USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Asıl Amaçları Göz Ardı Edilemez

01-09-2020

AK parti,  Türkiye´nin   mozaik yapısının temsilcisidir. Yani bir kitle partisidir... Bu toplumun her renginden insan oy veren tabakasını oluşturmaktadır. Geniş bir mozaiktir... Kimileri kendi evinin bahçesi gibi görerek; çok da haksız eleştiriler de bulunmaktadırlar. Bence yanlış bir davranıştır... Bana göre Ak parti seçmenin içerisinde milli görüş tabanından gelen insan sayısı ancak; yüzde yirmi beş civarındadır... O halde, bazı beklentileri; bu oranlarla sınırlı tutmak gerekir, eğer beklentiler bu oranın altına düşerse; O zaman çok ciddi eleştirilerde Bulunabilirsiniz... Kısacası, bu partide farklı insanların da bulunacağı gerçeği aklınızın bir köşesinde bulunsun... Onların da bu kitle partisinden bazı beklentileri olacağı açıktır. İstenilen ortak anlayış sağlanarak, Ülkeyi yönetmek adına; katkılarda bulunmaktır. Eğer, birileri sadece bu partiyi kendi mensubu olduğu ideoloji ile örtüştürmek istiyorlarsa; bu farklı bir şeydir. Ortak nokta; Ülkenin her alanda gelişmesini sağlamak için, çaba sarf etmektir.

Şimdi, tam da teşkilatlar tekrar şekillendirilirken, birilerinin çıkıp teşkilatın tamamı; bizim adamımız olsun, bizim fikrimizde olan insanlardan oluşsun, diye diretiyorsa; daha mensubu olduğu partinin, seçmen tabanını bilmiyor demektir... Hatta, baş taraftaki bütün insanları, kendi düşündüğü gibi, düşündürmeye çalışıyorsa; AK partinin gelişim sürecine uygun hareket etmiyor demektir. Hatta bu konuda sayın CUMHURBAŞKANINI ikna etmeye çalışmak; bu partinin iktidar olmasını engellemek amaçlı bir girişimdir... Seçmen profilindeki çeşitli fikirler içerisindeki bazı insanları yok saymaktır. Bu bilerek yapılmaya çalışılıyorsa; AK partiye ihanettir. Çünkü, AK parti seçmeni tamamen tek tip seçmenden oluşan bir yapıya sahip değildir... Bu konuda ısrarla Sayın cumhurbaşkanını etkilemeye çalışanlar; Tayyip beyin dolaylı olarak,  BAŞKANLIĞININ DEVAM ETMESİNİ istemeyen insanlardır. Bu konuda uyanık olmak gerekir... Milli görüş tabanından gelen AK parti seçmeni, mutlaka bu konuya dikkat etmek zorundadır...

Burada asıl dikkat edilmesi gereken husus, eskiden çeşitli şekillerle FETÖ, terör örgütüne bulaşmış insanların, bu teşkilatlarda görev almasıdır. Asıl bunun önüne geçmek gerekir.

SON ZAMANLARDA AK PARTİ karşısında bir siyasi oluşum oluşturma çabalarının kabaca amacı; AK Parti tabanından oy kapma mücadelesidir. Bu gerçekleşince, ne olacaktır? Tek kelime ile; bütünlük parçalanmış olacaktır. Karşı blok bu durumdan keyif alacaktır. Çünkü, hepsinin birleşmesi ile bile; AK PARTİ çoğunluğu elde ettiğine göre, O zaman bu birlikteliği parçalayacak, zeminler oluşturulmalıdır. Hesap bu kadar basittir.

Partinin teşkilatlanmasında; doğru, dürüst, liyakat ehli insanları seçmek ayrı bir şey, sadece Milli görüş tabanından gelen insanları seçmek ayrı bir şeydir. Bu parti görünen o ki; bir eğilimin partisi imajında değildir. O nedenle, Ülke insanının profilini temsil eden her görüşten insan, bu kadrolarda yer alabilir. Asıl amaç; Ülke bütünlüğünü, Ülke birliğini, beraberliğini temin etmektir.  Ülke yararına olan her girişime destek vermektir. Bu amaçla çalışmaktır. Yöneticileri, baştakiler çoğunlukla, İSLAMİ HASSASİYETİ gerçekten üst düzeyde olan insanlardır. Bundan şüphemiz yoktur. Ancak, yöneticilerin bu pozisyonda olması, AK PARTİ, teşkilatlarının, seçmeninin, kadrosunun aynı görüşte, aynı hassasiyet içerisinde olduğunu düşünmek; saf dillilik olur. Böyle bir düşünce ne kadar doğrudur?

Doğal ve doğru olan hata yapan, yanlış yapan, her türlü pisliğe bulaşmış insanları, partiden mutlaka uzaklaştırmak gerekir. Bunda şüphe yoktur. Bu kokuşmuş insanları ve yapıyı bizde, zaman, zaman en ağır şekilde eleştiriyoruz. Öyle olduğu müddetçe de eleştirmeye devam edeceğiz... Hatta O tür insanları lanetliyoruz... Bu konudaki rahatsızlığını, bizzat Başkan Tayyib Bey, çeşitli teşkilat toplantılarında gündeme getirmektedir. Bu girişimde bulunmak isteyen kadrolar, partimizden uzak dursunlar, uyarısında bulunmaktadır. Umarım uygulamada Sayın Başkanın belirttiği bu önemli gerçekler göz önünde bulundurulur.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?