USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Altın Kafa

07-11-2017

      Kone iyi futbolcu olduğunu, büyük takımlarda oynamasının haklı bir sebebi olduğunu Pazar günü bir kez daha gösterdi. Saçlarının rengine bayılıyorum zaten. Altın rengine boyatmış, top o kafa ile buluştuğunda ne yapması gerektiğini, nereye gideceğini biliyor. Takımın 2. Golündeki vuruş jeneriklik ve hatta forvet oynayacak oyunculara ders niteliğindeydi. Ne güzel goldü öyle. Konyaspor kalecisi  gideceği yeri bilse bile çıkaramadı topu. Anlam olarak da güzel bir goldü. 58. Dakikada gelmesi, galibiyet golü olması, ortanın güzel olması kısacası her haliyle çok güzeldi. Tebrikler Ziya, Tebrikler Kone, Tebrikler DG Sivasspor.

     İçimden Kone ile başlamak geldi yazıma. Umarım çizgisini bozmadan, sakatlanmadan devam eder lige. Konyaspor geçen seneki  görüntüsünden çok uzak. Düşme adayı takımlardan bir tanesi. DG Sivasspor ise lige ağırlığını koydu. Üst sıralara oynayan, kendine güvenen takım hüviyetine büründü. Lige verilen ara iyi giden takımların işine gelmez. Başka zaman olsa sevinirdik ama şimdi keşke ara olmasaydı diyoruz. Tabii bu durumu lehimize çevirecek planlar yapmalıyız. Sonraki maçımız çalkantılı bir durumda olan Fenerbahçe ile. Aslında bu seneki Fenerbahçe İstanbul´da yenilmeyecek takım değil. Galibiyetle dönersek kimse şaşırmasın.  Biofuma ve Kone o maçta istediğimiz oyunu oynarlarsa 3 puan imkansız değil. Tek sıkıntımız rakibin ismi. Samet hoca öğrencilerine bu maç için psikolog olursa maç gelir. Hem çokta güzel olur. Aldığımız bu sonuçlar taçlanmış olur. Yerimiz yurdumuz belli olur. Herkes ayağını denk alır, Sivas maçları çantada keklik denmez.

      Pazar günkü maç farklı skorla bitebilirdi. Bir önceki hafta yaşadığımız gol pozisyonlarındaki kısırlığın tam aksine birçok pozisyon bulduk. Benim saydığım net 8 pozisyon var ve bunlardan 2 tanesi golle sonuçlandı. Rahat bir oyun sergiledik. Rakibin üretken olmasına izin vermedik. Nazar değmesin ara sıra eleştirdiğimiz defans bloğumuz iyi gidiyor. Özellikle Djakov ve Ziya yine günlerindeydi.

      Son 6 haftalık periyoda girerken Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzon ve Beşiktaş maçları ile ilave olarak Alanya, Gençlerbirliği müsabakaları en az 10 puan ile kapatılmalıdır. Ligin 2. Yarısında rahat etmek için ilk yarı puanımız 26-27 den az olmaması gerekiyor. Zira bu sene ligde kalma taban puanının geçen senelere göre daha yüksek olacağı kanaatindeyim.40-42 puan gibi alt sınırın oluşacağını düşünüyorum. Bu yüzden bu haftalarda ne kadar çok puan toplarsak o kadar rahat ederiz. Takıma, oyuncu arkadaşlarımıza güveniyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?