USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ay Yıldız Camii

14-08-2020

Ay Yıldız Camii açıldı. Aslında birkaç gün önce yazacaktım, bekledim. Biraz kamuoyunu takip edeyim dedim. Ay Yıldız Camii ile ilgili insanların görüş ve düşüncelerini merak ettim. Doğrusu beklememe de değdi. Her zaman olduğu gibi biz Sivaslılar ana konuyu, projenin Sivas için ne anlama geldiğini konuşmak yerine yine dedikodu türünden, söylenti ile duyum ile konuşmayı tercih ettik. Bu huyumuzu neden terk etmiyoruz ya da ileri geri konuşmayı seviyoruz (!) inanın anlayabilmiş değilim.
Önce Camiyi biraz değerlendirelim sonra da konuşulan konuyu değerlendirelim. Ay Yıldız Camii gerçekten müstesna ve güzel bir proje oldu, Türkiye´ye. Yukarı Tekke Mezarlığı yakınlarında, belediye ve hayırsever vatandaşların iş birliğiyle yaptırılan 7 bin metrekare kapalı alana kurulu Camii´nin, Yıldız şeklindeki kapalı alanında 3 bin 500, hilal şeklindeki avlusunda ise 5 bin kişinin namaz kılabileceği camiinin Mimarı Erol Genç´i bir kez daha kutlamak lazım. Erol Bey, çizdiği bu projenin keyfini çıkarmalı. Projeyi kendi adına da tescillettiğini biliyoruz. Dolayısıyla Sivas´a güzel ve ihtiyacımız olan anlamlı bir proje gerçekleştirmiş oldu. Sivas´a da yakıştı. Sivas´ın büyük bir ihtiyacını karşılayacağı da aşikâr. Bana göre bu caminin benzerleri Milli Mücadeleye ev sahipliği yapmış Amasya, Samsun ve Erzurum illerinde de yapılmalı. Tabii camii ihtiyacı varsa bu şehirlerin?
Gelelim bazılarınca bu günlerde dillendirilen konuya. Camii açılışında önceki dönem belediye başkanımız Sami Aydın´ı göremedik. Ay Yıldız Camii, Sami Bey döneminde projelendirip, temeli atılan Sivas Belediyesi ve hayırsever destekleriyle inşa edilen bir eser. Doğal olarak ben de diğer herkes gibi Sami Aydın´ın açılışta bulunmasını arzu ederdim. İşte tam da burada Sami Aydın´ı açılışta göremeyen bazı çevreler, Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin´in, Sami Aydın´ı, camii açılışına davet etmediğini konuşmaya başladı, sormadan, etmeden, bilgi sahibi olmadan. Konu tam olarak şu; Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, Sami Bey´i, açılıştan üç gün önce yani Salı günü kendisi bizatihi arayıp, davet ediyor. Sami Bey de açılış günü kendisinin önceden verilmiş bir sözü olduğunu belirtip dönüşte birlikte namaz kılma teklifinde bulunuyor. Konu bu. Ne bir eksik ne bir fazla. Ama biz dedikoduyu, ileri geri konuşmayı sevdiğimiz için her şeyin altında bir şey arayıp duruyoruz. Oysa bunu konuşanlar Hilmi Bey´e de, Sami Bey´e de sorsalar aynı şeyi söyleyecekler. Yani konu aslında polemik yapılacak bir konu da değil. Kaldı ki, Hilmi Başkan açılış konuşmasında Sami Bey´e de teşekkür etti. Bunu da vurgulu söyledi. Kaldı ki, dün Hilmi Bilgin´e mesafeli bakanlar emin olun bugün çok daha samimi ve sıcak bakıyorlar. Hilmi Bey, çok şeyi aşmış, bu tür kısır çekişmelere girmez. Bunu hem kendisinin bir meclis üyesi olarak hem de gazeteci olarak söylüyorum.
Konuyu size kısaca izah ettim. Durum bu. Karar sizin. Yani öyle aslında konuşulacak bir konu da değil. Ama işte kraldan çok kralcı kesilenler var ya aramızda. Onların kendi aralarında gerçekmiş gibi konuşup, inanmak istedikleri konu?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?