USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Antrenör Nedir

02-01-2019

Çalıştırıcı. 2. Antrenman yaptırma yetisine sahip kimse. 3. Bir spor dalında sporcuyu eğiten, yetiştiren ve çalıştıran kişi.  Antrenör: Çalıştırıcı; antrenmanı yaptıran kimse (Trainer). Antrenör her şeyden önce kendini alanında iyi bir şekilde yetiştirmesi gerek tüm yeniliklere açık olması gerek araştırıcı olması gerek disiplinli olgun dürüst seviyeli sporcular arasında adil programlı bilinçli sabırlı örnek bir kişiliği dikkatli çalışkan ve yerine göre arkadaş yerine göre şefkatli yerine göre bir ağabey bir hoca olması gerek.

Antrenör tipleri Aşırı Disiplinli yeterli deneyime fazla sahip olmayan ? Sporculara ve insanlara pek güven duymaz, onun için ne olursa olsun yönetmek çok önemlidir. ? Kontrol kendilerinden alındığında büyük bir kaygı, stres ve emniyetsizlik içine düşerler. ? Başarılı olmak azmiyle dolu, itaat edilmesini seven ve isteyen, cezalandırıcı, hoşgörüsüz, sert görünümlü, uygulamada şiddetli olan Uysal sakin antrenör Bu antrenörler, sevimli ve çoğu kez sempatik kişilerdir. Sporcusuyla sevgiye ve saygıya dayalı ilişki kurar. Sporcuların sorunlarıyla ile ilgilenirler Girişken, antrenörlerdir. Her sporcuyla iyi bir iletişim kurar. Yumuşak, esnek ve yaratıcı bir yaklaşımla, teke tek tüm sporcularla ilgilenir. antrenörlerle sporcu ile rahat iletişime geçebilirler. ? iyi duygular ortamı, takım ruhunu güçlendirip, geliştirir ve çoğu zaman beklenenin ötesinde şampiyonluklar çıkar.

Biraz gergin hareketli Antrenörler ?

Bu otoriter antrenör tipine benzer. Yine de aralarında farklılıklar vardır; huzursuz tiplerdir. Alıngan ve telaşlıdırlar. Güven verici olmazlar. Fazla ilkeli değillerdir. Ve sürekli kavga mizacında olanlardır.

Çok uysal Antrenör ?

Boyun eğmeye meyilli, her şeyi rahatlıkla karşılayan, ciddiyetleri güven verici olmayan antrenör tipidir. Rahat, pasif ve anlaşmazlıklar karşısında yansız, düşüncelerini belirtmeyen bir kişiliğe sahiptir. Bu takıma ve sporculara karşı ilginin olmadığını gösterir. İyi hazırlanmazlar ve bu yüzden sadece danışman olarak görülürler. ? Avantajları; sporcuya ve kişiye bağlı kalmadığı için, bağımsızlık hissi verir. Bu rahat ortam, grubun performansı üzerinde baskıcı bir unsur oluşturmaz.

Dezavantajları; antrenör ciddi olaylar karşısında sık sık yetersiz kalır. Tam bir gelişme planı yoktur. Sporcu, antrenöre bağımlı olmadığı için tam olarak ne yapılması gerektiğine emin olamaz.

Otoriter Antrenör: İlkeli hareket eden, sert yapıda, istediklerinin yapılmasını isteyen, belli kuralları olan ve sporcuları o kurallara uymasını isteyen, ilkelerinden pek taviz vermeyen ve sporcunun inisiyatifini kullanmasına izin vermeyen antrenörlerdir.

Netice olarak;

İyi bir antrenör çalıştığı alanda hem başarıya götürecek hem vatana hem de millete saygı ve sevgi içerisinde ve ay yıldız bayrağımızı hem dünya hem Avrupa uluslar arasında dalgalandıracak birer fert yetiştirendir. Saygı ve sevgi ile kalın?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?