USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Allah Pusulasını Şaşıranlara Fırsat Vermesin

04-01-2021

´´O günler karşıt cins ilişkileri açısından oldukça özgür bir dönemdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi de bu açıdan en ileri yerlerden birisiydi. Siyasal Bilgiler´in öğrenci yurdu KARMA bir yurttu. Yurdun girişteki merdivenlerinden sağa çıkıldığı zaman ilk dört kat kızlara aitti. Merdiven başında kaymalar olmasın diye görevli olarak bir bekleyen bulunurdu.

Kantin ortaktı. ?İnekhane´ adını verdiğimiz çalışma mekânı da ortaktı.

Kızlar, oğlanlar bir arada hayatlarını, eğitimlerini, geleceklerini planlarlardı. Birçok öğrenci bu okulda birbirleriyle tanışıp âşık oldu, birçoğu evlendi.

Hasan Celal Güzel, Murat Karayalçın, Mesut Yılmaz, Veysel Atasoy, Uluç Gürkan ve eşi Nazime Gürkan, Halil Ergün, Hasan Cemal, Burhan Özfatura, sinema oyuncusu Şerif Sezer, İpek Çalışlar, Cengiz Çandar ve eşi Tuba Çandar ve ülkemizin sanat, kültür, sinema, siyaset, diplomasi dünyasının birçok parlak ismi bu okulda yetişti. Ortak çalışma mekânlarında dirsek çürüttüler.´´

(Oral ÇALIŞLAR - 08.11.2013 RADİKAL)

İşte Oral ÇALIŞLARIN ağzından Üniversitelerin yıllar önceki hali pür melali.

Temeli böyle atılan Üniversitelerimizin geldiği hali tespit için ´´Üniversite gençliği ahlaki çöküntü içinde´´ diyen Prof. Dr. Ebubekir SOFUOĞLU bugünlerde malum kesim tarafından linç ediliyor.

Bizi asıl şaşırtan; bu linç histerisine, bizim mahallenin siyasete bulaşmış ´´muhafazakar demokratları´´nın da katılması.

Sayın Sofuoğlu sadece malumu ilan etti.

Ama işe bakın ki;

Biz malumdan şikayetçiyiz, onlar ilanından.

Allah bu azgınlara ve pusulasını şaşıranlara fırsat vermesin?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?