USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ GALİBİYET?

09-03-2018

 

Son iki haftada deplasmana çıkan Sivasspor Göztepe mağlubiyetinin telafisini, Antalya deplasmanında farklı galip gelerek aldı. Oldukça önemli bir galibiyet olduğunu ilerleyen haftalarda daha net göreceğiz. Artık Yiğidolar hedefi Avrupa olan bir takımdır. Bu hedefe ulaşacak güce sahiptir.

Devre arası transferlerle takımı güçlendiren Sivasspor, Ligin ikinci devresinde bambaşka bir kimlikle mücadele ediyor. Robınho´nun ilk 11´de kendisine yer bulmasıyla birlikte, orta saha kurgusunu değiştirmek zorunda kalan teknik direktör Aybaba, Rybalka´yı yedek kulübesine çekti. İkili ön libero sisteminden asla taviz vermedi. Hakan Arslan ve N´Dınga ikilisini bozmamaya dikkat etti. Robınho´yu daha önde kullanmayı düşündü. Bu kurgu tamamen yıldız futbolcunun performansıyla paralel bir görüntü oluşmasına neden oldu. Özellikle fizik kondisyon açısından henüz istediği seviyeye gelemeyen Robınho, Antalya maçının 60.dk ?sında yerini Mert Hakan Yandaş´a bıraktı. şiddetle puana ihtiyacı olan Antalyaspor özellikle maçın ilk yarısında, olanca gücüyle Sivasspor´un üzerine geldi. Zaman zaman ciddi tehlikelerde yarattı. Buna rağmen günün yıldızı Emre Kılınç mükemmel oyununu yaptığı asistlerle taçlandırdı. İlk yarının uzatma dakikalarında gelen gol takıma artı bir motivasyon getirdi. İlk yarı boyunca Ziya ve Auremır rakibin kanat oyuncularını durdurmaktan, ileri çıkıp hücuma katkı sağlayamadılar. İkinci yarı beklenildiği gibi yine Antalyaspor´un gol arayışlarıyla başladı. Robınho´nun geri dönüşleri yeteri kadar olmadığından, orta alan hakimiyetini´de rakibine kaptıran Yiğidolar golü kalesinde gördü. Uzun zamandır oyuncu değişikliklerinde eleştirdiğim Aybaba bu maçta, çok doğru bir hamleyle, (Robinho-Mert Hakan YANDAŞ değişikliği) tekrar orta alan hâkimiyetini lehine çevirdi. Bu dakikadan sonrada fark geldi. Aybaba oyuna yaptığı müdahaleyle galibiyetin mimarı oldu.

Süper ligin en önemli santraforlarından biri olan KONE´nin takıma dönmesi son derece önemliydi. Bir takımın hücum bölgesinde oyunu tutması büyük avantajdır. Bu nedenledir ki Kone süper ligin en önemli pivot santraforlarındandır. Fizik gücü ve futbol zekâsıyla takımın önemli yıldızlarından biridir.

EMRE KILINÇ?

Türk futbolcusunun en kötü zaafı, yaşı küçük olmasına rağmen her yönüyle çabuk büyümeleridir!!!  Basın, çevre ve futbolcunun psikolojik yapısı bu zaafın önüne geçemiyor maalesef. İnşallah Emre bu çabuk büyüyenlerden olmaz. Emre bir takımın vazgeçilmezi olabilecek meziyetlere sahip bir futbolcu. Antalya maçında bu meziyetlerini tüm futbolseverlere izlettirdi. Emre´nin futbol zekâsını seviyorum. Nerde duracağını, topla buluşunca ne yapacağını önceden düşünen ve ne yapması gerektiğini bilen biri. Olgunlaştıkça umuyorum ki Türk futboluna katkısı bir hayli fazla olacaktır. Milli Takım onun için uzak değil. Antalya maçında attığı gol ve yaptığı asistlerle maçın adamı olmuştur.

Sivasspor önemli ayaklara sahip oldu. Her maçta biri çıkıyor ve maçı kotarabiliyor. Bugün Robınho vasatı geçemez, ama Emre çıkar maçı alır. Diğer gün Kone iyi değildir, ama Muhammed Demir çıkar Kone´yi aratmaz. Yani Sivasspor takım gibi takım oldu. Herhangi birinin yokluğu artık önemli bir sorun olmayacaktır. Bu konuda Samet AYBABA iyi işler yapmıştır. En büyük alkışı hak ediyor.

Antalya deplasmanından alınan galibiyet Avrupa arenası açısından önemlidir. Bu takım Avrupa´da da önemli işler yapacaktır. Çok büyük hatalar yapılmazsa bunu hep birlikte göreceğiz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?