maalesef Kupada´da  Sivasspor´a gönül vermiş binlerce taraftarı canından bezdirdi.

Aybaba´nın Vazgeçilmezi Rıdvan Şimşek?

Geçtiğimiz hafta Sivasspor´lu ve Sivaslı için en önemli maçını kaybetmiş bir teknik adamın Rıdvan Şimşek hayranlığı Kupa maçında da maalesef devam etti. Kafa karıştıran durum ise; Trabzon maçının 65. Dakikasında sağ açık mevkiinde görev verdiği Rıdvan´ı Kupa maçında sağ bek olarak sahaya sürdü. Bu da demek oluyor ki Rıdvan bu takımın joker futbolcusu. Yakında santrafor, stoper ya da orta alanda görev almasına şaşmamak gerek.

Hani her futbolcu hazırdı?..

Her yaptığı açıklama da kadro için, geniş bir kadroya sahip olduğunu ve görev verildiğinde sahadakiler kadar görev yapacaklarını vurgulayan Teknik direktör Aybaba, Kupa maçından sonra söylediklerini bir kez daha gözden geçirecektir. Sezon başından bugüne kadar bu futbolcuları ben hazırlamadım. Futbolcuyu zihinsel ve bedensel olarak dinamik tutmak Teknik adamların işidir. Bu iş için para kazanırlar. Ligde oynatmadığı futbolculara kupada görev verirken, rotastasyonlu kupa kadrosunda hangi futbolcu hazır bir görüntü verdi. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartla beklide maç sonucuna etki eden Bıfouma´ya  Aybaba tarafından maç eksiğini gidermek adına kupa maçında görev verildi. Oyunda kaldığı süre içinde rakibi küçümsercesine gösterdiği performansla zihinsel ve bedensel açıdan hazır olmadığını gösterdi.

Ali Şaşal nerde hocam ? Sorun kim de ?

Türk futbolunun önemli kalecilerinden biri olan Ali Şaşal´ı sahalarda görememek bir futbolsever olarak beni üzmektedir. Ceza sahası hâkimiyeti son derece iyi olan bir kaleci neden oynayamaz? Sorun kendisi midir? yoksa yetersiz midir? Oyuncuyu kazanmak meziyet ister. Her oyuncudan yararlanılması, takım dinamiğinin oluşturulması yeterlilik gerektirir. Bunları yapacak unsurlar bellidir. Ali Şaşal´ı kaybetmeyelim.

İş işten geçmeden?

İyiye doğru gitmiyoruz. Saman alevi misali olmak iyi değildir. İstikrar her zaman önemlidir. Bir anlık rehavet,  telafisi mümkün olmayan yaralar açabilir. O yüzdendir ki futbolcuların ve teknik heyetin çok hızlı bir şekilde silkelenip kendine gelmeleri şarttır. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. İnsanın aklına kafa karıştıran sorular geliyor. Bir vurdumduymazlık durumu olmadan gereken tedbirler alınması kaçınılmazdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?