USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ATAMAYANA ATARLAR KLASİĞİ?

23-01-2018

Süper lig Cuma günü bütün heyecanıyla başladı. Ligin ikinci yarısına Pazar günü kendi evinde Akhisarsporla karşılaşan Yiğidolar maalesef iki puan kaydederek başladılar. İlk yarı iç saha klasiği, ikinci yarının ilk maçına da yansıdı. Maç başlamadan favori ebetteki Sivasspor´du. Rahat kazanabileceği bir maç olarak görülüyordu. Akhisar alt sıralardan kurtulmak için ikinci yarıya iyi başlamak istiyordu. Akhisarın başında Sivas´ı ve Sivasspor´u iyi tanıyan Okan Buruk vardı. Maç taktiği tamamen beraberlik üzerine kurulmuş bir anlayışla sahaya çıkan Buruk maç sonunda istediğini aldı. Buna karşı Aybaba nasıl ve ne gibi oyuna müdahale etti merak etmedim değil doğrusu. Koskoca bir doksan dakikada, ikinci yarıda gelen gol ve golden sonraki 5 dakika hariç benim tribünden izlediğim gibi izledi desek yanlış olmaz sanırım. Özelikle rakibin 10 kişi kalmasından sonra tamam dedik maç bitti. Ama yanıldığımızı kalemizde gördüğümüz golden sonra anladık.

Antalya kampından sonra futbolcuların nasıl bir performans göstereceğini hepimiz merak ediyorduk. Maalesef bıraktığımızdan farklı bir şeyle karşılaşmadık. Aybaba´nın klasik 11 i sahadaydı. Buruk bu kadroyu tanıyordu ve dersine iyi çalışmıştı. Ev sahibi takımı 7 müdafaa oyuncusuyla durdurmuş, kanat varyasyonlarını engellemişti. Maçın ilk 45 dakikasında ne Ziya ne de Auremir kanattan hiç çıkamamışlardı. İkinci yarının hemen başında Ziya´nın kenardan ilk getirip ortaladığı top gol oldu. Golden sonra iki kanat oyuncusunun kenar bindirmeleri Akhisarın savunma kurgusunu yerle bir etti. Bu dakikalarda KONE ve BIFOUMA´yla öyle goller kaçtı ki taraftar saç baş yoldu. Tabiî ki  futbolun atasözü bundan sonra ortaya çıktı. ?ATAMAYANA ATARLAR?

AYBABA´NIN DOĞRUSU YANLIŞI?

Teknik direktör Aybaba maç sonunda yaptığı basın açıklamasında ?kadro derinliği olmayan bir takıma sahip olmanın sıkıntılarını yaşıyoruz? dedi. Bu konuda sonuna kadar haklıdır. Gerçekten takıma acilen alternatifli bir kadro oluşturmak gerektiğini bu maçta bir kez daha gördük. Başkan Odyakmaz inanıyorum ki bu konunun takipçisi ve sonuçlandırıcı olacaktır. Özellikle 10 numaralı mevkide çok acil önlem alınmalıdır. Takımın ilerde çoğalamaması ve Kone gibi her türlü meziyetlere sahip bir oyuncunun uçta yalnız kalmasının en büyük etkeni bu mevkiinin eksik olmasındandır. Aybaba´nın en büyük yanlışı ise, oyun akışındaki değişiklik zamanları çözememesidir. Müdahalelerde geç kalması skora etki anlamında olumlu yansımamaktadır.

Ligin ikinci yarısına maalesef iyi bir başlangıç yapamadık. Ama inanıyorum ki, bundan sonraki haftalarda takım olarak daha iyi bir form yakalayarak ligi ilk beş içinde bitirecektir. Umutlar hep sıcak hep taze kalsın?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?